İİBF/SBF 'liler için şikayet, sitem, öfke; talep, istek, beklenti ve BİRLİK başlığı!
-
Malumunuz Başbakan tarafından yeni bir tasarruf ve ekonomi programı açıklandı. Burada bizi en ciddi şekilde alakadar eden kısım tabi ki kamuda istihdamın azaltılması ve tasarruf.
Halen benim düşüncem bunu oran olarak A Grubunu vuracağı yönünde değil. Keza kamuya en ciddi personel yükünü getiren alım kalemleri bellidir. Bir avuç A grubu alıma işaret ediliyor olamaz.
2.ciddi gerekçe ise işlerin yürütümü için gerekli A Grubu personel noktasında operasyonlar nedeniyle çok ciddi bir açığın vaki olmasıdır. O yüzden ihtiyaç olan alanlar için alım yapılacaktır. Ancak şu var; 2016 KPSS puanlarının heba olmaması için alımların biz hızlandırana ihtiyacı var. Bu da ya Başkanlık ya da Referandum. Bu durumda alımlarımız muhtemelen hızlanacaktır süreç KPSS evvelinde gerçekleşirse. Bu noktada puan geçerliliğinin 2 seneye çıkması Yeni KPSS takvimi açıklandığı için çok mantıklı görünmüyor ancak alımlar hızlanabilir.
Diğer bir nokta ise; aslında geçen seneden tablo çok da farklı değil. 2 yüksek alım eksik yalnızca. GUY ve VMY bu iki alım piyasayı epey rahatlatıyordu. Ancak bu sene bunlar hakkındaki belirsizlik bizi asli olarak bunaltan unsur. Malesef kapalı kutu bir bakanlık var bu sene karşımızda. Ama şahsi düşüncem KPSS evvelinde en azından bu furyayı bir nebze rahatlatmak için bir guy alımı gerçekleşecektir.
Sn. Müezzinoğlu'nun da artık ciddi görevden atmaların kalmadığı ve operasyonlarda nerdeyse sona yaklaşıldığı noktasındaki açıklamaları iki kurum için de yakın zamanda hareketlilik yaşanabileceğinin bir göstergesi.
O yüzden dostlar müsterih olun ve hazırlıklarınıza devam edin. Unutmayın sizi, bizi hepimizi ders çalışmak kurtaracak sadece. Sizin çalışmayı geciktirdiğiniz her gün, bu ruh halinden çıkıp derse başlayan bir rakibin daha gerisine düşmek demektir. İşsizlik zor, karamsarlığınız makul anca umutlu olmak zorundayız. Allah sabır versin, yar ve yardımcınız olsun.
-
A grubu zaten ihtiyaç duyulandan fazla alınmaz. Hatta ihtiyaçtan daha da az alınır. İlçelerde kaymakam yoksa mahkemelerde hakim yoksa ee tasarruf var buralar da boş kalsın mı diyecekler? Bir de bu açıdan düşünün. Benzer durumlar guy muy içinde geçerli. Hadi vergi barışı olayı ekstrem bir durumdu herkes gece gündüz çalıştı da yıllarca bu gibdekiler sabaha kadar mı çalışacak? Zaten az olan alımlar az olarak devam eder. Tabi bu boşluklar hemen yarın da doldurulmak istenebilir 3-5 yılda yavaş yavaş da doldurulabilir. En büyük sıkıntı vasıfsız bir şekilde yüzlerce üniversiten her sene mezun olan binlerce insandır. İibfler artık kapanmalı, kapanmıyorsa her bölüm maksimum 15 kişi falan almalıdır ve bu bir avuç öğrencinin üstüne düşmelidir. Bakın ben İyi bir devlet iibf'sinden mezun oldum. Okurken İngilizceyi hallettim ve İngilizcem iyidir(ydsden 70 alamadım o ayrı konu ama ielts var). Yurtiçi ve yurtdışı kurs sertifikalarım var. Kendi kendime biraz İspanyolca öğrendim. Okulda ms office programlarını güzelce öğrettiler. Okurken yine Türkçe-Matematik konularında kendimi geliştirdim. Genel yetenek soruları mantık soruları vız gelip tırıs gidiyor. Kendi bölümüm olan işletme ve muhasebeyi okuldayken de çok iyi öğrenmiştim. Gösterildiği kadarıyla iktisat derslerini de iyi öğrenmiştim ve temelim vardı. Mikro ve makro iktisatım, uluslararası iktisatım çok iyiydi. Aynı şekilde bize ticaret hukuku gösterdiler. Orada da altyapım oluştu. 1. Ve 2. Sınıfta gördüğüm hukuk derslerini mezun olup KPSS'ye çalışırken bile hatırlıyordum. O kadar iyiydim. Bunun dışında hiç maliye görmedim. Başka hukuk dersi de görmedim.
