Kredi borcu icin ödeme emri tebligi
-
Arkadaslar kyk kredisi icin borcun odeme suresinin geldigini 3 ay sonra ogrendim ve yapilandiramadim yine de ilk 3 aylik borcu odedim ancak ocak 2017 den beri borcu odemedim ve bugun odeme emri geldi 7 gun icinde odeyin diye. Bi kac kisiye sordum borcun hepsini odemen gerekiyor ve taksitlendirme imkani yok dediler ve issizim suan ve nasil odeyebilirim bilmiyorum ne yapabilirim basina gelen var mi ya da bilgisi olan? Bana bi yardimci olabilirseniz sevinirim arkadaslar.
-
@kenanus123 öncelikle ödemeseniz faiz dışında herhangi bir yaptırımı olmaz bunu belirteyim. Ancak taksit vs olması gerekiyor ben mi yanlış hatırlıyorum.
-
senin gibi ayni durumla karsilasan binlerce ogrenci vardir. kyk, odemelerini aksatmamis fakat issiz olanlarin (sigortasiz gorunenlerin) bile borclarini erteliyor. senden tum borclarini bir anda odemeni beklemez. kuruma bir telefon ac derdini anlat onlar yonlendirsin seni. sonucu da buraya yaz, hem bizi hem de bununla karsilacak olan kardeslerimizi bilgilensirmis olursun.
-
Kardeşlerim size ödeme emri kağıdı gelmiş olabilir.Ancak; bu konuda olumsuz düşünmeyin.Sonuçta bu aldığımız paraların iadesi. Tabii işsiziz , çalışmıyoruz.Fakat devletin seni hapse attırması , icra göndermesi gibi bir durumu olmaz. Her zaman vergi dairesine gidip borcunu taksitlendirebilirsin.Ödeme gücün yoksa git gitme pek önemli değil, faiz işler ona da yapabileceğimiz bir şey yok. ondan da şu şekilde kurtulabilirsin , devlet yeni bir yapılandırma yaptığında sen başvurur peşin ödersen faizler siliniyor , peşin ödeyemezsen yeni taksitlendirmeler eşliğinde 2 ayda bir olacak şekilde ödeme yapıyor. son yapılandırma böyle oldu. ama endişe etme. icra hapis vs bu durumlar yok.
-
@alpik kuruma yazmayın. kurum bulunduğunuz ilçedeki vergi dairesine gönderiyor onları. yani ödemeyi kyk yaparken tahsilatı bulunduğunuz yerdeki vergi dairesi yapıyor. vergi dairesine gideceksiniz gitmek isterseniz.
-
Arkadaşlar vergi dairesini aradim normalde bole bi durum yokmus ama 31 haziran a kadar 7020 kanun kapsamindaki borclari yapilandirma soz konusuymus. Pazartesi geldiginizde borclarinizi taksitlendirebiliriz dedi. Pazartesi gidecegim daireye sonrasi icin yine burdan bilgilendiririm.
-
@kenanus123 teşekkür ederiz.
-
@burcuburcu ben tesekkur ederim. Gelir idaresinde calisabilmeyi umarken adamlar odeme emri gonderdi zoruma gitti:)
-
Arkadaslar basina boyle gelen varsa vergi dairesine ugrayin ben bugun hallettim isleri 31 haziran a kadar yapilandirma imkani var.
-
Arkadaşlar merhaba, kyk borcum gib'e aktarılmış bugün de yapılandırma son günü fakat işsizim. Borcumu yapılandırmazsam ne tür bir yaptırımla karşılaşırım. e haciz dışında bir durum söz konusu mudur? bir de e haciz, işe başlamadan önce uygulanmaya başlar mı? Desteğinizi bekliyorum
-
@kenanus123 hazirana da mı faiz uygulamışlar. Haziran 30 gün.
-
@ramdener http://www.gib.gov.tr/ anasayfada 7020 sayılı kanun, son gün yazıyor. oraya basarak yapılacak. bugün son gün.
-
@polisiye-roman dediğiniz gibi bugün son gün fakat ben işsizim ve yapılandırma yaparsam ödeyip ödeyemeyeceğimi bilmiyorum şu an erteleyemeyeceğim başka borcum da var çünkü. Yapılandırma yapmazsam e-haciz den daha fazla yaptırımı var mıdır? Şahsen üzerime bir şeyim yok ailemle yaşıyorum babamın adına 1 araba ve 2 küçük tarla var köyde sadece. Beni düşündüren durum şudur aslında. Yapılandırma yapmadığımda sadece e-haciz ile karşılaşma durumu olup ta yapılandırma yapıp ödeyemediğimde eve haciz gelme durumu olur mu?
-
@ramdener benimki iki senedir takipteydi hiçbir şey olmadı. Ben de artık yapılandırdım çünkü gecikme faizi ana borca yaklaştı neredeyse. Sadece durduğu yerden faiz borcu eklenir. Türkiye'de öğrenim kredisinden dolayı icraya verilen yoktur herhalde.
-
@polisiye-roman önceden yoktu ama bu yıl olabilir.
-
@burcuburcu inşallah olmaz.
-
@polisiye-roman hocam merhaba bugün bana ödeme emri geldi atanamadığım için işim yok icra falan gelmez değilmi ne düşünüyorsunuz üzerime bi araba var sıkıntı olur
-
@hakimim_25 ödeme emri tebliği gelenler oldu etrafımda ancak haciz veya maaşa icra konmadı.
-
Bana tebliğ geldi. Vergi dairesini aradım. Benim ödeyecek durumum yok diye. Onlar da bi dilekçe yaz(hâl beyanı),sıkıntı olmaz dediler.
-
@hakimim_25 bir süre sonra araca haciz konulabilir ancak aracı satmadığınız sürece haciz çok sıkıntı yaratmaz