Takasbank Uzman Yardımcısı/Müfettişlik Sınavı
-
@cesa hocam ben soracaktım da unuttum maalesef. Ben de onu yazmak için girmiştim zaten mümkünse yeni girecek arkadaşlar öğrenirlerse güzel olur.
-
@cesa en kısa zamanda diye söyleniyor. Ama hepsi bitince 1 hafta maksimum
-
@oguzhan24 Sahiden o kadar çabuk açıklanır mı hocam güvenlık soruşturması falan olmadan?
-
@cesa bildiğim kadarı ile güvenlik soruşturması gibi bir aşama yok. Yani önceki yıllarda 2 hafta kadar sürede sınav 2 hafta da mülakatlar açıklanmış. Soruşturma vs olmamış. Forumda daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar var @paretowilfredo gibi onlar daha net cevap verebilirler. Meseleyi özerk kurum olmasına bağlıyorum yani kamu kurumu gibi düşünmemek lazım daha ziyade özel şirket yapısı var onun dışında (yk dışında) atama kararı vs yok.
-
peki son mülakat günü ne zaman fikri olan var mı arkadaşlar? ben en son bir 14'ü duymuştum ama o da geri çekildi heralde.
-
@mxmcv 12 si benim
-
şimdiye kadar farklı sorular sorulan oldu mu arkadaşlar ya da mülakat süresi daha az ya da daha uzun olan var mı? benim de ilk gündü mülakat 20 dk gibi bir şey sürdü sanırım genel olarak takasbankın işlevi hangi birimi tercih edersiniz vs gibi sorular sordular bana da
-
@xoxo hocam bahsettiğiniz bu genel soruların yanında bana farklı teknik sorular da soruldu ama bu sorular sohbet sırasında gelişen sorulardı. Benim mülakatım yarım saat sürdü ki bunun 5-10 dk'sı ingilizce muhabbet şeklindeydi. Ama diğer arkadaşların da dediği gibi burada asıl mesele işi ne kadar istediğiniz ve bu işe ne kadar uygun olduğunuz. Bence de bu konu teknik bilginin önünde mülakat için bunu hissettim ben yaklaşımlarından.
-
@mxmcv ingilizce mi?? ilk giren arkadaşlar ingilizce yok demişti başka var mı ingilizce soru sorulan baya korktum şimdi
-
@mxmcv hocam nerden mezunsunuz okuduğunuz bölümün eğitim dili %100 ingilizce miydi
-
arkadaşlar ingilizce mevzusu biraz da benden kaynaklı. Yurtdışı tecrübesi vs. olduğunu görünce ingilizce konuşmak istediler. Benden önce giren arkadaşla da konuşmuşlar gerçi. Herkesle konuşmuyorlar ama benim de bildiğim kadarıyla.
-
@duygu123asd bana da sorulmadı ingilizce
-
@duygu123asd benimde egitimim %100 ingilizceydi ama ingilizce bi diyalog olmadi.arkadasin dedigi gibi muhabbet sirasinda oyle gelismistir.komisyon gayet tatli guleryuzluler
-
@unavailable benim cv de japon kültürü vs vardı japonca konuşturdular ama ingilizce yoktu.
-
@oguzhan24 hocam çok da yükseltmeseydiniz çıtayı
-
@mxmcv yok ya iki üç cümle zaten bildiklerini sanmıyorum.Benim hızlı konuşma problemim var mülakatlarda genelde sıkıntı oluyor farklı dilde var mı diye görmek istediler muhtemelen.
-
Arkadaşlar bana da ingilizce sorular soruldu, dil skoru yüksek birkaç soru soralım diyerek başladılar.
Güler yüzlü, sakin insanlar komisyondakiler. İlk mülakat tecrübesi olacaklar için gerçekten şanslı bir durum heyetin böyle olması. Sizi tanımaya yönelik sorular var genelde. İstediğiniz bir iş olup olmadığını sorguluyorlar daha çok.
Başarılar -
Bugün mülakatların son günü sanırım. Ne zaman açıklanacağı hakkında bilgisi plan var mı?
-
@mermer_1 sanki cuma da mülakatı olan vardı hocam yanlış mı biliyorum
-
Arkadaşlar yarın mülakatı olan var mı varsa sonuçlar ne zaman açıklanır öğrenebilir mi? Belki son gün diye süreci söylerler hatta güvenlik soruşturması olacak mı diye sorulabilir. Yanlış anlamayın ben ilk gün sordum cevap alamadım bir ümit olsun diye