Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
Uzun süreli işsizlik olmaz , imtihandır .
-
Uyandım ; perde yok , ufuklar gri .
Apaçık bir çölün ortasındayım .
Dünya can çekişip ölmüş ellerimde ,
Ne pervasındayım ne yasındayım .Nurullah Genç .
-
"Her anı ölümün tamamen farkında olarak yaşamak hiç kolay değildir. Bu, güneşe dosdoğru bakmaya benzer: Fazla dayanamazsınız."
Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek-Irvin D. Yalom -
Gece yol alınır dedikleri bu olsa gerek .
-
...
Benden sor sırrını bu boş yolların ,
Benden sor ve benden dinle akşamı .A. H Tanpınar
-
Sıra dağlar korkutmasın gözünü ,
Yürü sevdamıza yürü be haydar .
Yüreğime yasla yasla yüzünü ,
Sensin ekmeğimin tuzu be haydar .Sarp kayalar sevdamıza yol olur ,
Dağlar çiçek açar sümbül gül olur ,
Türkü olur bağlamamda tel olur ,
Öykümüzü eller yaza be haydar . -
bir teselli..
...
“Mutsuzluk insanların en güçlü yanıdır; mutsuzluk onları yaratıcı kılar. Birçoğu için mutluluk, “memnuniyet” anlamına gelse de, yaratıcılıklarını körleştirir. Hiç düşündünüz mü, neden neredeyse bütün harika fikirler ve işler, her şeye sahip olanlardan nadiren çıkmaktadır? İnsanoğlunun en büyük başarıları mutlu olmalarından ve memnuniyetlerinden kaynaklanmamaktadır çünkü. Mesela Fransız Devrimi’ni organize edenler mutlu değillerdi. Beethoven’ın mutlu bir insan olduğu düşünülebilir mi? Teknoloji dâhil sayısız sanat eseri memnuniyetten doğmamıştır.Mutsuzların sahip oldukları en büyük güç onların hassasiyet, anlamlı duygu ve eksiklikleridir. İşte bu olgular onların topluma armağanıdır. Onlar kendilerini kötü hissettiklerinde asla geri dönmezler, çünkü bunun kişiye neler hissettirdiğini çok iyi bilirler. Bu insanlar kendilerine yaklaşan tehlikeyi mutlu olan insanlardan çok daha önce görebilir, hatta ve hatta adaletsizlikleri önceden fark ederler. Bu nedenlerden ötürü, Ulusal İstatistik Bürosu’nun modern mutluluk kavramını zevk maksimizasyonu olarak ortaya çıkardığı ülke olan İngiltere’nin mevcut mutluluk endeksi yayınlandığında (John Locke, Jeremy Bentham) ateşli bir tartışma çıkmıştır. Onlara göre mutluluk duymak mantıksızdır, İngiltere’nin mutluluktan ziyade iş ahlakına ihtiyacı vardır ve yine onların görüşüne göre böyle bir iş ahlakı yoksa, ülke bir daha asla ayağa kalkamayacaktır. Aralarından bazıları ise mutsuzluğu övmüştür, çünkü onlara göre ‘hayatta, mutlu olmayı istemekle ilgili bu sefil işlerden çok daha fazlası vardır.’”
...
“İnsanların mutluluğa kaçmak istemesi anlaşılabilir bir durumdur, çünkü her zaman için huzur ve sükûnetlerini korumak isterler. Fırtınalı bir değişim denizinde kendilerine bir ada yaratmak isterler. Çünkü artık bu dünyanın kötülüğü hakkında hiçbir şey duymak istemiyorlardır. Aslında mutluluk, hayatta ve toplumda artık büyük hedefler kalmadığında ortaya çıkan sıkılganlık durumudur. Mutluluğun ötesine dahi geçebilecek hedefler neler olabilir sizce? Mesela, daha girişken bir kişi olabilmek için… Sosyal ve ekolojik bir toplumda çalışabilmek için… Hayatınızı geliştirmek için… İdeal çalışma için… Tüm bunlar için mutluluğun kendisi çabalamaya değer bir hedef değildir. Bununla birlikte, zaman zaman bize bir nefes gibi dokunması güzeldir. Ancak bu durum uzun sürecek olursa, bizi fazlasıyla yorar ve uzun vadede kendimiz için iyi olmayan bir tatmin düzeyine yerleşiriz."
