2018 ÇSGB İŞ TEFTİŞ-SGK MÜFETTİŞ YRD.BİLGİ PAYLAŞIM PLATFORMU (OLASI)
-
- 2017 Kpss puan türlerindeki değişliklik sonucu 23,40,41,42,43 puan türlerinden gelebilecek yeni bir İş Teftiş Müfettiş Yardımcılığı - SGK Müfettiş Yardımcılığı sınavlarına ilişkin bilgi paylaşım ve motivasyon platformudur.
-
Her ikisinin de Aralik ayinda olmasini bekliyorum. 50 şer kadro. P42 43 + 1 genel puan turu olabilir. Sgk teftis genel konulardan olussa da is teftis sinavi daha ozellikli bir sinavdir. Is mevzuati ile isg mevzuatinin tamami sorulmaktadirm o nedenle meslegi isteyen arkadaslarin hazirliga baslamasi faydasina olacaktir.
Is teftiste asiri turne temposu soz konusu. Bu nedenle iyi dusunulmelidir. Yilda 6-9 ay gibi turne temposu meslegin ilk 10 yilinda vaki olacaktir. Tabi ustada ve grup baskanligima gore azalmalar olabilir ama ekseriyet boyledir.
Her iki meslek de 3 grup baskanliginda gorev yapar. Ankara Istanbul ve Izmir.
Sgk genel olarak -ayrintilari sitede var- Asgari Işçilik ve Is kazasi temelinde calisir. Is teftis kurulu Iş kazasi (daha cok teknik alan) ve ucret tazminat (sosyal alan) gibi konularla alakadardir.
SG mufettisleri Sgk Baskanina, İş mufettisleri Bakana baglidir.
Is teftis kurulunda bazi sorunlar var. Asil atanma kararnamesi alamayarak halen yardimci olan ustadlar var. Mufettis olamadilar. Bakalim nasil cozulcek.
-
GY GK HU İK MA ÇEKO 0,10 0,10 0,20 0,15 0,15 0,30
KPSSP42
-
İş teftiş açılır açılmaya da ataması sınav sonuçlarının açıklanmasından ne kadar sonra yapılır kestirmek güç. İki konuyu merak ediyorum: İşe başlamalarının ardından 4,5-5,5 senr geçmesine rağmen yardımcılıklarının aslilerlestirilmesini bekleyen iş teftiş yardımcılarının durumu ne oldu? İkincisi de 2016 yılında mülakat sonucu yazın açıklanan iş teftiş atamasında atananların yerleştirilmesi yapıldı mı?
-
@Antimülakat Eskiler beklemede kardesim. Son donem basladi egitimleri var Izmir de hatta gelecek ay sanirim.
-
@Antimülakat yazılı sınav+mülakat+işe başlama sürelerinin toplamı yaklaşık 1 yıl 6 ayı buluyor.
-
@iüiktisat bu kadar sürede çok kişi başka kurumlar için kolları sıvamaz mı? Bence sivar hatta iş teftişi kazanma gücü varsa başka yerlere geçer.
-
Sınav konularına nasıl çalışılması gerektiği yönünde bilgi paylaşabilir miyiz ?
**
- a) İşin yürütümü yönünden sınava girecek adaylar:**
- Birinci oturum: 4857 sayılı İş Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun, 854 sayılı Deniz İş Kanunu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 5253 sayılı Dernekler Kanunu, 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ve bunlarla ilgili tüzük ve yönetmelikler.
- İkinci oturum: Anayasa hukuku, idare hukuku (genel esaslar, idari yargı, idari teşkilat), ceza hukuku (genel esaslar), ceza usulü hukuku (genel esaslar), kabahatler hukuku, medeni hukuk (aile ve miras hukuku hariç), borçlar hukuku, ticaret hukuku.
- Üçüncü oturum: Mikro iktisat, makro iktisat, çalışma ekonomisi, Türkiye ekonomisi, kamu maliyesi, maliye politikası, Türk vergi mevzuatının genel esasları, genel muhasebe, bilanço ve mali tablolar analizi.
-
@iüiktisat Yakında yapacağız dostum.
-
@paretowilfredo 1. oturum nispeten daha somut soruları içerir diye düşünüyorum sizin fikriniz nedir.