İdari hakimlik( 80 puan ) Adli hakimlik ( 65 puan )
-
@aliveli umut verenlerin senin de cok olsun , keyiflendik saolasin:)
-
@kismetnasip siz de saolun
-
Mayıs ayı sınavı ile sonbahar sınavındaki yaklaşım bir değildir ilan için. aralıkta kasımda sınav yapılacaksa bu ilan temmuz başında verilir. bildiğim kadarıyla bunun istisnası yok. Normalde bakanlık 2000 alık dediyse bin beş yüz falan alım yapar kadro doldurulmaz, Aralık sınavında avukatalımı isyanından sonra mezunlarda güzel alım yapıldı. Bunun da etkili olduğunu düşünüyorum. İhtiyaç var fakat çok acil olağanüstü bir ihtiyaç değil artık. Bir de sınav sistemi değişecek diyorlardı o da etkili olmuş olabilir tarih için. Yeni mezun arkadaşların yıpranması mı, öğretmen adayları sözleşmeliye başvuran en azından hem bu seneki kpss ye girdi hem tercih bekledi. Yeni mezun argümanı yeterli ve geçerli bir argüman değil
Alıntı
-
@Suigeneris istisnası var daha önce yaşadık, bir de sene sonunda adli sınavı kesinlikle olacağı için henüz ilan gelmemesi tedirginlik yaratmamalı.
-
@aliveli hocam ,Siz de haklısınız herkes bir yerden doğruluk payını yakalıyor . Sınav formatı değişikliği de söz konusu bu arada . Murat kaymak hoca belirtmiş . Ayrıca şuanda hala 24 aralık hakimleri staja baslayamadi . Bakan değişti . Ara verme dönemi başladı . 2 defa yüklü alımlar oldu . Bence süreç martı gösteriyor . Bakanlıktaki duyum doğru ise tabi . . .
-
O zaman araliktaki alimin mulakat tarihleri bile belli degilken haziran ilani geldi:) yani onlarin staja baslayip baslamamasi bi kriter degil bence.
Evet martta da olabilir mayista da farketmez ama Allahin izniyle olcak. 1-2 ayin lafi olmaz️ Onemli olan kazanabilcek sekilde hazir olmak.
Ha mart ha aralik. Ben o kadarda takmiyorum, keske aralikta gelse ama hayirlisi️ Onca yil beklemisiz, 3 aymi sorun -
Benim için sınava girmek hiç önemli değil . Benim için önemli olan %100 e yakın hazırlıklı olmak . Zaman kavramı çok önemli birsey . Asla geri gelmiyor . Gecen 1 saniyeyi geri getirmek imkansız . O yüzden kendimce diyorum ki sınav zaten olacak biraz daha zaman kazanmak herşeyin ilacı olur . Keşke 3 ay daha fazla olsa ... Bakalım bunlar hep duyuntu , bekleyip göreceğiz işin aslını ..