FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
-
Trumbo - 2015
Baskı, psikolojik şiddet ve yıldırma politikası... Evet filmi ana hatlarıyla böyle özetleyebiliriz herhalde. Filmimiz 1947'de başlıyor. 2. Dünya Savaşının hemen sonrası soğuk savaşla yavaş yavaş tanışan bir dünya. Antikomünizmin güçlü olduğu ve karşıt görüşe kesinlikle tahammül edilmeyen bir Amerika. ''Hollwood onlusu'' olarak bilinecek olan Komünist eğilimleri olduğu için dışlanan yargılanan hapsedilen senaristler oyuncular. Bir insanın haklı olduğuna inandığı davasında nasıl dik dururun dersini veren bir senarist.
Anlatarak filmi izlemek isteyen arkadaşların keyfini kaçırmak istemem tek diyebileceğim senaryosuyla oyunculuklarıyla kesinlikle izlenilesi bir film. Başrolde de Breaking Bad izleyenlerin Walter reiz olarak bildiği Bryan Cranston var. Kendisi kesinlikle büyük bir oyuncu. İzleyecek arkadaşlara iyi seyirler. -
The Grey - Gri Kurt
Bahsettiğimiz filmin yönetmeni Joe Carnahan. Kendisi daha önce Edward Norton gibi ünlü bir ismin de başrolünde oynadığı Zafer ve Gurur filmini yönetmiş isim. Filmimiz bir uçak kazası klişesi ile başlıyor ve hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Filmin klişe ile başlamasına özellikle değinmemin nedeni şu: Normal şartlarda klişeler ile başlayan biten ucuz Hollywood filmlerinden nefret ederim. The Grey ise bu klişelerden zarar görmemiş adeta. Fakat gene de belirtmek gerek film mükemmel ya da muazzam değil. Liam Neeson başrolünde oynuyor bu filmin ve abimiz döktürüyor sadece. Liam Neeson dışında ki en iyi oyuncular filme de adını veren grubumuza musallat olan kurt sürüsü Gene de film gerilim ve mücade içeren filmleri sevenler için iyi bir alternatif olarak görünüyor. İyi seyirler.''Hayatında ölmeyi değil de biraz daha yaşamayı istemeni sağlayan her ne varsa onun için mücadele etmelisin.''
-
Bir iki seferdir hafif ve nispeten düşük kaliteli filmler önerdiğimi fark ettim. O yüzden bugün size çok ağır bir top önereceğim izniniz olursa.
Orson Welles - Citizen Kane (Yurttaş Kane)
Sinema tarihinin en iyi 10 filmi arasına rahatlıkla girebilecek bir film. 1941 yılında gösterime girdiğini de belirtmeliyim. Film sinema sektörüne teknik olarak onlarca katkı sağlamıştır ama konumuz bu değil. Ama filme dair de söylenebilecek o kadar fazla şey var ki seçim yapamıyorum!
Filmin en gizemi ve bana göre en can alıcı kısmı ''Rosebud'' bilmecesi. Filmi izledikten sonra günümüz siyasi liderlerinin ya da ünlü isimlerinin Rosebud'ının ne olduğunu düşünmeden edemiyorum.
Unutamadığım bir diğer bölüm ise kahramanımızın eşiyle olan ilişkisini kahvaltı masası üzerinden anlatması yönetmenin. Popüler kültüre ait, günümüze ait yüzlerce film izledim. Ama bu kadar güzel bir anlatım izlediğimi hatırlamıyorum.
-
Baslik film/dizi önerileri olarak degişse daha hoş olmaz mi? Dizi icin farkli baslik var mi yoksa? Diziciyiz abi biz
-
@davetsiz54 Hocam en kısa sürede ayrı bir başlık açılacaktır. Biraz daha sabrınıza sığınıyoruz.
-
1-Friends
2-Seinfeld
3-Scrubs
4-The Office
5-It's Always Sunny in Philadelphia
6-Two and a Half Men
-
Sürekli ben mi paylaşım yapacağım? Film izleyen önerisi olan kimse yok mu yahu?
-
Komedi filmi söyleyin şöyle gülmekten karnım ağrısın
-
Son 3-4 Bond filmini izleyin güzeldir. Üstüne Bir de Bond'un parodisi var 'Johnny english' diye. Onu izleyin. Mr. Bean oynuyor
-
ateşe çağrı , quest for fire içerisinde tek kelimelik diyalog dahi yok ama izlerken sıkılmama garantili , sosyolojik film severler izlemeli muhakkak.
