İletişim Fakültesi Mezunları İçin KPSS A / Kurum Sınavları Destek Platformu
-
İletişim Fakültesi mezunlarının bir çoğu kamu'da istihdam edilebilecekleri alanları pek bilmez. İletişim fakültesi mezunları da tıpkı, İİBF ve Mühendislik Fakültesi mezunları gibi kamu kurum ve kuruluşlarında a kadro kariyer mesleklere girebilirler. Tabi öncesinde bu meslekleri ve bu mesleklere girebilmek için sınav şartlarını bilmek durumundadırlar. Biz de bu duruma faydası olması adına bir destek platformu oluşturduk. İletişim Fakültesi mezunları için kpss a / kurum sınavları destek paltformu başlığı altında açılan bütün sınavların listesini oluşturalım. Önümüzdeki sene içerisinde bu sınavlarla ilgili detayları birlikte değerlendirelim.
-
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Sosyoloji, Psikoloji bölümleri, İletişim fakültesi ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunları için)
-
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcılığı kadrosu (İletişim fakültesi mezunları için)
-
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (İletişim fakültesi ve Sosyoloji bölümü mezunları)
-
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Uzman Yardımcılığı kadrosu (Hukuk, SBF, İİBF, Mühendislik, Veteriner, Ziraat, Su Ürünleri ve İletişim fakülteleri ile Matematik, İstatistik, Sosyoloji, Tarih, bölüm mezunları için)
-
Başbakanlık Uzman Yardımcılığı kadrosu (İletişim fakültesi ve Sosyoloji bölümü mezunları için)
-
Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzman Yardımcılığı kadrosu (Turizm ve Otelcilik, Biyoloji, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon Sinema, Arap Dili ve Edebiyatı bölümleri mezunları için)
-
-
İletişim Fakültesi mezunuyum ve 3713 sayılı kanunla düz memur olarak atandım. Belirttiğiniz bilgiler doğrultusunda uzmanlığa geçiş için hak arayışında bulunabilir miyim yoksa devlet iletişim fakültesi mezunlarını düz memur olarak mı görüyor?
-
@fszpk herhangi bir sıkıntı yok hocam. Başvuru şartlarını taşıdığınız her uzmanlık sınavına başvuru yapabilir ve kazandığınız takdirde de uzman olabilirsiniz.
-
@Antimülakat ben iletişim fakültesi halkla ilişkiler ve tanıtım mezunuyum. Şuan kpss b’ye çalışıyorum. Alan var mı anlamadım nasıl oluyor?
-
@ruzgaring hocam daha yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Uzman Yardımcılığı sınavı vardı. Bu tip alımlar olabiliyor.
-
@Agor teşekkür ederim.
-
@antimülakat merhabalar, istanbul üniversitesi iletişim fakültesi mezunuyum. devlet kadrolarında çalışmak istiyorum fakat kpss hakkında neredeyse hiçbir fikrim yok. daha önce kpss hazırlık kursunda konuştuğum bir uzman yalnızca b grubu sınavlarına girebileceğimi söylemişti fakat sayenizde duyuyorum ki öyle değilmiş. bu kadrolara başvuru yapabilmek için a grubu sınavına girip yeterli puanı alıp daha sonra kurumlarca açılan spesifik sınavları takip edip onlara da mı girmemiz gerekiyor? aydınlatırsanız müteşekkir olacağım.
-
İletişim Fakültesi lisans mezunuyum. Bu yıl hiçbir sınava girmedim. 2023'te İletişim Fakültesi mezunlarını kapsayan bir KPSS sınavı olacak mı? KPSS sınavına pek hakim değilim KPSS-A veya B hangisine girmem gerekiyor?