Türkiye Suriyelilerin vatanıdır
-
Anadolu zamanında Kafkas ve Balkan mültecilerin yurdu oldusa Suriyeli kardeşlerin de vatanıdır.
-
Suriyeli kardeşlerin bugün yaşadığı sorunların da başı anadoludur. Kaldı ki biz burada 15 temmuz, fetö, pkk sorunu yaşarken onların zevk-i sefa içinde yaşamasına ne demeli? Hiç bir iş yapmayan, sadece devletten gelen parayı alan ve taşkınlıktan bıkmayan bir millettir. İİBF mezunu iş bulamazken ya da alanı dışında bir işe başlarken bir bakanın çıkıp suriyeliler olmasa fabrikalar kapanır demesi çok akla yatkın değildir. İşi tersine çevirelim Türkiye aynı durumda olsa suriye değil kapıyı açmak pay almak için sırada bekliyor olurdu.
-
Kafkas ve Balkanlardan gelenler Türk idi. Kendi ülkelerinin sınırları geriye çekilince, ülke içinde göç ettiler. Örfümüz, dilimiz, kültürümüz, tarihimiz birdi. Toplumda herhangi bir uyumsuzluk veya çatışma ortaya çıkmadı bu yüzden. Konuyu açan şahsın benzetmesi, elma ve armutu ayırt edemediğini gösteriyor.
-
Balkandan gelenler çogunlukla Turkce konusan ve bu yuzden zulum goren ve kendisine zulmeden dusman devletlerle arasinda herhangi bir bagi olmayan insanlardi.Bu insanlar Turkiyeye sigindilar.Sadece getirebildikleri birkac esya ile sinirda bu ulkenin topragini optuler.Suan vatanina Milletine faydali olmak icin calisan ureten insanlar onlar.Ben de onlardan biriyim.Gocmen mahallelerine giderseniz caliskan, yardimsever, uretken insanlarla karsilasirsiniz.
Mazlum yardim isterse Turk elini uzatir elbet fakat Suriyede durum biraz farkli. Hem Turkiyenin uzlasamadigi bir hukumet mevcut hem de gelenler devletle bagini kesmemis durumda.
Denetimsiz bi sekilde getirilmeleri hataydi kanimca.Issizlik orani almis basini gitmisken ulkenin okumus kalifiye gencleri is bulamazken, gelenlere bizden daha fazla istihdam alani yaratilmaya calisilmasi bizi kendi ulkemizde siginmaci durumuna getirdi.Artan tecavuz olaylari, hirsizlik, vatandaslarimizin anlattigi fakat medyada fazla duyamadigimiz bircok sorun da cabasi.
Her goruse saygiliyim fakat farkli olgulari lutfen ayni kefeye koymayalim. -
Şimdi arkadaşlar biz müslüman bir ülkeyiz ve müslüman kardeşlerimiz dara düştüğü zaman ekmeğimizi bölüşmek durumundayız. Eyvallah. Buna sözümüz yok. Ancak yakinen şahit olduğum olayı anlatayim. Eniştem market işletiyor. Ve bulunduğu muhitte bircok suriyeli de bulduğu her 4 duvari marketimsi seyler yapiyor. Adamlar ne vergi veriyo ne bisey. Parasi nereye gittigi bilinmeyen kacak malzemeleri getirip ulkemizde satiyolar. Enistem diyo ki atiyorum benim 1 tl maliyetle aldigim mali adamlar 75 kurusa satiyo. E simdi yerli esnafimiz bununla nasil rekabet edecek ? O zaman butun ulkede ki marketleri kapatalim bu isi suriyelilere devredelim. Isyeri isleten suriyeliler de yerli esnafa dayatilan prosedurlere tabi olmasi gerektigine inaniyorum. Boyle olursa toplumda ki suriyeli onyargisi en azindan esnaflar acisindan giderilebilir..
-
Irkçılık kadar lânet birşey yoktur suriyeliler bu toplumda vatandas olduktan sonra memur olmak üniversite ye okumasi kadar Doğal birşey yoktur çünkü Suriyelilerin vatandaşlik hakkıdir.
Bu ülke vatandaşi olduktan sonra Cumhurbaşkanı bile olur.
Yaşasın İslam kardeşliği. -
@Bireysel-başvuru zevk-i sefa içinde yaşayan suriyelilerin hayatına bir göz atalım istersen , AB den alınan 6 milyar euro Türkiye' de yaşayan suriyeli ve ıraklı mültecilere aylık 100 tl olarak dağıtılıyor ve bunu Türk devleti değil ab nin parayı aktardığı fonlar dağıtıyo , ayda 100 tl ile geçiniliyosa sanada bağlayalım hazırlanma sınava falan , ayrıca inşaatlarda çalıştırılıp ücretini alamayan ya da her türlü zulme uğrayan bu mülteciler cidden zevki sefa içinde yaşıyolar , ışid den yada pkk/pyd zulmünden kaçıyolar gelip Türkiyede öldürülüyorlar bence teröristlerden bir farkınız olsun
-
Türkiye'nin ırkçılık karşı çözüm üretilmeli.