Şimdi yanlış anlamayın burada kendimi yüceltmiyorum ama benim gibi azimli ve derslerle ilgili birisinin bile bir yerlere girmesi şüpheli iken, iyi puan almama rağmen Temmuz'dan beri bir tane kurum sınavına girememişken on binlerce insan ne yapacak? Bakın tekrar söylüyorum ben kendimi burada övüp göklere çıkarmıyorum. Sadece derslerle ne kadar ilgili olduğumu ve elimden geldiğince kendimi üniversite döneminde geliştirdiğimi belirtiyorum. Özelde başvurduğum 3-5 yer geri dönüş bile yapmadı. KPSSden iyi almama rağmen daha açılan bir kurum sınavına bile giremedim. Benden daha başarılı ve zekiler de benle haldedir muhtemelen. Bizler böyle iken Anadolu'nun sıradan bir üniversitesinden mezun olup sınav öncesi aldığı notları ezberleyerek geçen insanların ne kadar şansı olacak? Bakın böyle yapanları da eleştirmiyorum. Eminim okurken kağıt, kız, ortam peşinde koşanlar da bir yıllık çalışma ile pekala atanabilir Ancak her yıl atanma ihtimali sıfıra yaklaşıyor. Ben ve benim gibi üniversite zamanını boş geçirmemiş insanlar bile şu süreçte kendisini vasıfsız ve boş hissediyor. İibf artık bir toplumsal faciaya dönüşmeden durdurulmalı. Her bölümün Birinci öğretim 300 ikinci öğretim 300 şeklindeki alımları durmalı artık. Yüksek lisans gibi bölümlere 10-15 kişinin alındığı ve herkesin üstüne titrendiği fakültelere dönüşmeli. İnsanları hem KPSS'ye hem özel sektöre hazırlayan, öğrenci merkezli bir sistem gelmeli. Adam gibi yabancı dil öğretilmeli. KPSS müfredatının tamamı öğretilmese de en azından doğru düzgün bir Temel'in oluşabileceği, bilgisayar eğitiminin olduğu bir sistem geliştirilmeli. KPSS kafamıza 1. Sınıfta sokulmamalı. Dünyaya farklı pencerelerden bakabilmeyi, farklı kıtalarda farklı yaşamların olduğunu görebilmeliyiz. Bambaşka ülkelerde bambaşka iş fırsatlarını görebilecek vizyon kazandırılmalı.
Yoksa iibfler fabrika gibi işsiz basmaya devam edecek. Gelecek nesiller kurtulsa bari... sağlıcakla
-
@Antimülakat bir de uzmandan anladığı sadece uzman doktor olanlar var.sınavlarda sadece kendi bölümümüzü değil diğer alanları da çözüyor olmamızı bir türlü anlamayanlar mı dersin,kpss açıklanınca öğretmenlikteki gibi direkt atanacağımızı düşünenler mi dersin,kurum sınavlarını bilmeyip bugün sınav yapan kurumun 3 gün sonra sınavları açıklayıp 5 gün sonra da mülakata çağıracağını onu da 1 hafta içinde açıklayacağını sananlar var.daha neler neler...
-
@aliveli iibf,sbf ve hukuk harici yükseköğrenim görenler kpss a grubuna çok yabancı kalıyor gerçekten.
-
Site yoneticisi arkadaslar nereye yazacagimi bilemedim burasi heralde biraz daha uygun Malumlar nette duyumlar paylasilmis haberiniz var mi bilmiyorum bide cekistirmisler burayi haber verim dedim
-
@Marycr sağolun. Evet haberimiz var, duyumlardan da haberimiz var. Biz de onun şaşkınlığını yaşıyoruz orada bunlar yapılır mıydı diye? Bilin bakalım neden yapılıyor, forumları tehlikeye girdiği için olmasın?
