2016 Aralık GUY Sınavı
-
@ncbb bir insanın ön yargılarını kırmak atomu parçalamaktan zor dur demiş biri
Daha önce ilan hazırdı demişlerdi 1800 kişi kadar.Senin arkadas sağlıklı bilgi almamış kardeşim -
@sradaninsan anladım kusura bakmayın artık algılayamıyorum stresten:( facebook hesabı olan biri yazsa aslında, tüm ekşi sözlük yazarı olan iibfliler aynı anda oluşturdugumuz başlıga yazsak bile sesimizi duyar biriler. şu 1 hafta son şansımız. ocak gelirse herkes defteri kitabı kapasın, boşuna çalışmasın.
-
Arkadaşlar lütfen herkes taşın altına elini soksun artık bence. Bu böyle olmayacak belli ki en azından Maliye Bakanından bir açıklama ya da puan geçerliliğinin 2 yıla çıkmasıyla ilgili bir gelişme olabilir.
Kalemine güvenen iyi bir yazı hazırlayabilecek olanlar (eğer kimse yapmayacaksa ben yaparım, taşın altına elini sokmuyor olmasın) ve ekşisözlükte yazar olanlar ulaşırsa en azından ilk entry biraz onlar tarafından desteklenirse ses getirebiliriz.
-
Bu sözlükte yazılar genellikle nasıl oluyor uzun kısa mı yazarlar bunun hakında bilgi verirse ben yazmaya talibim başkası yoksa tabi
-
@AbuZiTTin ilanı bekliyoruz, bütçede kadro gözüküyor ama alım yapılmıyor. puanlarımız yanacak gibisinden bir yazı olmalı. ancak şunu belirteyim, ekşisözlüktekiler ''kpss'' ifadesini gördükleri anca hakarete geçeceklerdir. bu yüzden A grubu ifadesini kullanıp kpss ifadesini kullanmamak daha mantıklı olur.
-
Yazıya duygu katalım mı. Sadece süreci mi anlatalım kadro verilmemesinden mi bahsedelim
-
@AbuZiTTin aşırı uzun olmamalı ki insanlar durumumuz yoktu okuyamadık demesinler. duygu kısmına gelince, vallahi öyle bir durumdayız ki kurdugumuz her cümle duygu yüklü başlıgı ben açacak isem, son bir rötuş yaparım yazıda.
-
Bir bakanlık düşünün şimdi:
Bütçeden bakanlığa gerekli kadro ihdas edilsin ama bakan bey tasarruf,dış ilişkiler,ülke durumunu bahane edip personel alımını durdursun. 2015 Ekim aynından bu tarihe kadar adaylar bu sınavı beklisin. Evet bahsettiğimiz kadro Maliye bakanlığının kurumu olan Gelir idaresi başkanlığı GELİR UZMAN YARDIMCISI. Bütçede verilmiş kadroyu dahi vermeyen bir bakan.Adaylar gerek A grubu puanlarının geçerlilik süresinin bir yıla indirilmesi gerek psikolojik çöküntü gerek aile baskısından dolayı bir hayli mağdur durumda.Yeterli mi bu değiştirebilirim
-
Dahada uzatayım mı. @2016mağduru
-
@AbuZiTTin evet bu çok kısa, biraz daha uzatılmalı, bence. MEB, Sgk, ÇSGB vb birçok bakanlık alım yapıyorken maliye bakanlıgı bu magduriyete daha ne kadar devam edecek? bu cümleyi de yazının bir yerine sıkıştırıverin ayrıca hazırlandıgımız sınavın ne kadar emek istediği, uzun süredir hazırlandıgımız vb bunlar da yer almalı yazıda.
