Tarım Kredi Kooperatifleri 10 Müfettiş Yardımcısı Alımı
-
@Mimar o zaman sende cinsiyet ayrimi yapip basvurup basvurmayacagim konusunda emir verme zaten memurum ben basvurmaya niyetim bile yoktu ama sirf sizin gibilere inat girerim bu tepeden konusmak degil usluba gelince onu senden ogrenecek degilim
-
@hayırlısı ya he.
-
Arkadaşlar, geçmiş yıllar sorularına ulaşabileceğimiz bir yer var mı?
-
Sanirim forumda tarim kredi teftis hakkinda en cok bilgiye sahip kisi benimdir:) sorularinizi cevaplayabilrim ama oncelikle su sekilde baslayayim.
Kurumda hic kadin mufettis olmamasi olayi dogru, ama 2 tane alincagna yonelik konusma donuyordu eskiden suan alinir mi alinmaz mi bilemiyorum. Tavsiyem kadin arkadaslarimizin sinava girip sanslarini denemeleri:) kurumun isi belli olmaz cunku.
Tarim kredi teftis kolay bi teftis degildir, yeri gelir sizi 12 ay teftise yollarlar, genel mudurle araniz iyidir sehrinizde yillarca kalirsiniz:) devlet memurlugu degil zaten biliniyor. Kurum zaten 10 kisi aliyor, birakmak isteyen olursa bunu hos karsilamiyolar. Zaten tazminat var, alinip alinmamasi kesin denemez ama size takarlarsa kesin alirlar. Maasi oldukca doyurucudur, zor olsada kuruma basladiktan sonra birakmak isteyeceginizi sanmiyorum. 7-8bini bulur heralde. Tam net bilemiyorum:) kurum icinde yukselmek tamamen ustlerle aranin iyi olup olmadigina bagli, aran iyiyse en ust yere gelirsin, degilse teftis yapa yapa emekli olursun.
Mulakat icin referansta ne yazikki oyle milletvekili bulsaniz bile fayda etmeyebilir. Genel mudure yakin birini bulun derim:) cunku bu kuruma genel mudur olmus kisilerin elinde cok para, cok imkan oldugu icin oyle herhangi bir mv dediklerini pek onemsemezlr. Yani hatri sayilir birisi olmali genel mudur icin refaransiniz. Kurumda dil pek ise yaramasada dil bilmek sizin icin avantaj, bide kpss puani yuksege, sinav puani yuksege ayri bir ilgi gosterirler. O yuzden referansiniz yoksa yazili sinavdan yuksek almaya bakin.
Gecmis yillar sorularna ulasamazsiniz. Mulakatta kendinizi hazirlayin, guzelce mulakat yaparlar yani. Mulakati hakiki mulakattir bastan savma olmaz, isimler belli degildir yani. Siz kendinizi gosterir komisyonun gozune girerseniz sansiniz yuksek. Ama kem kum etmeden sorulara kararli bi sekilde cevap vermeniz gerekiyor. Komisyonun hakkaniyetli olacagna inanciniz tam olabilir. Yine olur referans isi ama siz asla umudunuz kaybetmeyin:)
Baska merak ettiginiz varsa yanitlamaya calisayim -
Maasinin iyi olmasi sizi cezbetsede kurumdaki burokratik iliskiler oyle gergindir ki, yani cogu mufettisin luks arabalari filan vardir ama kendilerini kurum icinde ust goremezler. Yonetimle arasi yakin bir mufetiis size amiriniz gibi davrananilir. Yani ama yinede kurum icinde en bagimsiz kisiler mufettislerdir. Tavsiyem, tabiki herkes basvursun girsin calissin, ama daha iyi yer olursa da bu gerginligi cekmesin:/ tazminata kafayi takmayin, isteseler de onu odeyebilecek kadar size maas vermis olurlar zaten:) devlet maaslariyla kiyaslamayin yani
-
@kismetnasip hocam sagolun bilgilendirme icin cok yardimcioldu gercekten.
