SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
-
@ismail bende de ayni sknti var. 2 yaziyor. Daha once sinavina girmedim. Taa 2011 de denetmenlige basvurmustum ama sinava girmedim. Yarin arayip soracagim. Lutfen bilgileri paylasalim. Onaylamadim o yuzden.
-
@posner o onaylandıktan sonra çıkıyor ama. Onaylamadan 1 yazıyor . Ben onayladim.
-
@ismail ayni seyden bahsediyoruz bende de onayladiktan sonra cikiyor
-
Kopyala yapıştır yapamamak kötüydü, katılıyorum. SGK Denetmen yrd. ya da İş Müfettişliği gibi ÇSGB çatısı altındaki mesleklere başvurmaktan ötürü 2. ya da 3. Kez yazabilir ancak ilanda en fazla 2 kez girilebilir gibi bir ibare görmediğim için sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
Sorun olmayabilir ama 2 gün sonra yeni ilana çıkarsa ve şart koşarsa boşu boşuna giremeyiz. Arayip sormakta yarar var .
-
2011.deki 15 kişilik iibf kadrosu icin p115 istenmis ve ilk 30 denmiş ancak 42 kişi verilmis ve son kisi 81.9 puanda bu bize hic.mi bi.fikir vermez taban.puan için =( kurum iyileştirildi 3 puan türüne çıktı ancak simdi ilan kıtlığı var ve ilk 240 deniyo... Bi an evvel belli olsun şu liste
-
@Rukiye-Sevinç 2011 baz almak icin cok eski bir yil. 2013 oncesi kpssler simdikiyle benzer bile degildi o yuzden oraya bakarak bir yorum yapmak cok zor.
-
@songoku kismet bakalım
-
Bekleyen çok fazla kurum olduğu için sonucu net olmayanlar haklı olarak bu ilana da başvuracaklardır aynı zamanda neredeyse 2016 kpss nin ilk büyük alımı 86-87 den aşağı düşmez bence
-
@kamu657 bende arkadaşları o kadar karamsarlığa itmemek adına 85 ve üstü demiştim
-
@kamu657 gecen senede daha alimlar in sonucu netlesmeden kalkinma bankasi alim yaptı ilk 300 uncu adamin puanu 78 civarıydi ve ekonomi alanında 160 kisi almasina ragmen 82 küsür du yds de 50 idi simdi bununla kiyaslarsak hem yds 60 baraji var hemde böyle bi geçen sene istatistigi var 85 ustu 86 87 kapator demek bence hic mantikli degil
-
@edmilson28 kalkinma bankasinin sinavi ucretliydi ve ilk asamasinda test sinavi vardi diye hatirliyorum. Burada elektronik ortamda ucretsiz zahmetsiz bir basvuru sureci var ve direkt mulakatli. Dediginiz dogru cikar da duserse ilk sevinecek kisilerden biriyim 83 puanli olarak. Kisacasi herkes basvursun zaten kaybedecek bir sey yok para vs.
-
Arkadaşlar bu işlerde kıyas yapmak çoğu zaman sağlıklı sonuçlar vermez ama ben yine de bilgi mahiyetinde bir paylaşım yapacağım, bu yaptığımdan yanlış bir sonuç çıkarılmasın, bilgi mahiyetinde paylaşıyorum bunu.
Geçen yıl bu tarihlerde gelen ilk en önemli sınav Başbakanlık Uzman Yardımcılığı idi :
KPSS puan türlerinde 95-97-103 ve 116'dan alım yapmıştı. 37 kişilik ilan için 148 adayı mülakatına çağırdı.KPSS P95 : %15 Yabancı Dil. KPSS P97 : %0 Yabancı Dil. KPSS P103 : %20 Yabancı Dil. KPSS P116 : %20 Yabancı Dil.
148. ADAYIN PUANI : 92,443 148 kişiden 2/3'ü = Yaklaşık 100 kişi bile KPSS P95-P103-P116 puan türlerinden sınava başvurmuş olsa bu kişilerin Yabancı Dil puanları min. 50 ve üstünde demek anlamına gelir.
Ben onun için yukarıdaki istatistiği çıkardım tabi ki de kesin diyemeyiz 80 puanı olan bile başvuru yapsın, ne kaybedecek sonuçta ama beklentileri bu hesaba göre ayarlayın.
-
@Antimülakat 84e gelme ihtimalini ne goruyorsunuz peki?
-
Kaç kişide o yds var diyenlere katılmıyorum yine başka örnekle bu durumu destekleyeyim : 18/10/2015 tarihinde yazılı sınavı yapılan Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzman Yardımcılığı için 70 YDS barajı olmasına rağmen :
Kamu Yönetimi için 120. Aday P30 (83,92).
Uluslararası İlişkiler 160. Aday P88 (85,49).
iktisat kısmında 165. Aday P22 (80).
Hukuk kısmında 60. Aday P21 (80). -
Benim puanım 84 ben düşmesini tabi ki isterim ama ücretsiz ve sınavsız bir başvuru süreci var bu yüzden umudum düşük. Keşke dediğiniz gibi olsa
-
@kamu657 senin bence mulakat garanti 17 ekimde gorursuriz 83 ten asagisina gelmez bence 83 84e cok rahat gelir
-
@edmilson28 o zaman hadi inşallah diyorum ️
-
Kurumu arayarak öğrendim. 17 Ekim'de liste açıklandığında listedekilerin mülakata gireceği gün ve saat de açıklanacakmış. Ben 27 Ekim'de mülakata girecekler belgeleri teslim edince belli olur sanıyordum ama erken olması daha iyi.
Ayrıca kurum 2012 ve önceki yıllardaki tüm alımlarında C seviye İngilizce istemiş, bu alımda neden D seviyeye düşürdüklerini cidden merak ettim. Yine C isteseydi şu an daha farklı puanlara düşer vs. diye konuşuyor olurduk. Vay be... Ayrıca zaten 2010 yılından sonra yazılı sınav yapmayı bırakıp sadece mülakatla alım yapan bir kadro haline gelmiş...
-
Bende p46 85,3 yds 66 puanları ile başvurdum.