-
"I think I'm back!" John Wick
Nasıl gözden kaçırmışım dediğim film. Keanu Reeves'i izlemeyeli uzun süre olmuştu, zihnimi dinlendirmek adına sadece eğlence ararken karşıma çıkmasına mutlu oldum. Filme gelince, günümüzdeki görüntü dünyasını düşündürdü bana. Kendi halinde görünüyor diye gasp edilmesi, insanların sosyal mecralarda gördüklerinden ibaret olarak yargılanmasını anımsattı bana. Ayrıca şu Game of Thrones'daki arkadaşa beceriksiz varis tipi yapışıp kaldı mı ne? -
@hayatım-sınav Devam filminin çıkmasını bekliyorum hocam merakla.
-
@Phoenix çekimleri başlamıııış
-
@hayatım-sınav Aslına bakarsanız çekimleri aylar öncesinde bitti. 18 şubatta gösterime girecek.
-
@Phoenix ayy düzeltiyorum hemen, çekimleri yayınlanmaya başlamış ya da ben yeni karşılaştım
-
Motivasyon için Whiplash tavsiye edilir.
-
Büyük Budapeşte Oteli - The Grand Budapest Hotel
Bu rengarenk ve inanılmaz filmin yönetmeni Wes Anderson. Film tam bir görsel şölen. Görüntü yönetmeni Robert Yeoman'ın ismini sırf bu yüzden geçirmek zorunda hissediyorum. Stefan Zweig'in notlarından uyarlanarak hayata geçirilen filmde neredeyse tamamen ünlü oyuncular yer alıyor. Ralp Fiennes (J.Bond Spectre), Adrien Brody (piyanist),William Dafoe ( onlarca filmde yer alıyor) Tilda Swinston, Edward Norton ve adını hatırlayamdığım onlarcası... Şu kadroya bir bakar mısınız?
2014 yılında beyazperde de yerini alan film hakkında söylemem gereken bir kaç şey daha var. Filmimiz ödüllere doymadı. 87. Akademi Oscar Ödüllerinde tam 5 ödül aldı.
Tadını damağınızda hissedebileceğiniz bir filmden bahsediyoruz. Eğer izlerseniz yorumunuzu yapmayı unutmayın. İyi seyirler dilerim
-
1- Old Boy
2- Requiem for a dream
3- The Prestige
4- The Departed
5- Mulholland Drive
6- Lost Highway
7- Incendies
8- 12 Angry man
9- Schindler list
10- Her ne kadar dizi olsa da her bölümü film gibi olan Black Mirror dizisiDaha bircok var da aklima acil bunlar geldi.
-
Ankara'da yaşayanlar için Gezici Festival'i öneriyorum bu haftasonu için. İsterseniz 2016 Türk Sineması'ndan bir film seçin isterseniz Reha Erdem'in önerdiği filmlerden birisini izleyin. (Bilet fiyatlarının avm sinemalarından çok daha ucuz olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.)
-
25 başyapıt film önerebilirim şimdilik.
1. The Shawshank Redemption (1994) 9,2 2. The Green Mile (1999) 8,5 3. The Intouchables (2011) 8,5 4. 12 Angry Men (1957) 8,9 5. Pulp Fiction (1994) 8,9 6. Fight Club (1999) 8,8 7. Forrest Gump (1994) 8,7 8. The Silence of the Lambs (1991) 8,6 9. Léon (1994) 8,5 10. The Pianist (2002) 8,5 11. The Prestige (2006) 8,5 12. Django Unchained (2012) 8,4 13. Requiem for a Dream (2000) 8,3 14. 3 Idiots (2009) 8,3 15. Good Will Hunting (1997) 8,2 16. A Beautiful Mind (2001) 8,2 17. V for Vendetta (2005) 8,1 18. The Sixth Sense (1999) 8,1 19. Rush (2013) 8,1 20. 12 Years a Slave (2013) 8,1 21. Catch Me If You Can (2002) 8,0 22. Sin City (2005) 8,0 23. Schindler's List (1993) 8,9 24. Se7en (1995) 8,6 25. American History X (1998) 8,5