Ziraat Bankası 50 Avukat Alım Süreci
-
@av.ssualp eski hale getirme sorusu durusmada sanik olmaksızın yapılmasi durumunda eski hale getirme suresini sormuş. banka hukukunda izinden itibaren kurulma suresi 6 degil 9 ay olacaktı. Bir de zorunlu faillik degil zorunlu mudafiilik sorusu var orda da onermelerin üçü de dogru olacaktı.
-
@av.ssualp ben 105 net kesin kurtarır diyorum da 100 net icin emin degilim hocam. O arada sinava çalışarak girenler arası bi yığılma olur sanki. Benim de taş catlasa 100 gelir gibi duruyor hukuk soruları batirdi beni.
-
@pek12 unutmusum hep ben de ayni durumdayim maalesef ins kurtarir yigilma 100 de olur zaten ile gore bir soru daha
45.iyiniyet adi karine
46.ifa yardimcisi
47.ticarette cevabi makbuz sayilir yaptigim vardi cek sorusu galiba
48.hukuka uygunluk sorusu kardesinin evine girmesi gibi cevabi olan
49.is sozlesmesinde hukum yoksa Borclar kanunu vekalet sozlesmesi gibi bir soru cevaba vekalet ddm ama -
@av.ssualp 46 47 48i biraz daha açar mısınız hocam ona göre doğrulayalım
-
@pek12 46 ifa yardimciligiyla ilgili hangisi yanlistir diyordu siklar ailesinden birisi ifa yrd olabilir ast ust iliskisi olmalidir gibi siklardi 47 de gene yanlis ifadeyi soruyordu ben cekle ilgili makbuz sayilir ifadesini isaretledim 48 de de hukuka uygun olarak soruluyordu kardesinin evine girmesiydi ki onu kesin yapmissinizdir buarada
50.avalle ilgili bir soru vardi hatirlarsaniz -
@av.ssualp maşallah hocam baya azaltmıssınız
-
@avukatım aklimiza geldikce aval sorusu da vardi hatirluorm ama ne soru ne sık aklima gelmedi siz devam edin hocam son 10 soru
-
@av.ssualp 46da cevap ast-üst ilişkisi olmalıydı o tamam... 47de de muhataba ciro makbuz hükmündedir ama muhatabın cirosu batıldır. işaretlediğiniz şık bununla ise doğru yapmışızdır... kardeşinin evine girmesi sorusunu tam hatırlayamadığımdan emin konuşamayacağım.:) aval sorusu nasıldı ki?
-
@pek12 harika hocam.ben de ast ust iliskisi yapmistim diger soru da insallah dogrudur son soruyu hatirlamamanizin sebebi gercekten cok kolay sorulardandi direkt isaretlemjssinizdir avalle ilgili bir soru vardi hatirliyorum ama cikaramiyorum iste
-
@pek12 keske dernek zorunlu unsuru genel kurulun devredilmez yetkisi ve iflas masasi sorusunu da hatirlayip yazan olsa biz sadece 3 kisiiyiz merak eden galiba
-
@av.ssualp kafam durdu benimde genel kurullu soruda şıklardan biri müdürlerin maaşlarını belirleme gibi bişey mi vardı yoksa o başka bi soru muydu?
-
@av.ssualp diğer meslektaşlarımız çantada keklik başka sınavlar için ter döküyorlardır, ne gerek duysunlar forumlarda yardımlaşmalara vakit harcamalara değil mi?:)
-
@av.ssualp iflas masası sorusu da yanlış olanı soruyordu sanırım hacizli mallar paraya cevrilmisse masaya dahil olur gibi bişey hatırlıyorum
-
@avukatım hocam alacaklıların haklarına halef olmayla ilgili bir soru vardı sanki kolay bi soruydu mesela kefalet sözleşmesinde kefil müteselsil borçlularda ödeyen borçlu şeklinde doğru mudur? bi de müteselsil borçlularda sorumlulukla ilgili sorular vardı ama basit sorulardı bunlar.
-
@pek12 olabilir hocam ama ne oldum değil ne olacağım demeli insan ben şahsen diğer sınava hazırlanmayı pek düşünmüyorum artık mülakatlarında ne kirli tezgahların döndüğü aşikar
-
@avukatım banka sinavlarinda bile torpil mi donuyor ben donmez dedim ama maasi az bulup girmeyen cok olur saglam torpilliler hakim olur ki hakimlik simavi hukukcular icin en kolay sinav bence onun disinda ust kurullar uzmanlik varken kimse bankaya torpilini harcamaz diye dusunuyorum
-
@pek12 evet hocam öyle bi soru vardı ama sıkları hatırlayamadım ķanuni halefiyetle ilgiliydi sanırsam
-
@av.ssualp bende öyle düşünerek girdim diğer sınavdan kastım hakimlikti hocam o defteri kapattım ben artık
-
@pek12 aynen oyle bir soru vardi borclar sorulari kolaydi gene olarak ki hakimlikte ben borclari hep batiran biri olarak iyi gecti o bolum insallah htirlamadiklarimiz dogru yaptiklarimizdir
-
@av.ssualp insallah hocam