SGK TEFTİŞ 2000 Kişi
-
Bu sınavın test olmasi hic iyi olmadi. Asil bilgiyi klasik sinav ölçer. Klasikte ne biliyosan dökersin kagida , bilmiyosan da bakarsin. Test olunca ingilizce sormayacaksa yine olmaz. Artik ingilizce bilmeyen müfettiş alirlar yazik olur kuruma. Osym ye yaptırılması da hic iyi olmadi. Sinava artik 5 kati degil de daha fazlasi çağırilirsa derece yapanlara haksızlık,olacak kalite düşecek. 5katindan fazla cagirilma ihtimali var mi mevzuatina bakmadim ama olmasa iyi olur son olarak bu ilan ne zaman gelir arkadaşlar
-
Mevzuatta 5 katı diyor ama zaten sınavın klasik olduğu söylendiği için böyle diye düşünüyorum. Ben 10 katını çağırır diye düşünüyorum. Kardeşim ilk 1000 de derece değil mi şimdi ? Zaten 50 kişi çağırıyor. 10 katı olsa yine en kötü 800-900 e iner.
-
Bu kurum yaptığı klasik sınavlardan randıman alamadı ki teste yöneldiler. Çünkü kağıtları okurken mümkün olduğunca az puan vermeyi marifet sayıp, kurulun kalitesinin giriş sınavının zorluguyla ve çalışan sayısının azligiyla doğru orantılı olduğu düşüncesiyle puan veremiyorlardi.
Klasik sınavda sorulan İngilizcenin de gerçekten ingilizce olctugunu düşünen, ilkokul 5 seviyesinde sorduklarini bilmeyen, bu sınavda ingilizcede başarılı olanların İngilizce bilen adamlar olduğunu söyleyen ve test sınavda İngilizce çözmeden girenlerin İngilizce bilmeyen insanlar olacağını düşünenler belli ki bu işlerde çok acemiler bu sınav konusunda çok tecrubesizler...
Ayrıca çok kişinin sınava girmesi hiç kimseye haksızlık olmaz. Derece yapan adam gerçekten iyiyse yine iyi yapar, sınava kaç kişi girmiş çıkmış ilgilenmez bile.
-
@Mimar yönetmelikte en fazla 5 kati diyor. kompozisyon kısmı icin sinav,yazili olarak yapilacaksa uygulanir diyor. ingilizcede hiç bir sey demiyor. burdan ingilizce ve sinava cagrilacak aday sayisi için test, klasik ayrimi yapilmamis ama kompozisyonda yapılmış sonucu çıkıyor.
-
@ejdrhym kesinlikle sana katılıyorum
-
@ejdrhym
Kesinlikle katılıyorum sana.
Ayrıca veciz sözü de paylaşmadan edemeyeceğim.
" Korkanın çocuğu olmaz. " -
Ay şu geyiğiniz de baydı cidden test sınavı bilgi ölçmez asıl bilgiyi klasik sınav ölçermiş yapmayın lütfen geçin artık şu 2000 öncesi düşünceleri... Verdikleri hükümlerle kişilerin kurumların kaderini etkileyen hakimler test sınavıyla atanıyor, ilçe yöneten kaymakamlar yıllarca test sınavıyla atandı şimdiki açık uçlu sınav da test sınavının boşluk doldurmalı olanı
Müfettiş yardımcılığına giriş sınavında test şeklinde olmasının bir sakıncası yok bence ha yetişme döneminin sonunda yeterlilik için klasik sınav yapılır eyvallah -
@RootofAllEvil hocam yapmayın lütfen bırakın da müfettiş olacak denetim yapacak adamın sınavı klasik olsun sgk için değil genelleme yaparsak bir müfettişin en başta bilanço monografi yani muhasebeye hakim olması gerekir bu da test sınavında ne kadar yansıtılabilir ki..ayrica test bilgi ölçmez diye bir olay değil klasik daha fazla emek gerektiriyor bence insan yazarken 2 cümleden sonra tıkanıyor ama testte şıklardan hatırlayabilirsiniz en basitinden klasik sınavlara çok fazla girmeyen arkadaş oluyor sizce hepsi pisligine mi girmiyor kendini hazır hissetmeyip girmeyen veya başvurmayanlar oluyor ama ben bunu testte hiç duymadım..
-
@ejdrhym valla ilkokul seviyesinde ingilizce yapamayanlar var onu da inkar etme simdi . Bunu bile yapamayan bi zahmet girmesin zaten.
