KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
@Antimülakat
Tesekkur ederim hocam. Yeni mezun olacagim ve ilk defa bu sene calistim.Ilk defa hazirlanacak arkadaslara soyluyorum. Benim Calisma motivasyonum kpss ile herhangi bir yere yerlesmek degildi ya da yuksek netler cikarmak icin calismadim.
Bolumum uluslararasi iliskiler olmasi hasebiyle, ne iktisati ne maliyeyi ne muhasebeyi ne de hukuku adamakilli ogrenemiyoruz okulda.
Idari bilimlerden bunlarin hicbirini bilmeden mezun olmak istemedigim icin kursa gittim, okulda devamsizlik problem olmadigi icin haftasonu kurs ve haftaici tekrarlari yaptim. Yani amacim bu dersleri ogrenebilmekti. Hirs yapmadim. Azimliydim sadece. Ikisinin farkini kavrayabilmek onemli.
Bir de oyle kalin kalin hazirlik kitaplariyla bogusmadim. Pratik gordugum ne varsa onunla calistim. Hatta yaprak testlerle calistim diyebilirim.
-
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar,
Sınav Hakkında bir değerlendirme yapmak gerekirse,İKTİSAT : Alışılmışın dışına çıkılmış, AÖF Formatı gibi sorular geldi. Hatalı olduğunu ve eksik anlam içerdiğini düşündüğüm 2-3 soru mevcut. Kendimden örnek verecek olursam, En zorlandığım alanlardan biriydi.
HUKUK : Tadında güzel soruların olduğu geçen seneye göre bir tık üstte olduğunu düşündüğüm, İdari yargıda netlerim iyi olmasına rağmen, Hukuk bilgime güvenmeme rağmen Basit hatalarla çok Tatmin olmadığım bir bölümdü.
MUHASEBE : Ben diğer arkadaşlardan farklı düşünmekteyim bu konuda, 30 tane yapılabilecek soru ve 10 tane zorlayıcı soru koymuşlar ve vakit sıkıntısı yaşatmak için, Ancak 20'in aşağısında kolay kolay duymadım, iyi çalışan bir örneklem Kümesi için Tabiki de. O yüzden, Zamana rağmen herkesin iyi geçtiğini düşündüğüm bir alan, Daha çok muhasebe orta seviyede birine yaradı zaman sıkıntısı olması.
MALİYE : Zor diye tabir edilecek 7-8 soru konulan, geri kalan sorularda net bilgi isteyen bence Salt bilgi anlamında En kolay bölümdü.4-5 Yıldır sürecin içerisinde biri olarak, Bu sene 92 GK/GK Neti ve 97 Alan neti bekliyorum. Puan bandı 90-94 arası olur diye düşünüyorum. Bu sene İdari yargıdan dolayı çalışamadım. O yüzden bu puanı hak ettiğimi düşünmüyorum, Çok iyi hazırlanıp bu puanı aldığım yıllarla Mukayese ettiğimde bu kanıya varmaktayım. Ancak hep savunduğum tezimi yinelemek isterim, Sınavlar da"Şans" ve "Tecrübe" Faktörleri Azımsanamayacak kadar Öneme sahiptir. Umarım herkesin Hakkında hayırlısı olur. BDDK VE SPK sınavlarında görüşmek üzere, Gücüm kaldığı Kadarda İdari yargıda...3.Elenmişliğe Rağmen.
Sağlıcakla,,,,
-
@Sucuklu_Oralet hocam saygılar sunuyorum allah yardımcınız olsun. Er ya da geç çalışmanızın karşılığını alacağınızı düşünüyorum
-
@sofuoglu hocam 87 alan netine 83 puandan az gelmesi için bu sınavın tarihin en kolay sınavlarından biri olması gerekiyor bekleyip görelim ama benim puan beklentilerim yüksek. Şahsen 86 alan 70 gkgy netine p48 83-85 aralığında bekliyorum.
-
@elessar 88 alan neti 85 puanın altına düşmez. 100 alan neti 90 ı görür.. Yani yani 88-100 arası nete 85-90 arası puan gelir.
-
İşletmede 15 net ve üstü olası bir vmy muy sınavında kullanılacak bir puanda ne kadar etkili olur bir de inşallah 100 kişilik muy alımı yapılır
-
........
-
@2525 muhasebe netin çekolu puanları etkilemeyecek çekodan 20 ve üstü netin varsa sgk ve çsgb nin her sınavına girersin
Bu netlerle de ilk 50desin sıralamalarda -
@ddguy olmaz inşallah.
-
@RootofAllEvil hocam geçen yıl p113 sıralamam 145 ti. Ama çekom ortalamanın üzerinde bu sene 15 net çıkmayabilir bile. emin olarak çok az soru işaretledim. SGK teftiş istediğim bir yer Temmuz'u iyi değerlendiremez isem bir fırsat olur mu acaba diye baktım da burada gördüğüm kadarıyla çeki 20+ yapılmış. Buradan da anlıyorum ki bu yıl o puan türlerinden sıralamam iyi olmayacak. Hayırlısı artık. Analiz için sağ ol da merak ettim bu analiz tecrübe mi?
-
@2525 muhasebeyi nasıl yetiştirdin.
-
@James-Buchanan hocam işletme mezunuyum etkisi vardır heralde. Genelde de hızlı çözerdim ama tüm soruları işaretleyemedim gördüğünüz gibi.
-
@2525 tecrübe demeyelim o kadar iyi değilim bu konularda kendimce analiz yaptım diyeyim...
Bu yıl tüm tahminlerin ters tepeceği sonuçlar görebiliriz 16 haziranı beklemek en iyisi -
@RootofAllEvil baktım hep siz yapmışsınız da neyse netlerin olduğu iletiyi kaldırıyorum. Bir fikir oluştu kafamda eyvallah. Ama ben sıralamaların dediğiniz gibi olacağını düşünmüyorum burada çok iyi yapanlara denk geldim ve burayı takip etmeyen çok da insan vardır.
-
..........
-
@safiTÜRK69 gk gy kaç hocam
-
@safiTÜRK69 86-90 bandında gelir hocam
-
........
-
Hukuk 20/15
İktisat 29/8
Maliye 33/7