Geceye bir söz bir şiir bırak :)
-
@Harun-Resid Henüz okumamıştım, geçenlerde başladım araya başka kitap girdi, yarım kaldı ama tamamlayacağım:) İnsanın bunları farkedip yaşamaya devam etmesi ne kadar zor değil mi? İnsanların içinde ama onlardan -duygusal/manevi olarak- uzak yaşamayı öğretiyor hayat. İnsanoğlunun içinde şeytanın seslenebildiği o karanlık tarafa rağmen iyiliği aramaya devam edeceğiz aksi halde yaşayamayız. Yaşamak derken zaten öyle mucizevi anlamlar yükleyemiyoruz çünkü büyük ölçüde anlamsızlaştırılmış bir Çağ'da yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen son neferlerinden biri olarak kalsam bile savunacağım mevziyi sevgili İsmet Özel'in ifadeleri ile buraya bırakmak isterim: İnsanı insanın kurdu değil, ümidi olarak görenlerdenim. İnsan, insanı ümit diye beller ama insan ümidini insana bağlamaz. Allah'tan ümit ederiz.
Allah, karşımıza güzel insanlar çıkarsın ve karşılaştıklarımızdaki güzellikleri de görecek feraseti bize nasip etsin.
-
"Sen benim sarhoşluğumsun;
Ne ayıldım,
Ne ayılabilirim ,
Ne ayılmak isterim.
Başım ağır,
Dizlerim parçalanmış,
Üstüm başım çamur içinde.
Yanıp sönen ışığına düşe kalka giderim. "
Nazım Hikmet Ran -
Yürekler imana mahşer olunca yeniden azlar çoklara galip olacak!
-
Vay beni yalan dünya
Hem cahilsin hem de kör
Ben derdimi diyemiyom
Sen yüzüme bak da görEy benim deli gönlüm
Derdini bilen olsa
Sen böyle yanar mıydın
Söndürebilen olsaGün gider azar azar
Derdin bağrımda gezer
Ben böyle tükeniyorum
Ömrümden azar azarErkan Ketenci
-
Bir şehrin uzak semtleri gibi gözlerin
üzgün, kara, ayaklanmaya hazır
ben yaralar kuşanıp katılırım onlara
onlara katılırım yedek mermi ve şarkılar alarak
seni alırım sonra her bir yanım çağıldar
bir oyuna kalkarız sıkılmış yumruklarla
yazarız duvarlara fırtınalı yazılar.
Bir gün burda, bu kalktığımız yerde
kendini yaşamakla taşıran bir güneş kabarcığı
zonklayan bir atardamar olduğu anlaşılır
el tutuşmuş çocuklar ki o zaman
senin gözyaşlarını heyecanla kapışır.İsmet Özel
-
Kimse öğretmemişti sevgiyi,
Nefreti, senden öğrendim.
Bir çocuğun ilk haykırışı gibi,
Bir çığlık attı kalbim,
İşte
O gece,
Nefrete
Doğan bendim.
Bendim o gece nefrete doğan...
Ve bir zamanlar ne kadar sevdiğim,
Gözlerine hiç acımayarak
Seni içimden kovan bendim. -
Zaman acı
İnsan bivefâ
Hayat hakikatsiz
Lakin geldik yolun sonuna
Bende kalan tek şey firâk,
Sana ise güzel başlangıçlar
Yol sana hep açık olsun. -
Bazı özlem ve yakınlıklar var ki kan bağından yücedir bunu sağlayan ise insaniyet ve empatidir.
https://youtu.be/8efQdfhpy4U
İyi ki geçtin dünyamızdan -
Velhasıl
ben giderim
gitme derdiyle büyüdüm
o yüzden gülüm
anlayamasan da
üzülme.Ali Lidar
-
Aynı yollardan gectıgın arkadaşların bir bir işe başlar sen de kööğğsss köğs izlersin tabi kıskanmak tarzım değil herkesin kısmeti ayrı lakin durup soruyorsun kendine ulan harbiden o haketti de ben haketmedim mi bir de daha 2 hafta olmuş işe başlayalı işten memnun olmama hıkayelerını fılan anlatırlar o kısım ayrı olay zaten daha geçen aya kadar işsizlikten canı çıkan kişi şimdi offf yarın iş var demeye başlar of yine fena kurulmuşum neyse hayırlısı iyiki müslümanız hayırlısı ınsallah kısmet kelımlerı olmasa ne yapardık
-
Dürtme icimde ki narı,
Üstümde beyaz gömlek var.Birhan Keskin güzelliği :))
-
"evlenmeden önce kendinize şu soruyu sorun: 'bu insanla hayatımın sonuna dek konuşabilir miyim?'evlilikte bunun dışındaki her şey geçicidir."
Nietzsche
-
Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır. ..
-
@otuzyılsavaşı evlilikler bi çatı altında iki yabancıdan oluşan sözleşmeye dayalı yaşam ..
Bi de gel hadi bi yaşamı birlikte göğüsleyelim türü de var
-
@aroma
aslında karşılıklı susabilmek de önemli
bir de ben seninle mutsuzluğa da varım türü var -
Bak güneş batıyor işte bir gün daha yakınız
-
@otuzyılsavaşı evlilikler tam bir sarmal ve türleri de birlikteliğin devamlılığı açısından da saymakla bitmez yahu:)
Ah bi de düğünlerde evlilikten sitem edip evliliği öneren arkadaşlar yok mu !! Çok iticisisniz evlilik deyince aklıma geldi pardon dostum -
@aroma
doğru diyorsun dostum onlarca tür ve yüzlerce alt tür...
evet,çok iticiler boşanmış arkadaşlarımın tavsiyelerini dinlemek daha bir ufuk açıcı oluyor -
Ve her gün aynı umutla uyursun. Yarın her şey farklı olacak. Ama farkı senin oluşturacağını bilmezsin. Ne adım atarsın nede attırırsın.
-
Ayrılığın aşklan alıp veremediği tek şey,
Daima sevdiğindir.
Sen bu yağmur dinince git,
Yağmurda gidenin izi kalmazmış arkasında...