İşletme enformatiği ??
-
Arkadaşlar ben eşit ağırlık öğrencisiyim. Yönetim bilişim sistemleri ya da işletme enformatiği okunmalı mı bilgisi olan varsa yazabilir mi ? ya da eşit ağırlıktan hangi bölümü okumalıyım iş bulma açısından.
-
@evanes41 arkadaşım sorduğun iki bölümde birbirine yakın bölümler, eğer bu bölümlerden birini tercih etmekte kararlıysan ikisini de yazabilirsin. Eşit ağırlık bölümlerinden hangilerini okumalıyım sorusunun cevabına gelecek olursak bu senin gelecekte yapmayı düşündüğün işe ve devlette mi yoksa özel sektörde mi çalışmayı planladığına göre değişecek bir durum. Yazdığın iki bölümü de kendini yetiştirerek bitirirsen özel sektörde çalışma olasılığın daha fazla, devlette bu bölümlere çok büyük bir istihdam sağlanmıyor. Bunun dışında devlet kurumlarında çalışmayı düşünüyorsan eşit ağırlıktan hukuk okuyabilirsin, hem özel sektörü hem devleti hedefleyeceksen pdr veya psikoloji gibi bölümleri tercih edebilirsin. Ayrıca öğretmenlikler de tercihlerinin arasında yer alabilir. İktisadi ve idari bilimler fakültelerindeki işletme, iktisat, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler gibi bölümleri tercih etmeden önce de forumumuzdaki bu bölüm mezunu insanlara sorular sorabilirsin.
-
hocam özelde iyi üniversite lisans veya master (yurtdışı) isterler ya da ortalama bir üniversite+şans+süper projeler+staj+İngilizce ile çalışacak yeri seçersiniz (Business Analytics, ERP, CRM vb.). Yoksa asgari maaş ve uzun zamanda gelen artış, 15 gün izin, bazen sabah 1-2'ye kadar çalışma... Ama kodlama da big data da matematik de en eğlenceli konulardan bence. Belki kodlama kampları hatta Edx, açık ders gibi bir yerden derslerine bakabilirsiniz. Hukuk ise hakikaten sıkıcı. Bakalım siz tersini mi düşünüyorsunuz?
-
@impressiveunit sayısal olsaydım kesinlikle yazılım mühen. okurdum. yani bilgisayarı seviyorum.Ama eşit ağırlıkta bilgisayara en yakın bölüm bunlar. İstabul bilgi üniversitesi tam burslu düşünüyorum nasıl ?
-
@Agor teşekkür ederim cevabınız için. Bilgisayar dışında bölüm düşünmüyorum hocam.
-
@evanes41 hocam puanınız gelsin gezersiniz, mezunları nerelere girmiş gibi...