26-27 Kasım 2016 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığ Ilani
-
@Rawls yok hocam ben de o şekil geliyorum : )
-
@Berhava eyvallah
-
Dev randevu için sayılı saatler kala TY ailesi olarak hepinize başarılar dileriz. Kazananlar listesini forumda paylaştığımda hocam google da ismim yazıldığında görülmesini istemiyorum, paylaşımını mümkünse kaldırın diyenlerden olmanız dileğiyle
-
Sayıştaydan korkmuyorum. Ama bu sınav beni geriyor. Herks için hayırlısı olsun.
-
Arkadaşlar sanırım okulun bahçesi otopark olarak kullanılıyor acaba sınav günü araçla girebilir miyiz? Bilen va mı? Sabah sabah park yeri arayıp gerilmek istemiyorum
-
Evet arkadaşlar maliye ve iktisat grubu hakkında düşüncelerinizi alalım. Bana biraz kolay geldi açıkçası. Kamu hukuku oturumunda da herkese başarılar.
-
Sorular ne durumda sıcağı sıcağına bekliyoruz aklınızda kalanları konuşalım analiz edelim. Sanırım geçtiğimizden yıldan daha kolay bir sınav yapılmış.
-
1.) dis ticaret politikasinin amaclari nelerdir? Dis ticaret politikasi araclari nelerdir ? Aciklayiniz
2.) tam rekabet piyasasi kosullarindan 4 unu yazip aciklayin. Firma dengesini kar zarar durumunu sekil yardimiyla aciklayin.
3.) vergiler gruplandirin. Dolaysiz dolayli vergileri aciklayin. Aralarindaki farklari belirtin.
4.) borclanma politikasiyla enflasyonla mucadele iliskisini aciklayin
5.) asagidaki tanimlari aciklayiniz
Fisher etkisi
Faiz icselligi
Tüfe
Wagner kanunu
Performans butce -
Hukuk Sorulari
1.) anayasaya gore yurutmenin duzenleyici islemlerini koni yetki sekil ve denetim yonunden kapsayacak sekilde aciklayin
2.) ülkemizde idari yargi sistemi nasildir acikla. Bu mahkemeler neler acikla. Acilabilinir davalar neler idari yargida. Ozellikleriyle acikla
3.) ceza hukukuna gore kusurun tanimini yapin. Kusur cesitleri nelerdir. Kusuru etkileyen etkwnler nelerdir. Aciklayin
4.) cmk ya gore korunma tedbirlerinin genel ozellikleri nelerdir. Bunlar nelerdir. Aciklayin
5.) asagidaki unsurlari tanimlayin.
Hizmet kusuru
Mütemadi suç
Gensoru
Istinabe -
Sorular beklentilere göre daha kolaydı diye düşünüyorum.Galiba geçen sene gibi Özel hukuktan vuracaklar yine.Hepimize yarim olarak geçmiş olsun
-
Bencede yarin ozel hukukta buyuk olay var
-
Özellikle ticaret hukukundan korkuyorum
-
ben özelden komple korluyorum
-
Muhasebe sinavinda hesap makinesi serbest mi arkadaslar.
-
Baraji gececek kadar yaptik elhamdulillah
-
Geçmiş olsun arkadaşlar sorular nasıldı paylaşacak olan varsa seviniriz
-
Hatirlayabildiklerimi yaziyorum
1.) sozlesme ozgurlugu, kesin hukumsuzluk ve irade sakatliklari
2.) genel kurulun hangi kararlari iptal edilebilir. Kimler iptal davasi acabilir. Genel kurulun hukumsuz kararlari
3.) ticaret sirketlerinin turleri neler. Sahis sermaye. Hangi degerler sermaye olabilir. Bu sirketlerin kisilik ve ehliyet durunlarini uygulanabilir kanun hukumlerine gore aciklayin
4.)tuzel kisilik nedir. Hak ehliyeti fiil ehliyetini tmk ya gore aciklayin. Mal ozgulemesi ile mal tasviyesini genel prensopleriyle aciklayin. Sinirli devam etme nedir aciklayin
5 tanimlari yapiniz
Konsimento
Kiymetli evrak
Iyi niyet
Durustluk
6 tane daha tanim vardi hatirlamiyorum -
Tanımlara ek
Aşırı yararlanma
Ticari temsilci
Acente
Kıymeyli evrak
Gerçek kişi tacir -
Bu sene sınavda yer alan sorular geçen seneye nazaran daha kolay gibi geldi anlaşılan. Herkese geçmiş olsun, soruları da düzenleyerek tekrar forumda paylaşalım.
-
Muhasebe de şirket birleşmesi soruldu 40 puanlık bunu yapan 92 ye girer benim görüşüm.Monografi çok zor değildi 30 puanlık