Ben sgk icin konusmadim sadece. ozellikle klasik sinav bilgi olcer diye konuştum. Tecrubesiz oldugumu nerden biliyorsun bir cok test ve klasik sinava girdim deneyimlerime gore konuşuyorum anladin mi -
@FameFabre ne alaka korkanin cocugu olmaz cok alkasiz bir yorum oldu tebrikler. Neden korkuyorum testten mi saçmalıyorsun. Klasigi isteyen adam testi zaten yapar. Asil bazi korkaklar klasik yapamiyor bilmedikleri icin
-
@RootofAllEvil siz guy a testle atandininiz tabi. Millet kolaya alismis zora gelemiyor. Cumle kurmasını, turkce yazmasini imla yazim kurallarini bilmeyen, önune şık koymayinca bir sey yapamayanlar rahatsiz oluyor tabi klasik sinavdan .
-
@varoufakis Başkan yönetmeliği yetiştirebilirsek test yapıcaz dedi. Zaten ÖSYM yönetmelikte var. Demek ki çağrılma oranıyla alakalı bir değişiklik olacak. Kaldı ki zaten 250 kişilik bir sınavı kurum ÖSYM den yardım almadan da rahatlıkla yapabilir. Amaç test sınavı oluşturup daha çetrefilli ve pratik bir sınav yapabilmek bence.
-
@Mimar Devam böyle milenyum öncesi düşüncelere test sınavıyla hakimliğe atanırsam hayırlısıyla, siz de bol bol klasik sınav çözersiniz
-
KPSS a calisirken öğrenilen tüm o bilgilerin ve kurum sınavlarında canavar gibi cozulen o monografilerin falan bir kurumu kazandıktan sonra yapılan işle hiçbir alakası yok. Müfettiş olmak için de monografiye hakim olmaya hiç gerek yok. Yardımcılık sürecinde mesleğini ogrenir zamanı gelince yeterliliğini verirsin. Monografi çözmek müfettiş olmaya yeterli olsa yeterlilige ne gerek vardı acaba...
-
@RootofAllEvil sen anca guy olursun bu mantikla zaten olmuşsun en fazla olacagin da o. Herkesin kendini hakim olacakmis gibi gormesi de komik !
-
@Mimar Dostum çok merak ettiğim bir konu var. Neden sürekli olarak her bulduğun yerde birilerine sataşıyor ve onları hakir görüyorsun? İnsanların fikirlerini beğenmeyebilirsin. Hatta hiç hoşuna bile gitmeyebilir. Ancak saygı göstermek zorundasın. Şayet bu davranışlarını dışarıda da sürdürüyorsan, hangi mesleğe girersen gir, hiçbir zaman saygı göremezsin. Birileri yüzüne gülerken, arkandan hakkında söyleyeceklerini duymak dâhi istemezsin. Bir dost tavsiyesi olsun sana.
Hayatında başarılar dileriz. -
@RootofAllEvil hocam bence siz sistemi çok fazla algılayamamışsınız sanrm kıyas yaptığınız şeyin farkındamısınız hakimlik kaymkmlk hukuk ağırlıkta test iken müfettişlik iktisat muhasebe ağırlıkta artı ingilizce klasiktir genelde.. hem yolları hem içerikleri çok farklı old için misal hakimliği isteyen müfettişliğe de hazırlanayım diyen arkadaş yoktur sanrm siz smd hem testle hakimliğe nasıl ataniyorum diyorsan müfettişliğe de öyle olsun diyorsun sgk için demiyorum genel müfettişlik sınavları icin çok yanlış bir kıyaslama bence insallah çok iyi alim olur tabi ki ama anlık yanlis tercihlerin sonucunu yine biz çekiyoruz bu da gerçek misal 2013 vmy sınavı..
-
@ejdrhym monografi çözmek tabi müfettiş olmaya yeterli değildir test sınavında monografi tarzı şeyleri göremeyiz demeye çalışmıştım..
-
@paretowilfredo dostum ben fikrimi paylaşıyorum bana olumsuz yorum yapiyolar ben de cevap veriyorum. Yorumlari incele istersen . Madem fikirlere saygı duyulacak benimkilere de duyulacak o zaman .
-
@Mimar Sadece bu başlık değil dostum sorun. Genel olarak üslubun yanlış. İletileri inceliyorum ve epey süredir karışmadan seyrediyorum. Üslubunu düzeltmeni ve insanlara bu şekilde davranmamanı rica ediyorum. Dilini değiştirirsen hiçbir sorun kalmayacağını göreceksin.