Yüksek Lisans Tez Önerisi ve Destek Platfomu
-
Kelin ilacı olmayınca, ilacı olanlardan değil, ilaca ihtiyacı olmayanlara gidermiş. Saçlarını nasıl korudun diye? Benim de bir ihtiyacım var dostlar, biraz motivasyona biraz fikre ve birazda tavsiyeye ihtiyacım var. Yardımlarınız bekliyorum.
Gazi SBE - Siyaset ve Sosyal Bilimler tezli YL'yi 2013 yılında kazandım. İzmir'de olmam vs derken, YL'nin ders aşamasını ancak 2015 güz sonunda tamamladım. 1,5 senedir de tez ile ilgili en ufak bir çalışmam olmadı. 3 yıl 4 ay YL bitmesi dalgası nedeniyle de benim önümüzdeki sene tezi bir şekilde tamamlamam şart oldu. Bunun için nasıl bir süreç izlemeliyim? Vaktim az, işim yoğun, tercihiniyap gibi ikinci bir işim var, eş ve çocuk var. Bütün bunları hesaba katarak makul ve mantıklı önerileri çok ihtiyacım var. Bir de tez konusu, araştırma konusu bulmakta çok zorlanıyorum. Bununla ilgili de ne düşünüyorsanız yazarsanız çok memnun ve bahtiyar olurum.
-
Hocam plan program konusunda bir şey diyemem ama konu için bir önerim var. Kuşkusuz ki Osmanlı'yı başarıya götüren en büyük faktör yetiştirdiği bürokratlar yani devlet adamlarıydı. Osmanlı Devleti'nin bürokrat yetiştirme sistemi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bürokrat yetiştirme sistemini anlatan ve kıyaslayan bir tez yazabilirsiniz. Kanımca bugün yaşanan gerek bizim gerek devletin kurumlarının nezdinde birçok soruna cevap olabilecek tespitler yapacağınıza eminim.
-
@maldırık teşekkürler hocam bu konuda mikro düzeyde daraltılabilirse güzel olabilir. Özellikle osmanlı için belli bir dönem içerisinde yer alan bürokratları olabilir.