Soru Çözümü
-
@Harun-Resid cikmis guy sorusunda şıklardan biri bu ve doğru kabul edilmiş, yani asagi kayar miş
şıklar:
a-tuketici net aktiflerinin reel degerlerinin azalması
b-tukeici kredilerinin azalmasi
c-cari harcanabilir gelirin azalması
d-yazdigim cumlecevap da C. tamam cde de kayma olmaz, egri uzerinde hareket olur ama d de sıkıntıli, ya da ben bjrseyi kaciriyorum.
-
@2016mağduru hangi yılın sorusu hocam o
-
@2016mağduru Gelirler giderlere göre belirlenir. Yani önce gider bütçesi hazırlanır (A cetveli giderleri gösterir) sonra gelirler buna göre belirlenir (B cetveli gelirleri gösterir)
-
@2016mağduru Sorunun tamamını atar mısınız
-
Arkadaşlar iyi günler iktisattan bir kaç soru paylaşsam çözebilir misiniz acaba?
-
101 tane aracı kurumun faaliyet gösterdiği bir sermaye piyasasında her bir
aracı kurumun faaliyette bulunmak istediği alanlarla ilgili faaliyet yetki
belgesine sahip olması gerekmektedir. Sözkonusu piyasada faaliyette
bulunmak Sermaye Piyasası Kurulunun iznine bağlı olup, izin için belirli
koşulların sağlanması gerekmektedir. Her bir aracı kurum, kendi
davranışının diğer aracı kurumların davranışını etkilemeyeceğini
varsaymaktadır. Bu piyasada tüm aracı kurumların aynı taleple karşılaştığı
ve maliyet yapılarının aynı olduğu varsayımı altında her bir aracı kurumun
talep ve toplam maliyet fonksiyonları, sırasıyla, P = 150 – q – 0,02Q ve TC
= 0,5q3 – 20q2 + 270q şeklindedir. Bu fonksiyonlarda, q tek bir aracı
kurumun sağladığı hizmet miktarını, Q ise diğer tüm aracı kurumların
sağladığı toplam hizmet miktarını göstermektedir.a) Aracı kurumların faaliyette bulundukları bu sektör hangi piyasa yapısına
uygundur? Nedenleriyle kısaca belirtiniz.
b) Bu piyasada tek bir aracı kurumun kısa dönem hizmet miktarını, satış fiyatını ve
karını bulunuz, sadece bu aracı kurumun üretimindeki değişikliklerle ilgili talep
doğrusunu yazınız.
c) Bu piyasada uzun dönemde aracı kurum sayısı ne kadar olur? Uzun dönemde bu
piyasadaki tek bir aracı kurumun üretimindeki değişikliklerle ilgili talep doğrusu ile
sektördeki diğer aracı kurumların üretimlerini de dikkate alan efektif talep
doğrusunu bulunuz.
d) Bu piyasada faaliyet gösteren aracı kurumların sayısının tamamen devlet otoritesi
tarafından tespit edilmesi durumunda faaliyet yetki belgesi piyasa talep ve arz
eğrisi nasıl oluşur? Kısaca açıklayınız.SPK uzman yard.2010 sorusu
-
arkadaslar gk gy ne yapıosunuz malum kpss ye de az kaldı
-
@oguzhan24 çok güzel soru. Oligopolden yürüyüp a ve b yapılabilir gibi c ve d ayrı boyut
-
Takip etmekte fayda var
-
@Silbaştan cevapladiginiz sorunun tamami yok, o kadar. cevap vermisti arkadaslar ona, size de tesekkurler.
-
@Harun-Resid yarin bakip yazacagim yilini.
-
@Harun-Resid 16 haziran 2007 guy 86. soru.
-
@oguzhan24 Çok güzel soruymuş. Sadece piyasanın oligopol olduğunu anladım
-
Arkadaşlar çözümü tam olarak bilen var mı ben bir türlü beceremedim çünkü.Oligopol olduğunu bende anlıyorum ancak kpss oligopol çalışırken çözdüğüm kaynaklarda böyle sayısal soru olmadığı için pek fikrim yok daha doğrusu doğru mu değil mi bilmiyorum.Bunun gibi spk da çıkmış bir kaç soru daha var benzer ancak hiçbirine cevap veremedim.KPSS de iktisat adına hatrı sayılır netlerim olsada ciddi hamlık mı var desem ya da beceremediğim için mi yapamadım yani.Çözebilen arkadaş varsa yardımcı olursanız sevinirim.
-
spk hazırlanan arkadaşlar varsa önceki yılların finans ve istatisiklerinin bazılarını çözdüm ve çözdürmeye de devam ediyorum sorusu olan yıl(2010 ve sonrası) soru numarası yazarsa cevabını anlatabilirim.
-
Arkadaslar,
0 - 100 ---> %10
100 - 200 ---> %20
200 - 300 ---> %30Olsun diyelim. Burada uzunluk farki kac oluyor ? Iki farkli kaynakta iki farkli cevap gordum. Biri 0' i dahil edip 300 diyor. Biri de sifiri kabul etmeyip en dusuk deger olarak 100 u baz alarak 200 diyor. Hangisi dogru ?
-
@magduriibfli sifir dahil edilmiyor diye biliyorum. yani 200 cevap. ayni sey yükseklikte de geçerli.
-
@magduriibfli bana da 200 mantıklı geliyor ama mantık ile ösym her zaman yan yana olmayabiliyor.