Benim aklima takılan sey 11 ay turne var surekli geziyorsun deniliyor ya bu hep boylemi mesala 3 yil 5 yil gibi bir sure sonra daha az süre turne ihtimali yokmu??
Birde devlet memuru degil deniliyor is garantisi nasil ki acaba keyfi isten cikarma durumlari varmidir?? -
@lethe yok hocam, turnenin az verilmesinin tek yolu kurumdaki yonetimle aranizin iyi olmasidir. Yoksa emekli olana kadar turneye cikarsiniz. Tabi yine teftis kurulu belki 6ay turne 6ay ilinizde kalma verebilir, ya da evlisiniz cocugunuz oldu, ilinizde size gorev verebilir. Ama bu bir kurala sarta bagli degil. Cocugunuz oldugunda size turne de yazabilirler. Yani kurali olmayan bi kurum denebilir tarim kredi icin. Isten cikarma bi ozel sirket kadar kolay olmasada yanlis bir sey yaparsaniz cikarilirsiniz. Kurumda cikarilmis kisiler mevcut. Ya da ozel yasantiya dikkat edilmesi gereken bir kurum. Cok 'fazlalik'lari kaldirmaz. Hic beklenmeyen bi anda faceinize koydugunuz bir resimden dolayi sorusturma gecirebilirsiniz. Ama normal duzende yasar, isinizi iyi yaparsaniz gayet guzel yasar gidersiniz:) isten cikarilma cokta sık rastlanan bir durum değil özetle. Tarim kredi mufettisleri icin aile hayatiyla bekar hayatini bir yasiyor derler turnelerden dolayi. Bu kurumun dogasinda var, bunu bilerek tercih etmek gerekiyor
-
@kismetnasip anladim hocam tesekkur ederim bilgilendirme icin
-
Başvurularda geçici mezuniyet belgesinin okul onaylı fotokobisini kabul ediyorlar mi
-
@wilfried arayıp sormuştum dün kabul edilmiyor kardeşim noter onaylı ya da Ankara'da kendileri onaylıyor anca
-
@kismetnasip kardeşim tarım kredi genel muduru zaten tr de en fazla maaş alan genel mudur tanımaması normal mv falan etki edilecek en zor gm den birisi
-
Aylık maaşı 100 bin TL
-
@brzezinski 100bin diye soylemek bile yanlis, cunku kimse bilemez Daha fazla bile olabilir Az olduguma ihtimal vermiyorum, ama az da olabilir. O koltuga gelecek kisinin baglantilarida guclu oldugundan tanimaz normal mv, normal yani dedigniz gibi
-
@kismetnasip bakan Faruk çelik demişti de 100 bin TL maaşı var 30bin tl ye düşürelim ondan biliyorum :))
-
@kismetnasip hocam benimde 3 tane sorum olacak. Turnelere giderken konaklama ve ulaşım ile bilgi verebilir misiniz.
2.sorum mesla karedeniz turnesi geldi haftasonları memlekeyimize gidebiliyoz mu gidersek ulasım ücreti bize mi ait.
3.sorum iş sozlesmesine tabi oldugundan hastalanırsak ve ya akraba dugunu felan oldugunda rapor alırsak sıkıntı olur mu -
Başvuru yapan oldu mu? Yaptıysanız nasıl yaptınız?
-
@ahobaba konaklamada gittiginiz yerde lojmanlar oluyor genelde lojmanda kaliyorsunuz. Yoksa otel masraflariniz karsilaniyor. Ulasimda bir gidis bir gelis odeniyor diye biliyorum. Haftasonu gitmek isterseniz bu sizin tercihiniz olacagi icin size ait.
Rapor hastalanirsaniz tabiki alabilirsiniz, o konularda bi sorun yasamazsiniz -
@kismetnasip kardesim puan kaca kadar duser bu konuda bir ongorun var mi ?
-
83-84e kadar düşer bence
-
Başvuru yapan oldu mu ?