-
@qha02
Irkcilik olarak algilamayin lutfen bu yazilanlari.Ki bence "yasasin islam kardesligi" gibi bi soylemle digerlerini otekilestirmeniz de bunun farkli bir versiyonu.Olaylari degerlendirirken isin sadece dini boyutunu degil toplumsal, ekonomik, ahlaki boyutunu da ele almanin daha rasyonel bir davranis oldugu kanaatindeyim.Dusene yardim etmek bizim insanligimizdan gelir zaten fakat yardim ettigimiz kisilerden de ayni insanligi beklemekten daha dogal birsey yok.Arkadaslarin anlatmak istedigi de budur diye dusunuyorum. -
@mrym AB'den alınan bir para yok malesef. Sadece söz verilen ama alınmayan bir para var. Bunun müsebbi kim o da belli. Gel gelelim ayda 100 tl ile geçinme mevzusuna. Ailede kişi başı 100 tl veriliyor ve sınırsız sağlık güvencesi var. siz gidin kanser ilacını sgk ile alın bakalım alabiliyor musunuz? ama onlarda öyle birşey yok. Gelen estetik yaptırıyor. Sizin cebinizde alınan vergi miktarı ne kadar peki? Türkiye üreten bir ülke değil vergi ülkesi ve yapılan herşeyin dönüşü vergi.
Bulunduğum yerde hiç inşaatta çalışan yok hepsi camilere el koydu. Cami wc'sine bakıyor 1 lira istiyor parasında değilim elbet birazdan getireyim bozuk yok dediğimde ortalığı karıştırıyor. Ben teröristlerden farkım olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki aynı durumda biz olsaydık bize kapı açan bile olmazdı. -
Ayrıca moderatör arkadaşlarda şu başlığı değiştirsin. Türkiye Suriyelilerin vatanı değildir. En fazla hoşgörülü bir ev sahibidir zamanı dolana dek.
-
Başlığı açan lütfen kendi adına konuşsun!
-
@Bireysel-başvuru verdiğin bilgiler yanlış ailede kişi başı 100 değil sadece tek bir aileye 100 tl , estetik mevzuna gelince bu suriyeli mültecilerin içinde durumu iyi olanlarda var isterlerse estetik yaptırır bundan sanane sonuçta estetik yaptırmaya avrupadan da çok gelen var , eğer maliye dersi biliyorsan devletin zorunlu ve en önemli gelir kaynağı vergidir hem çalışmıyorum diyosun hem vergiden şikayet ediyosun galiba emlak vergisi , motorlu taşıtlar vergisi falan canını sıkıyo evin araban varsa ödeyeceksin , ayrıca suriyelilere sağlık bedava yalanına yapışmışsın sadece temel sağlık hizmetleri bedava örneğin grip tedavisi gibi , üniversite eğitimi alan insanların öncelikle vicdan sahibi olması lazım ama bizde sadece kendini düşünen bencil bireyler yetiştiriliyor bu da insanlığın kaybı
-
Türkiye ; Türk vatandaşlığı ile bağlı olanların vatanıdır.
-
yok öyle bir şey sen kendi vatanını bırak kaç bura benim vatanım. Yarın burda savaş çıka biz vatan için savaşırız bunlar yine çeker gider.
-
@mrym ki 100 liralık yardımı da şehirde yaşayan Suriyeliler de almıyor sadece mülteci kampında yaşanlara veriliyor.
-
@burcuburcu Türkiye de yaşayan suriyelilerin %70 i kadın ve çocuk , ayrıca pkk/pyd ye silahları ABD veriyor , Esat'a silahları Rusya veriyor , IŞİD 'i biz kurduk dedi Donald Trump daha geçenlerde Işid in bölgesinde ABD helikopterlerinin görüntüleri yayınlandı peki ÖSO ya Türkiyeden giden silahlar kesilmek zorunda kaldı malum Türkiyeyi ışide destek veriyo diye lanse ettiler söyle bakalım suriyeli mülteciler neyle savaşacak çatal bıçaklamı
-
@paretowilfredo burada neler oluyor? Yoğun provoke kokusu var.
-
@mrym verdiğim bilgilerin yanlışlığı yok. Bir hastaneye gidin sizden daha önce muayene olurlar. Ben estetik'e birşey demiyorum. Durumu iyi olan değil herkes yaptırıyor. Siz bir vatandaş olarak gidin bakalım ne diyecekler. Ben söyleyim keyfi harcama diyorlar ve ödenek verilmiyor. Siz maliyede çok iyi bilirsiniz ki vergide de bir optimal nokta vardı geçilince vergi gelirleri düşmeye başlar Kimse mağdur edebiyatı yapmıyor burada suriyelilerde yapmasın. Vatanına sahip çıksın bu hale getirmesin.
-
@mrym öncelikle kesinlikle yüzde 70i çocuk ve kadın söyleminize ktılmıyorum çünkü hiç bir kayıt tutulmuyor bu bir. İkincisi Dünya'nın her yerinde benzer savaşlar sürüyor ve herkes bir şekilde silah bulup savaşıyor savaşamayan da evini bırakmıyor. Bu rezillik yalnızca Suriyelilere ait. Ülkemizin onları kabul etme amacıda yalnızca ucuz iş gücü kardeşlik falan değil.