çalışırken kpss hazırlığı
-
@maliyeciuzman vergi uzmamlığı gelirse sorun çözülür mü?Bnce yine zor.Tek çözüm şudur:İibf mezunu eğer kamuda uzman müfettiş olacaksa her şeyden önce kaç kişi alıncağı nasıl alıncağı kamuoyuna bizlere bütçe sürecinde olur başka bir şekilde olur bizlere duyrulacak.İkinci olarak bu taşra denetmenlik uzmanlıkların yaptığı işler ptt memurunun işi gibiyse özellikle vergi dairsindeki işler derhal bu ünvan lavedilmeli.P3 puanına dönülmelidir.Atıyorum 2000 kişi maliye büro personeli diye ilana çıkmalı şartıda p3 olmalı bakın görün o zman p3ler kaça kadar düşecek.Üçüncü aşamada taşra uzman denetmelil diye bir ayrım kaldırılcak ve bir kurumda çalışan diğer kuruölara geçerken kontenjan sınırlamaso getirilevek.Böylece kimse kşmsenşin hakkınız yemez.Katılıyorum artık tıkanmış vaziyettedir gib oyüzden alımlar azaldı son 2 yıldır.Kurumdan ayrılan çok.
-
@davetsiz şuradan çevir birini 3400 maaş mı yoksa 4300 maaş mı diye sorsan 10 kişiden 9u 4300 ü tercih eder.Bu kadar net dostum.
-
Sgk denetmenlik=Guy=İlgöç=Mhuy=Duy=İl planlama
-
@zenginmemur çalışırken kpss hazırlığı içinde söyledi:
@davetsiz şuradan çevir birini 3400 maaş mı yoksa 4300 maaş mı diye sorsan 10 kişiden 9u 4300 ü tercih eder.Bu kadar net dostum.
Şimdi benim söylediğimle bunun ne alakasi var? Ben guy ve sgk denetmenlik karsilastirmasi yapiyorum. 4300 nereden cikti?? Matematiğim var 4300 ün daha fazla olduğunu biliyorum..
-
@davetsiz çok alakası var.Guyla sgk denetmenlik aynı özlük haklara sahib birer taşra uzmanlık ve denetmenlik kadrosudur.Yani birbirlerine ne bir üstünlüğü nede bir eksikliği vardır yaptığın karşılaştırmayla alakası var işte.Karşılaştırmayı somut örneklerle açıkladım.Karşılaştırma yapcaksan özlük haklarına bakıp yapcaksın.Vmy guydan niye iyi veyahutta sgk müfettişliği denetmenlikten niye iyi?Gelmiş eşit olan iki ünvanı karşılaştıryosun.Gelir uzmanı olup sahada çalışan yok mu?
-
@maliyeciuzman kusura bakma üstad sen direk bakan olmayı mı hayal ettin acaba. Hiç yalan söylemicem senin yazdıklarını okudukça senin hakkında iyi şeyler düşünmedim. Ne bekliyodun? O dosyayı arşivden çıkarmakta senin işin dosyaları yapmakta senin işin. Mesleği küçümseyeceğine şükretmeyi bilmelisin. Bak eğer ben senin ettiğin kadar şikayet etseydim basardım istifayı biraz gözü kara ol ya nolcak zeki adamsın zaten daha iyi kurumları kazanırsın. He ama o gideceğin kurumda da dosya yapacaksın arşive ineceksin vs vs direk bakanlıl için sınav açmıyolar üzgünüm. Kurumu eleştireceğine bence kendini eleştir. Ben neden hala burda duruyorum neden istifa etmedim diye. İnan bir sürü gelir uzmanı ve yardımcısı arkadaşım dostum var biri bile senin ettiğin kadar şikayet etmiyor. Dediğim gibi şükretmelisin burada bir sürü insan o senin yakındığın kuruma girebilmek için gecesini gündüzüne katıyor. He kendine de çok güveniyorsan buyur 1 buçuk ay sonra kaymakamlık sınavı var orda kimse sana farelerin gezdiği arşivde dosya ara demez yada şikayet ettiğin bu tür şeyler olmaz.
-
@pomak sana sadece tek bir şey diyeceğim. İstifa etmeyi düşünüp memuriyete dönmeme süresini bile göze aldım ama ohalde olduğumuzdan dolayı memuriyet hakkım komple yanacaktı istifa edemedim. Sen guyu kazanıp ömür boyu guy da kalabilirsin herkesin kendi düşüncesidir. Ama Fikrime saygı duymak zorundasın.
-
@maliyeciuzman haklısın kardeşim çok güzel yazmışsin ama her yer bir olmuyor işimi hızlı yapıyorum ama ders çalışıyor görünce şef ve muavin. kendileri on dakika da bir sigara molasına çıkıyor araki bulasın o yüzden öğlen arası biraz bakıp akşam 3 saat civarı bakmaya çalışacam inşallah tavsiyelerin için çok teşekkür ederim
-
@zenginmemur daha 26 yaşındayım ve yüksek yerleri olmasa bile denemek istiyorum en azından keşke dememek için
-
Bu iş istifa şükür meselesi değil herkes Guy olsun ister ama yüzde 90ı tekrar hazırlanıyo demekki gerekli kariyer memurluk yok bu işte demek istediğim şu işimiz olduğu için şükrediyoruz ama daha yüksek kurumları isteyip çalışmak da suç değil taşra uzmanlıkların hepsinde sorunlar var hiç biryer mükemmel değil ama özlük hakkı olarak en adaletsizi maliye Bakanlığı işimiz gücümüz var allaha şükür ama daha iyi yerlere veya kendini daha huzurlu hissedeceğin yerlere gitmek de suç değil
-
Sorun şu tabi ki ders çalışıp daha iyi bi kuruma geçebilirsin buna kimse laf edemez ama gelipte burda bir sürü insanın girmeye çalıştığı kurumu yerden yere vurursa adamın biri de gelip madem o kadar kötü neden hala o kurumda çalışıyosun der. Yoksa kimsenin daha iyi bi kuruma geçmenize lafı yok
-
@pomak arkadaşın yazdığı sorunlar çoğu vergi dairesinde mevcut ve sistem milleti Guy olmaya itiyo yoksa başka seçeneği olsa alım doğru düzgün olsa en son sıraya bu kurum konulur herkesin girmeye çalışmasının tek sebebi çok kaçan olduğu için ve cok ihtiyaç olduğu için yüksek alım yapıyo diğerleri de tam tersi çok cüzi sayıda alım yapıyo hepsi net 500 kişi alsın koşullar benzer olsun bakalım kim neyi isteyecek sende haklısın burası Guy işini yerden yere vurma yeri değil ama kurumun sorunları da girecek herkes tarafından bilinmeli