İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Büro Personeli Mülakat Soruları
-
merhaba İzmir de (denizli için) mülakata girdim, forumlarda yazdığı gibi komisyon çok güler yüzlü rahatlatıcı hiç kasmıyor. kendin tanıt faslı olmadı zaten öz geçmiş yazıyoruz belki herkesten istenmiyor,
bilgisayar bilgim soruldu, bekar mısın dendi,
başka kurum sınavına girdin mi dendi ben de kyk yı söyledim neler sorular dedi anlattım bir şelale sorum vardı ona şaşırdı bir komisyon üyesi çok zormuş bizim konularımız belli dedi ilandaki konuları saydı,
memur sınıfları soruldu vali kaymakam hangi sınıfa dahil dediler,
içişleri bakanlığı a bağlı kuruluşları say dediler,
aillem ve benim hakkımda genel bir konuşma geçti ve teşekkür edip çıktım,
komisyon başta dediğim gibi çok iyi beş kişi var iki kişi hiç konuşmadı hatta göz kontağı bile zor kurdum üç kişi ve özellikle başkan ile geçti mülakat, sadece bağlı kuruluşlarda saydım dört tane bir tane daha var dedi sevecen bir şekilde onun dışında zaten takılmadım ama takılsam da yardımcı olurlardı. herkese başarılar -
@imrozdenizhan arkadaşım mülakata gidince kimlik dışında başka birsey götürüyor muyuz?
-
@ErtuğrulBEY sadece kimlik yeterli
-
@imrozdenizhan eyvallah kardeşim.
-
@ErtuğrulBEY bilgim yoktu ama kimlik yeterli diyecektim cevap gelmiş.
-
sert anayasadan ne anlıyorsun?
memurların izin türleri
kamu hizmetleri nelerdir
yeni anayasa değişikliğine göre anayasa mahkemesi üyelerini kim seçer
yönetimin fonksiyonları
yönetim nedir
memur sınıfları soruldu vali kaymakam hangi sınıfa dahil dediler,
Anayasaları sayar mısınız
Anayasanın üstünlüğünü tanımlar mısınız?
Kanunların Anayasaya uygun olma zorunluluğu var mıdır?
memur olma sartlari
En son anayasanın değişmeyen maddeleri
MERNİS
G7 yi sormuslar, G8 icin kim eklendi demisler.
Siyasi partilere kimler uye olamaz denmis
En uzun gunduz ve en uzun gece
Refarundum tarihi neydi, 2019 da ne olacak denmis
hukukun kaynakları
şengen vizesi nedir? Hangi ülke istemedi ingltere
hsk nın doğal üyesi kimdir.?
yüce divanda kimler yargılanır?
taksirli suç nedir
tbmm nin görevlerini sordular
nüfus Müdürlüğü ne iş yapar
Pasaportsuz geçiş yapılan ülkeler
siyasi partilerin kapatılmasını hangi mah kim acar sordular
Brexit nedir?
İç işleri bakanlığının görevleri nelerdir?
Türkiye'nin son yıllardaki büyük projeleri nelerdir?
Savunma sanayindeki yeni gelişmeler nelerdir?
(ALINTI) -
Şimdi çıktım ankara komisonu güleryüzlü çok iyiler. Anayasa idareden hiçbişey sormadılar bölümümden(maliye) yürüdüler. Bütçe nasıl hazırlanır, kim hazırlar kim onaylar kaç günde, imf nedir başkanı kim, maliye bakanlığı vs vs paso bölümle alakalı
-
sert anayasadan ne ifade ediyor, memurların izin türlerini sayınız, kamu hizmeti türlerini sayınız, nisan 2017'de yapılan anayasa değişikliğine göre anayasa mahkemesi üyelerini kim veya kimler seçer? başka hukuk sorusu da vardı.. kendi alanımla ilgili soru sormadılar.
-
Bugün İzmir için girdim. Gümrük Anlaşmasını sordular, bilemeyince yardım ettiler. Tüzük nasıl çıkar, kimin onayından geçer, anayasa mahkemesine bireysel başvuru nasıl olur. Onun dışında klasik kendini tanıttırma, aile, ingilzce ve bilgisayar bilgimi sordular. Herkese başarılar
-
İzmir komisyonu daha ılımlı gibi görünüyor. En azından peşpeşe sorarak insana bildiğini de unutturmuyorlar.
-
Evet peş peşe sormadılar aksine sakin geçti. Hatta ben soruyu bilemeyince kendi kendime gereksiz yere stres oldum. @Antimülakat
-
@petite umarım olumlu olur hocam, mülakat güzel atmosferde geçmiş
-
izmirde girdim bende girdiğim mülakatlar arasında en iyi komisyondu çok rahat geçti onlar sayesinde.. Kendini tanıt faslı oldu önce sonra iktisat mezunuyum deyince idare hukuku aldınmı dediler almadım anayasa aldım dedim o zaman sana anayasadan soralım dediler kolay soralım sana felan dediler sert anayasadan ne anlıyorsun dediler, memurların izin türleri, kamu hizmetleri nelerdir, bilgisayar bilgin nasıl office programlarını kullanabiliyormusun dediler en sonda bunu bil tamam dediler yeni anayasaya göre anayasa mahkemesi üyelerini kimler seçer diye sordular.. Bunu bil tamam demeleri çok umutlandırdı :))) herkes için hayırlısı olsun.
-
takriri sukun
memurlarin izin turleri
tbmm nin gorevleri
gucler ayriligi
yetki genisligi
belediye idarelerialti soru sordular
-
@imrozdenizhan kardeş ben bağlı kuruluş 3 tane bulabildim sana zahmet şu 5 ini yazarmısın
-
@Rybczynski-59 sahil güvenlik, jandarma, göç idaresi, emniyet genel müdürlüğü ve kamu güvenliği müsteşarlığı
-
iyi günler sevgili dostlar, kyk sonuçları açıklandı. bir etkinlik vs bir şey yapalım ve içişleri de açıklansın. ben pek bu etkinlik işlerinde yokum ama elimde geldiğince yapılan etkinliğe katılıyorum, inşallah içişleri de açıklanır da , herkes istediği yere başvurur.
-
@imrozdenizhan hocam bence kurumu arayalım.
-
Icisleri aciklandi arkadaslar
-
Evet açıklandı gözümüzün önünde torpil dönüyor.Torpili sağlam olan kazandı torpili olmayan da elendi.Ben de elendim.Halbuki çok umutluydum.Mülakatim çok iyi geçti.Kesin kazandım havasına girdim.Ama olmadı yedege bile giremedim.Torpili olan ve liyakati sıfır olan 4 arkadaş kazandı.Ne hikmetse bu kazanan arkadaşlar hem ptt hem KYK hem de icislerini kazandılar.Hayırlısı artık.Önümüzdeki maçlara bakacağız.