İl tercihi yapılabilen memuriyetler
-
Arkadaşlar cumartesi sabah oturumuna girmedim ve p48 im 86 . Diğer puanlarım da 85 90 aralığında. Çoğu arkadaş için şehir önemli olmadığından daha önce değinilmemiş bir konu ancak benim için istanbuldan ayrılmamak önemli. Şehir tercihi yapabileceğim memurluklar nelerdir, kamu, çeko ve uluslararası ilişkiler sınavlarına girmemiş bir aday olarak ?
-
Gelir Uzman Yardımcılığı'nda sınava girmeden önce, açılan kadrolara göre tek il tercihi yapabiliyorsunuz.Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman Yardımcılığı gibi mesleklerde ise kurum sınavı puanı ve mülakat puanınızın aritmetik ortalamasına göre önceden belirlenen kadrolar içinden tercih yapıyorsunuz.Vergi Müfettiş Yardımcılığı'nda şayet sınavda başarılı olursanız öncelikle eğitime tâbi tutuluyorsunuz,sonrasında belirli iller için kontenjan açılıyor ve temel eğitimde yapılan sınavlar sonucu elde ettiğiniz puana göre tercih yapıyorsunuz.Maliye Uzman Yardımcılığı mesleği ise merkez uzmanlığı olarak geçer ve yalnızca Ankara'da görev yaparsınız.Kısaca sistem bu şekilde işliyor.Sınav ilanları geldiğinde daha net anlarsınız, başarılar.
-
@fiscaldrag peki guy, defterdarlık ve mhuy arasında hangisi maaş ve statü olarak daha yüksek. Defterdarlık ve mhuy her sene alım yapıyor mu ?
-
@senozli5334 Genel olarak bakıldığında maaş farkı yok fakat Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadroları arasında bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler ve diğer kamu kurumları yer alıyor.Üniversitede mesleği icra edenlerin maaşları bir nebze düşük oluyor.Bazı belediyelerde ise sosyal denge tazminatı veriliyor.Bir tercih yapılacak ise Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ilk sırada gelir bana göre.Bu platformda tüm meslekler hakkında geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.Meslek tanıtımlarına yönelik başlıkları incelemenizi tavsiye ederim.
-
@fiscaldrag teşekkür ederim
-
@senozli5334 Rica ederim.