-
Bencede kesinlikle dogru halkbank mulakatlari icin bakinmaya girmistim extra bisiler solemisler mi die zaten kimse yazmamis olu gbi kalmis forum sonra burayi konustuklarini gorunce vay be dedim tercihini yap baya baya can sıkmıs yani.o kadar duyum yapmis bide iki elin parmagini gecmez yorum bence ogretmenler.net alan bilgisi kismini cokerttiniz.
-
İsyan etcem de ne desem bilemedim ama sürekli ağlamaklı ruh halleri içerisindeyim bir iibfli ancak bir iibfli anlar
-
@Marycr inşallah kardeşim hep birlikte, rakip olmak kolay değil ama hak yerini bulacak diye düşünüyoruz. On yıl ekmek yediklerin için bir gram emek verme. Sonra bu gidişatta bir terslik var diyenleri görünce eteklerin tutuşsun gibi bir şey
-
Sevgili Adminler,
Bu başlığın göz önünde olmayışından şikayetçiyim,
Bu başlık altında yer alması gerekenleri guy başlığına dökenlere sitemliyim,
Herkesin kendi can sıkıntısı içinde başkalarına olan tahammülsüzlüğüne öfkeliyim,
Bu başlığın daha göz önünde olmasını talep ediyorum,
Bunun içinde popüler başlıklarda ilk sıraya bunu tutturmanızı istiyorum,
Beklentim sabırlı ve buraya emek yatırımı yapan sizlerin kayıtsız kalmayacağı yönde,
Umarım bu başlık altında kırılmadan birlik olunabilir.
Saygılar, seviyorum burayı. -
@hayatım-sınav talebinizi dikkate aldık ama şöyle bir problemimiz var, iğnelenen başlıklardan hangisi daha önce iğnelenmiş ise o en üstte yer alıyor. Gündem de yer alan sınavları da iğnelemek durumunda kaldığımızdan sıralaması 4e düşüyor ama bir bakalım bu duruma, yapabilirsek önerinizi yerine getirmeye çalışalım.
-
@Antimülakat iğnelemeleri kaldırın sonra tekrar iğneleyin, olmaz mı böyle?
-
@Keymarsh cevabı yazarken aklıma gelen şeyi yazdın hocam tam olarak onu yapacağım ama pc başında değilim onun için bakalım demiştim.
-
@Antimülakat aklın yolu bir hocam
-
Hepinizin bildiği gibi yeni oturmakta olan bir forum bu, zaman içinde tüm isteklerinizi bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Eğlence veya hüzün, sitem vs. için ekstra bölümler açabiliriz. Daha fazla öneri gelirse daha mutlu oluruz bu sayede önümüzü daha net görebiliriz. Teşekkürler hepinize.
-
@Antimülakat Teşekkür ederim. Guy başlığında yaşanan tartışmaların sebebi, popüler kısmı açıldığında ilk orası çıkması nedeniyle guy başlığına yansıyor gibi geldi bana. Tabi puan bazında daha geniş bir kitleye hitap etmesi ve sınavın gelmemesi de etkilidir. Benim gibi puanı guy-mhuy-defterdarlık vs yeten zaten diğer başlıkları takip edemeyen insanların canını daha az sıkar, bu başlığın göz önünde olması. Bilmiyorum ne kadar yerinde düşünüyorum, ama başlığa her girdiğimde içim şişiyor artık fikir vermesi açısından yazmak istedim
-
@hayatım-sınav haklısınız ama ne kadar bu başlığı yukarı çeksekte yine birileri farklı başlıklarda sitemlerini dile getirecektir. Biz dediğiniz gibi bunu yukarı çekelim, belki başlıktaki sitemlerin bir kısmı buraya aktarılır. Öneriler için teşekkürler.
-
@Antimülakat Teşekkür ederim tekrar ^_^
-
........
-
kendime ait olan bir dörtlüğüm var, umutsuzluğu anlatan...
Haklıdır belki de karabasanlar,
Karanlık geceler hiç bitmeyecek.
Derdin bayrağını göğe asanlar,
O bayrağı alıp hiç gitmeyecek...