KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
şunu da hatırlayıp gideyim, faaliyet kar zarar sorusu vardı 3500 yaptım ama hiç okumadım atlamıştım soruyu. sadece finansman gideri 1250 diyordu arasında 1250 olan şıkka baktım 2250 ve 3500 vardı, finansman giderini faaliyet karından kesmeyince 3500 yaptım dakika umarım doğrudur yav. şu halimize bak arkadaş, basit diyeceğimiz soruları göremedik bile.
-
İktisatla muhasebede patlayacağım belli umarım iktisat 15 muhasebe 10 netin altında gelmez
Maliye ile hukuktan umutluyum -
@yldzkrc inşallah çalışan herkes güzel puanlar alır hocam
-
@kombassankoma faaliyet karını bulurken finansman dahil ediliyo muydu
-
@Teklif-eğrisi her yıl bilanço hazırlaması hangi kavram gereğidir gibi birşeydi soru
-
@omer edilmiyor hocam o yüzden 3500 olanı yaptım ben 1250 finans gideri çıkarmadan ama.
-
@hobbes aynen bende öyle yaptım inşallah doğru mantık yürütmüşüzdür
-
ALINTIDIR!!
HUKUK1:anayasa mah başkanını salt çoğunluk 4 yıl için seçer
2:hangisi nitelikli çoğunlukla alınmaz yasama dok.kaldırılması
3:hangisini teklifle yaparsın bütçe kanunu ve kesinhesap
4:yasama dok kapsamında değil "arama"
5:müessese
6:ivedi yargılamada hangisi doğru cevap,yür.dur.itiraz edilmez ve ek savunma süresi 15 gün olacak yani 1 ve 2
7:ilanen tebligat süresi 15 gün
8:hangisi yanlış;yaş kararlarının hepsinde yargı yolu açık cevap yalnız 1
9:ösym şikayet süresi 10 gün
10:fiziki kimliğin tesbiti
11:kasten yaralama
12:meşru müdafada hangisi yanlıştır;içinde haksız tahrik geçen olacak
13:suçun hukuki nit değişmesi duruşma sorusu cevap ağır ceza asliyeye gönderemez ve asliye resen ağır cezaya gönderebilir yani 1 ve 2 doğru
14:müzakerede stajyer avukat katılamaz
15:bağlanma parası
16:kısmi ifayı kabul zorunluluğu kapsamında olmayan;içinde borçlu itiraz etmişse gibi ifade olan uzun şıktı.
17:özel hukuktan kaynaklanan hakkın kullanılması
18:nispilik
19:taşınmaz üzerindeki rehin kendiliğinden kalkar
20:belediye meclisi
21:alacaklı ve borçluların imzaları bulunmalıdır
22:zilyetliğin havalesi
23:anlaşmalı boşanmada hangisi yanlıştır ; 2 yıl geçmeli ve birlikte dava açmaları gerekir (1 ve 2)
24:art mirasçı
25:mutlak mülkiyet kaybı olmayan;satım ve miras
26:edinilmiş mal olmayan manevi tazminat
27:taşınırların pazarlıkla satımına tabi olmayan;altın maden kıymeti olan olacak
28:aval sadece senet ön yüzüne yapılır
29:ciro en geç ne zamana kadar yapılır;ödeme gününü takip eden 2 iş günü içinde
30:iflasta takas sorusu nama yazılı senette takas yapılamaz
31:iflas edince müflislik kalkar
32:hangisine haciz yapılır;işçinin maaşına
33:hapis hakkı
34:kollektife ne getirilebilir hepsi 1,2,3
35:ticari defterin karşısında da defter olacak
36:itirazın kaldırılmasında itiraz sebebiyle bağlı değildir
37:şikayet icrayı durdurur
38:adi şirketle ilgili hangisi yanlış cevap,sürekli borç ilişkisi doğurur olacak
39:şahsi cezasızlık sebebi
40:haksız el atmanın önlenmesi
-
@RootofAllEvil ciro vadeyi takip eden 2 is günü olacak
-
@genclerbirlikli doğrudur hocam kıymetli evrak sorularını çözmedim zaten başında alıntıdır ibaresi koydum
-
@RootofAllEvil eyvallah 40 ta 40 i bulamıyoduk hiçbi yerde, 26 d saydım ama bakalım ne gelir
-
@RootofAllEvil 30uncu sorudan emin misiniz ve diğer şıkları hatrlayan var mı?