-
@2016mağduru tamam ben ordaki hiç bir yazıyı okumadım. Köşe yazısı gibi kısa cümlelerle uzatayım
-
@2016mağduru kardeş kusura bakma ama sen bütün hayatını puanını sırf guy bağladıysan zaten yanlış yapıyorsun yeterince emek verdiysen bir şekilde illaki emeğinin karşılığını alırsın herkes patır patır ilan gelsin diye bekliyor ama olmuyor işte ayrıca ocağa kadar ilan gelmezse niye çalışmayı bırakıyorsun belki şubatta gelecek ve sen çalışmayı bıraktığın için kurum sınavını bile geçemeyeceksin askerlik evlilik ya da herhangi bir özel sebep yoksa çalışmayı bırakmamalısın
-
2016 yılında Kpss a grubu geçerlilik süresinin bilmediğimiz bir sebepten ötürü bir yıla düştüğü bu yıl içerisinde beklediğimiz hiçbir kurum sınavının alımı gerçekleşmedi. Yüzbinlerce iibf/sbf mezunu işsizlikle mücedele ederken kamu kurumlarına yönelik alımların minimalize edileceği yönünde alınanlar kararlar ve uygulamalar sonucu mağduriyetimiz her geçen gün artıyor. Aldığımız puanları kullanabileceğimiz tek alternatif olan kurum sınavlarının bir türlü açılmıyor oluşunu çaresiz bir vaziyette bekliyoruz. Sayıca en çok alımı yapan Gelir İdaresi Başkanlığının her yıl bir veya iki kez gerçekleştirdiği Gelir Uzman Yardımcılığı sınavını da bu zamana kadar açmaması kendimize olan saygı ve güvenimizi yitirmemize sebep olmasından korkuyoruz. Siz değerli büyüklerimizden bu kadar emek verdiğimiz bu süreçte bir nebze olsun bizleri rahatlatacak ve bir kaç bin kişide olsa içimizdeki işsiz sayısının azalmasını sağlayacak olan bu sınavın bir an evvel açılması konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Üniversite mezunu bizlerin kronik işsiz hale gelmemesi için konuyla ilgi ve alakanızı esirgemeyeceğini umut ederek saygılarımızı sunarız.
Böyle bir yazıyla durum ifade edilebilir arkadaşlar. Tercihiniyap ailesi mağduriyetinizi biliyor ve bunun önlenmesi için elinden geleni yapmaya hazır.
-
Arkadslar katılım.herkes en az 5 6 tane. Twit atsın bu böyle ilan beklemekle olmayacak
-
Benim.eksi sözlük uyeligim yok arkadaşlar twittera katilabilirim
-
Size 450 bin yarış atının yarışlara hazırlanışını anlatayım
Öncelikle bu yarışa giren adaylar bir yıl boyunca gece gündüz demeden sosyal hayatını bir kenara bırakarak bu yarışa odaklanır. Bazen çevre baskısı bazen aile baskısı ve özellikle komşuların sen daha yarışta başarılı olmadın mı sözü bu adayların başlıca sorunudur. Adaylar bir yılın sonunda a grubu kadrolarına girebilmek için yeterli bir puan alırlar.Ama süreç daha bitmedi. İkinci yıla girdiğimizde en büyük sorun olan kadro yetersizliği. Bu adaylar birinci yıl aldıkları bu puanları kullanmak için hiç ara vermeden çalışmalarını sürdürürler. Hedefleri açılan kurum sınavlarına girmek ve bu sınavları geçmek. Kurum sınavını geçtikten sonra süreç maalesef bitmiyor. Son aşama olan mülakat. Adaylar bunuda geçtikten sonra anca atanabiliyor. Evet bu yarış atları iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları. Adaylar bu sürece alışmışken bu yıl da kadro verilmeyişi bir çok gencin psikolojik olarak yıpranmasına neden oldu. Öğretmen kadrolar, sgk, ÇSGB gibi bir çok kadro açılmasına rağmen maliye bakanın bütçede verilen kadroları kullanmaması, a grubunda alınan puanların geçerlilik süresinin bir yıla indirilmesi adayların adeta bir ayağını kırdı. Tek ayakla bitiş çizgisine topallayarak giden adayların tek istediği Gelir idaresi başkanlığının bir yılı aşkın süredir açmadığı GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI sınavını açması -
@vmy neden ????
-
biraz baktımda böyle ilginç yazılar var onun için at dedim kimse kızmaz umarım rahatsız olan varsa değiştirebilirim
-
#kpssagrubuilanbekliyor tagi kullanabilirsiniz arkadslar
-
Ankara' da olan arkadaşlarla bir grup olup gitsek kapılarına işe yarar mı ki? Gib bize yakın en son benzin döküp kendimi yakıcam.sadece guya umut bağladınız diyen arkadaş p35 im 86 ,umut bağlanacak başka bir yer yok.misal sgk p113 bakıyosun orda 81,8 işe yaramıyor.umarım anlatabildim.