2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu
-
Arkadaşlar ben de 2016 b grubuna çalışmayarak alanda vakit kaybedenlerden biriyim. Alan konularım bitti sayılır günlük tekrara geçtim ama hiç akillanmadigim için daha yeni b grubuna bakıyorum. Geçen sene kitap yüzü açmadım 74 geldi gk kısmı çok kolay geldi zaten genel olarak o kısım iyi bende. Mat kısmı çok sıkıntı daha doğrusu süre yetmiyor. 30 soruya minimum 1 saat gitmiştir geçen sene. Her neyse şu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
- Matematikte nasıl çalışmalıyım özellikle hızlanmak ve net yükseltmek için
- Elimde Kuzey Akademinin seti var konu anlatımlı. Kullanan var mı nasıl ve yeterli mi sizce?
- Alanla ikisini nasıl yurutmeliyim sizce? Alanı bırak demeyin zira bu kadar emeği bırakamam:)
-
@ronay92 hocam konuları tamamladikça eski yapamadığınız sorulara tekrar bakın. Çok daha kolay yollarla çözebileceğinizi göreceksiniz. Şöyle bir yazımız var onu da okumanızı tavsiye ederim.
https://www.tercihiniyap.net/haber/kpss-lisans-matematik-nasil-calisilir
-
@friedman98 hocam ders ders düşünürseniz 'benim hocam' guzel
-
Evveliyat kitabını kim önermişti? Arkadaşlar uzun zamandır gördüğüm en zor kitap? Yarı yarıya doğru yaptığımda kendimi başarılı atfediyorum. Kitabın da çok fazla kpss formatına uygun olmadığını düşünüyorum. Rehani eserlerinden değildir? Nasıl bir soru Allah Aşkına:(
-
Puan hesaplamaları siteden siteye göre nasıl bu kadar farklı olabiliyor? Birinde 77 iken diğerinde 83 almışım gibi görünüyor.
Bir de ilk denemeye göre iyi değil mii ya morale ihtiyacım var sanırım -
@serenity puan hesaplamaları için kullanılan katsayı değerlerinin farklılığından oluyor o hocam, siz ortalamasını alın 80 deyin, yetmez ama biraz daha sarılırsanız kalan 20 gün yükseltirsiniz
-
Arkadaşlar deneme için hangi kaynakları önerirsiniz?
-
@hayatınanlamıgs hocam sınava az bir zaman kala benim önerim kitapçılarda satılan genel toplu denemeler değil de eğer yaşadığınız şehirde varsa KPSS için dersanelerin Türkiye Geneli (TG) için yaptığı denemelerin bulunduğu bir kırtasiyeden, fotokopiciden bunları edinerek çözmeniz, eğer şehrinizde bu imkan yok ise internetten TG denemeleri araştırıp bulup çıktılarını alın derim, özel soru yakalamak ve daha zorlayıcı sorular çözmek için 10 gün kala bence yapılması gereken en mantıklı hamle bu.
-
bu kpss için yeni kimlik gerekiyor mu acaba bilen bi yardımcı olabilir mi bazı arkadaşlarım gerekiyor dedi ama şurada sınava kaç gün kaldı yeni kimlik için başvuru yapsam bile yetişmez
-
@ayyyse ÖSYM'nin diğer sınavları için istenmiyor KPSS ile ilgili bir açıklama da duymadım.
-
@ayyyse Klavuzda gayet açık bir şekilde anlatıyor aslında, yani öyle bir durum yok .
" Adayların sınava girebilmeleri için KPSS’nin ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanlarında bulundurmaları zorunludur. "
"Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf (Sınav günü sınav görevlilerinin sizi fotoğrafınızdan tanımakta güçlük çektiği takdirde sizi sınava almayabileceğini göz önünde bulundurunuz.) ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi sınav günü itibarıyla geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın
sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (T.C. Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.2017 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından eski Nüfus Cüzdanları yenilenmeyerek yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı verilmektedir. Sınava giriş için geçerli bir nüfus cüzdanı bulunmayanların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinme sürecini de göz önünde bulundurarak Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını edinmeleri gerekmektedir. "
-
-
@ayyyse eğer çözmediyseniz öncelikle çıkmış sorularla başlayın. Eğer çıkmış KPSS soruları tamamsa olabildiğince farklı yayınlardan çözün çünkü ÖSYM artık şaşırtmanın peşinde.
-
@aliveli çıkmış soruların türkçe kısımlarını çözdüm bir de matematiğe bakacağım fakat genel kültüre bakmayım diye düşünmüştüm sonuçta bilgi soruları, sorduğunu bir daha sormayacaktır diye genel kültürde yediklim tg denemelerini çözmeyi düşünüyorum. yanlış mı düşünüyorum ?
-
@ayyyse yine de çözün soruların nerede yoğunlaştığını görmek açısından fayda sağlıyor.
-
@aliveli haklısınız teşekkürler
-
Dostlar kpss b grubu hakkında bir açıklama yapayım: Bilindiği üzere 2016 kpss P3 puanı ile özellikle son üç ay içerisinde çok ciddi alımlar yapıldı. KYK, PTT, Gümrük, İşkur, Göç İdaresi gibi. Her ne kadar merkezi atamalardaki kişi sayısı ciddi oranda azalmış olsa da sözleşmeli personel alımı zirve yaptı. Aynı şekilde Öğretmenlik alımları ve Sağlık Atamaları ciddi düzeyde gerçekleşti. Bu durum KPSS P3 puanı normal veya normali altı olanların dahi atanmasını sağladı. Yani kpss 2016 sınavına hazırlanıp girenler halı hazırda atanarak 2018 kpss yıl kafalarında bitirdiler. Bu da demek oluyor ki kpss 2018 ciddi anlamda önem arz ediyor. Yaptığınız her net, aldığınız her puan artık çok daha önemli ve değerli. Şahsım fikrim şu süreci çok iyi değerlendirin. Bir hafta kalması sizi korkutmasin, gaza basmak için hiçbir zaman geç değildir.
-
Yedik iklim denemeleri nasıl arkadaşlar
-
@ilerlemeyedevam, içinde söyledi: 2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu
Yedik iklim denemeleri nasıl arkadaşlar
Ben aldım. Biraz uğraştırıcı gibi..
-
@figo102009 Peki kpssye oranla zorluğu nasıl