-
En az süre kadar tepki gösterilmesi gereken bir şey daha varsa oda sınavın her şehirde olmamasıdır. Dün bir kaza olmuş ve sınava giden iki kişi hayatını kaybetmis nasıl içim acıdı onlara. Hiç tanımıyorum ama aynı amaçtayız ve herhangi birimizin başına gelebilirdi. Muhtemelen o otobüste başka sınava giden ve kaza dolayısıyla giremeyen olmuştur. Simdi onların haklarını kim.odeyecek . Haydi bunu da geçelim evinden kahvaltısıni yapıp çıkanla şehir dışından gelen kişinin sınavdaki performansı aynı olabilir mi ? Söyleyecek o kadar şey var ki
-
@merve1.2 o kadar haklisiniz ki ben farkli bi sehirde girmiyorum ama bunu savunmam icin baska sehirde girmeme gerek yok.elimden geldigice katiliyorum sosyal medyada cevremdeki herkese haksisliklari anlatiyorum ama bazi insanlar var ki agizlarini acmiyor ve baska insanlar onun hakki icin savassin o da o hak elde edilince ustune konsun istiyor. cidden bunun sebebi mulakat korkusu mu ne anlamis degilim? ogretmenlerin birligine cok ozeniyorum gercekten bu konuda birlesmemiz lazim.
-
Dostlar artık soruları ve cevapları tartışmak yerine bu saçma sınav sistemi, süresi, farklı şehir olayı için çözüm bulmalıyız. Bu saatten sonra soruları tartışmanın kimseye bir faydası yok ama önümüzdeki yıl herkes kendi şehrinde bile sınava girse bizim için daha faydalı olur.
-
@burcuburcu KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
- Dönemsellik
- Kar dağıtım tablosu
- senedin 28.000 peşin değeri
- Net gerçekleşebilir değer
- 632 borçlu-771 alacaklı
- stok değer düşüklüğü karşılığı 9.000 TL borçlu
- azalandan normale 3.750
- 3 yıl amortisman 7.200
- ödenecek vergi ve fonlar hs alacaklı (KDV sorusu)
- 136 borçlu-135 alacaklı (kasa noksanı)
- Hisse Senedi İptal Karı 690'a devretmez
- Hem gelir tablosu hem bilanço bilgilerinin aynı anda kullanılmadığı "yabancı kaynak oranı"
- 7/A-7/B ortak hesabı Finansman Gideri Hs
- 7/B'de bulunmayan hesap Fiaz gideri
- Bono ihracında 37.500 Finansman Gideri Hs borçlu
- Nakit oranı 0,5
- Gelir tahakkuku borçlu - Faiz Gelirleri alacaklı 500 TL
- Dönem ayırıcı hesap Gider Tahakkuku
- Aralıklı envanterde kullanılmayan STMM
- Brüt satış karı 3.500 TL
- 730 GÜM borçlu – 373 MGK alacaklı 20.000 TL (amortisman tahmin)
- Geçmiş yıl zararının indirilmesi Özkaynak ilkesi olacak
- Nakit orani 2 verilmis. Ozkaynak soruyordu 55.000 çıkıyordu
- Maliyet muhasebesinin amaci değildir- Finansal tablolari hazirlamak
- Finansal tablo yapilis amaci- YÖNETİM Amacı
bu aralıklı envanter nereden çıktı ya. sürekli envanterdi soru ve malın satışı idi yanıt.
-
Devleti özel sektörden cazibeli kılan nedir? Rahatlık desen çektiklerimiz ve yaşadığımız belirsizlik ortada. Millete hizmet desen başka bir şekilde de mümkün olabilir. Devletin aksak yanlarında dimdik durabilmek desen, önemli mevkilere gelip yamulanlar ortada. Her sınav sonrası bu kısır döngüde kaybolanlar, seviliyorsunuz.
-
..........................
-
Nasıl bizden 420 lira istendiğinde herkes bir anda tepki gösterdi hatırlayın. Sadece mulakat cekincesi degil ugrasmak istemeyip vakit ayirmayan da cok. Surekli bir seyler uzerimizde deneniyor farkinda mısınız , once 40 soruydu sonra 30 simdi yine 40 . Benim atanacak puan almamış ogretmen arkadaşım bile deli gibi ugraşiyor twitterda vs onlarda butun olma var bu sekilde. Bizde puanı olmayan cabalamaz hatta atama olmasın seneye puan alayım bende girerim diye dusunur.
-
Bunlar dogruysa hukuktan 32 var benim.. Cekoda da 20yi gecebildiysem benim SGK hayalim devam eder