GUY Askerlik sorunu
-
guy da mülakata gireceğim, askerlik durum belgemde "aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, 30.09.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur." diye yazı var ama alt kısımda "erteleme bitim tarihi: 10.06.2017" yazıyor bu tarihlerden hangisi geçerli arkadaşlar? kazanırsam ne olacak bu durumda.
-
@James-Buchanan 30.09 geçerli hocam. Şubeyle görüşmüştü bi arkadaş. İçin rahat etsin istiyosan sen de ara istersen
-
@ff teşekkürler hocam bende öyle biliyorum ama tam emin değildim.
-
@James-Buchanan 2 hafta önce aynı işlem için gittim şubeye. Hatta tarihlerimiz bile aynı. 30.09 geçerli.
-
@James-Buchanan aynı durum benim içinde geçerli. O zamana kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor. Bende çok merak ediyorum.
-
sıkıntı olmuyormuş bende bilgisi olan bir kişiyle konuştum. biz kazanalım da gerisi önemli değil. tabi 30 eylülden sonra atama yapılırsa kaçak durumunda atamamız yapılmış olacak. biraz karışık iş. umarım 30 eylülden önce her şey bitmiş olur.
-
30 Eylül sonrası bile olsa bence acele etmeyin, durumunuzu her türlü iki kuruma da açıklama şansınız olur. Ne Maliye bu durumda işe kabul etmemezlik yapar ne de askerlik şubesi sizin direk askere gelmenizi talep eder. Kazanın da bu konu çok önemli değil.
-
@Antimülakat hocam benim 30 Temmuza kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. Ben raporla bir celp sonraya geçirmiştim. O zamana kadar belli olmazsa ben askere gidersem ne olur? Yada askere gitmesem bakaya kaldığımda kazansam ne olur biliyor musunuz?
-
@WilliamNiskanen bence kurumla görüş bu durumu. Çünkü, askerlikle ilişiğini gösterir belgeyi kurum isteyecek. Senin celp dönemin gelmiş, bu haliyle tecilini uzatamayız derler ise sıkıntıya düşme. Şu mülakat tarihlerine bakalım da, olmadı işe başlama süresinin ben bu sene üzülerek söyleyeyim uzayacağını düşünüyorum. Mülakatlardan sonra askere gidip gelmeyi düşünenler kuruma bu durumu izah ederek, askerliği de aradan çıkarabilirler.
-
@Antimülakat kazanalım da isterse 1 sene olsun. Bu yük kalksın hocam sırtımızdan
-
Benim askerlik tecil bitiş tarihi 17.06.2017 fakat tekrar tecil ettireceğim yüksek lisans öğrenim dolayısıyla, bunu kuruma bildirmem gerekiyor mu, mülakat için bir olumsuzluk yaratır mı arkadaşlar
-
coğumuz aynı durumdayız benimde tecil bitiş tarihi 30.09.2017 bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
-
@ockhamlı-william inşallah öyle olur çünkü kuruma yanlış bilgi vermiş olacağım, büyük ihtimalle mülakatlar başlamadan tekrar tecil ettireceğim ve tarih uzamış olacak
-
@James-Buchanan bende aynı durumdayım tarıhlerde aynı nerdeyse aylardır bu sorumun cevabını arıyorum herkes baska bır sey dıyor net bır cevap alamadım henuz üstteğmene sordum o bıle tam bır sey dıyemedı bu ıse gırme tecıl konusunda. Gecmıs yıllardan bu sekılde olup da ıse gıren bır arkadas yada kurum dan bırı bıze yardımcı olup sorularımızı yanıtlayabılır dıye dusunuyorum varsa eger tanıdıgınız yada ulasabılecegınız bırı bızde ona gore tedbırımızı alırız.
-
@WilliamNiskanen hocam senin yer falan belli olmuştur o zaman çünkü sen raporla artık diğer celp döneminde askere gidecem sözünü veriyorsun aynısı bende de oldu ben 6 günlük raporla tecil ettim sonraki celp de yerim çıktı ve şuan DEVRE kaybıyım ne zaman askerliğe gitsem hemen sevk işlemlerim başlıyor. Ayrıca 1480 lira da ceza yiyebilirsin gitmezsen. Ben yedim. Unutmadan celp dönemini atlatan arkadaşlar diğer celp dönemine kadar tecilli sayılır o arada atanırsan hiç sıkıntı yok ama devre kaybı herkes git yap ne olur ne olmaz diyor
-
Ya arkadaş hayatını tam kuracaksın zırtt askerlik yaw artık birşeyler değişmeli lisans okumuş adama 30 yaşına kadar tecil ver. Kamu da çalışan ise askere gideceğine kurumda ücretsiz 6 ay çalışsın hem adamın bildiği bi konu hemde askere boşu boşuna masraf olmaz.
-
@Fişek-MORGEN Hocam nasıl yani ben anlamadım tam olarak?
-
@Fişek-MORGEN hocam raporu ne zaman veriyorsunuz bir sonraki celp dönemine geçirmek için?
-
@James-Buchanan sevk işlemlerinin olduğu tarihte mesela şubatta tecilim bitiyor. Sen askerlik şubesine gidip raporla erteletmek istediğini söylüyorsun onlarda senin sevk işlem tarihine bakıp diyor ki şu tarihler arasında 6 günlük rapor al. Şube de yardımcı oluyorlar.
-
@Fişek-MORGEN teşekkür ederim.