Benim yerimde olsanız ne yapardınız ?
-
Alan olarak eşit ağırlık seçtikten sonra yazılım okumak istiyorsunuz. Ama eşit ağırlıktan gidemiyorsunuz. Sonra eşit ağırlıktan bilgisayar bölümleri araştırıyorsunuz. Ama pek iç açıcı bir durum göremiyorsunuz. Hukuk psikoloji okumak ta istemiyorsunuz sadece bilgisayar. İşletme enformatiği veya yönetim bilişim sistemleri okuyacaksınız iyi bölüm değil deniliyor. Ne yapardınız ?
-
@evanes41 hocam iyi sadece iyi bir üniversite kazanmaya ve ardından alabildiğiniz kadar yazılım dersi almaya ve proje yapmaya bakın. Bakın belki yandal izin verilir, fakülteler farklı gerçi. Çok sayıda bildiğim yazılım bitirmeden, hatta üniversite okumadan yazılım işi buldular. Ama sertifikalar ve projeler için günde bazen 15 saati bulan çalışmaları ile. Sürekli bir şey öğrenmek zorundasınız. Sabancı YBS master başlangıcı ile (programı değişik ve object oriented) veya yurtdışı master için iyi bir üniversite ve 3.5 üstü not ortalaması yine alacağınız database dersleri dahil coding dersleri referansları ile Information Systems değil Software üzerine master hatta Amerika olursa bu belki para biriktirip post undergratuate diploma sonrası direk master kabul alabilirsiniz. Genellikle üniversite dersleri hariç para almadan bile staj arayıp, kodlama ile ilgili yarışma arayın internette (app genellikle) ve başvurun derim. Sadece coding 7 gün çalışma ister çünkü sürekli problem çözersiniz. Siz çalışın, doktorluk gibi diploma olmadan yapılmayacak bir iş değil ama daha fazla problem çözümü ve analitik düşünce ister.
-
@evanes41 hocam şu an sıralamanız kaç binlerde? Ben biraz farklı bir öneride bulunacağım ama bu tamamen size kalmış, eğer imkanınız varsa bir yıl daha hazırlanın ve sayısaldan hazırlanın. Daha önce yazdıklarınızdan özele yarı burslu da olsa gidebilirsiniz gibi bir izlenime kapıldım, yanlış düşündüysem bağışlayın, bu yüzden zaten katsayılar eşit olduğu için bir çok alanı full'e yakın yaparak sayısaldaki açığınızı kapatabilirsiniz, ya da alt yapınız varsa sayısal da çalışabilirsiniz. Bu öneriyi yapma sebebim ise çok sevmeden istemeden okuyacağınız bir bölümü bir yıl kayıp veya yapamam endişeleri ile 4 yıl boyunca okumak yerine, gerçekten sevdiğinizi düşündüğünüz bölüm üzerine yoğunlaşmanız. Bu benim şahsi önerim, eğer bunu yapamam diyorsanız da @impressiveunit arkadaşımızın dediği yollar ve hatta belki daha fazlası da mevcut, oturup derinlemesine gelecek yılları düşünün ve sizi nelerin beklediğini ve nelerle karşılaşmayı umduğunuzu tahayyül edin.
-
@Agor hocamcevap için teşekkürler. ben o dediğinizi yapamam ya. Benim için cidden zor olur. @impressiveunit hocamızın dediği daha mantıklı geldi bana. Şu lys yi hayırlısı ile bir atlatayım ben o zaman sizlere yine danışırım. Çok teşşekür ederim yardımcı olduğunuz için