... -
Asla pes etmeyin geleceği iki şey değiştir: kendin ve dua ...
-
güle güle ya şehr-i Ramazan.
-
"Bitmiş bir hikayenin
Son cümlesini ben kurmuş olabilirim
Ama gemiye binip başka limanlara koşan sensin
Ben hala aynı kıyıda denizi seyrediyorum...
Öfken, sonunu bildiğim kitabı
Yarıda bırakmama mı
Yoksa değiştirecek gücünün kalmamasına mı
Bu yüzden mi yeni okurlar arayışın?
Ve aynı hikayeyi
Daha süslü cümlelerle ona yazışın.
Bilirsin, yağmurları severim
Ama güneş benim avuçlarımda
Gemiler yaktım, denize kavuşuyorum
Ve denizin ardı özgürlük.."R.N.D.
-
Var mı dünyada günah işlemeyen söyle
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle
Bana kötü deyip kötülük edeceksen
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle. -
Hiç, bildikleri hiçtir, bilmek istedikleri hiç.
Bak da gör şu cahilleri, kurulmuşlar tepesine dünyanın,
Onlardan değilsen şayet kafir derler adama
Boş ver onları Hayyam, sen bak kendi yoluna. -
Dinle sevdiğim, bu ayrılık saatidir .
Dünya var olalı beri çirkin ve soğuk ,
Erken içeceğimiz bir ilaç gibi ,
Tadı dudaklarımızda acımsı ,buruk .
Bu saatte gözyaşları ,yeminler ,
Boş bir tesellidir inandığımız ...
Perde kapanıyor film bitiyor işte ,
O hiç bitmeyecek sandığımız ...
Görüyorsun konuşacak bir şeyimiz kalmadı,
Sadece bakışlarımızda hüzün ,
İşte ayrılık bu ; hiç beklemediğimiz ...
O ikiz kardeşi ölümün .İçinde bir pişmanlıktan başka ,
Benden eser kalmayacak .Sigaranı söndür kalkabiliriz .
On adımdan sonra yollarımız ayrılmalı
Sakın ağlama bir şey söyleme bana .
İnsan ayrılırken bile büyük olmalı .Ümit Yaşar Oğuzcan .
-
Sevgili, seninle ben pergel gibiyiz:
İki başımız var, bir tek bedenimiz.
Ne kadar dönersem döneyim çevrende:
Er geç baş başa verecek değil miyiz? -
Dün geldi: Nedir aradığın? dedi bana:
Bensem, ne bakarsın o yana bu yana?
Kendine gel de düşün, içine iyi bak:
Ben senim, sen ben; aranıp durma boşuna! -
..
Söylenemiyor çok şey ,
Susmadan .Özdemir Asaf .
-
Güldüm , ağlattılar !
Sevdim , aldattılar !
Sarıldım , bıraktılar !
Sağolsun , dostlar , sevenler , sevilenler ...
Zorla beni şair yaptılar .Ahmet Selçuk İlkan .
-
Benim hayatımı ben belirlerim o yüzden bildiğim yolda yürüyeceğim ...unutma insanlar senin nelerle uğraştığına bakmazlar gemiyi limana getirip getirmediğine bakarlar o yüzden hayatına sahip çık biri yüzden hayatı mahvetmeye değmez. Hayaline sahip çık güzel insan
-
@dunya-ese ah bu hayaller ,
Ömür tüketmediysekte gençlik harcadık .
Güzel insan eyvallah, bilmukabil , yarının getireceğine şimdiden razıyım çünkü tamamen ona c.c bıraktım . Kurtuldum yükümden . tekrar sağolasın güzel insan:) -
Çok zaman kaybettim ,
Çok zaman ve biraz da ümit .
Yaşamak bu galiba .Cemil Meriç .