KPSS A ve YDS Birlikte Halledilebilir mi?
-
Merhaba arkadaşlar. Geçen sene KPSS A dersanesine gittim ve pek de memnun olmadığım bir puan aldım (P48:75-Sıralama:10700, P3:80). Bu sene tekrar KPSS dersanesine gitmeyi düşünmüyorum. Sizden ricam geçen sene altyapısını attığımı düşündüğüm KPSS'nin yanında bir de -55 üstü mümkünse 70 :)- YDS yapılabilir mi? Birlikte yürütülebilir mi, çok mu zor olur? Eğer yürütülür diyorsanız YouTube'da Benim Hocam'da Hakkı Şahin YDS videoları var evden mi çalışmak mantıklı yoksa kursa gitmek mi? Biliyorum sizlerin de kafası karışık ama yardımcı olursanız sevinirim
-
Öncelikle başarılar diliyorum.
Bu sene için de her şeye rağmen , herkese rağmen , tekrardan hazırlanmaya karar verdiğin için de tebrik ediyorum.
Ben size şunu önerebilirim ki ,
Bahsettiğiniz Benim Hocam yds videoları ile Nesibe Sevgi Öndeşin yazdığı "els inside ve out" ile Suat Gürcan Rıdvan Gürbüz'ün beraber yazdığı " Yds Sınav Stratejileri " adlı kitabları alıp 1 konuyu bu kaynaklardan da işledikten sonra , üzerine soru çözün çok etkili ve verimli olacaktır.Mesela " İngilizce de zaman konusu " bu 2 kitaptan çalışıp videoyu izleyeceksiniz
Yahut önce videoyu izleyin sonra kitaplardan çalışın ve soru çözünBurada önemli olan husus ; şu an ki İngilizce seviyeniz
Els kitabı , anlatımı tamamen İngilizce olup ağır bir kitaptır
Zaten 70 ve üzeri almak isteyen biri bana göre o keyfiyette seviye olarak olmalıdır.Eğer hiç alt yapınız yoksa
"Essential gramer in use" kitaplarının başlangıç seviyesinden başlayıp o kitapları bitirip sonra yukarıda bahsettiğim kitapları kullanabilirsinizBence yukarıda bahsettiğim kitaplar , altyapısı olmayanlar ( yds'den daha önce 20 civarı alanlar) içinde altyapısı olanlar ( 40 ve üzeri alanlar) içinde, ve bu kitaplara artı olarak Benim hocam videoları olabilir başka videolar olabilir , bu dökümanlar 70'i geçmek için pekala kâfi gelecektir. Bu süreç size göre 2-3 ayda yahut 5-6 ayda sizin seviyeniz ve hazırlığınıza göre değişebilir.
Yine isterseniz , sorularınız varsa özelden teferruatlı konuşabiliriz , yardımcı olabilirsem ne mutlu.
Adı geçen kitapların sahipleri ile hiç bir ünsiyetim olmayıp sadece benim tecrübe ettiğim kitaplardır
-
@FathCura Sağolun hocam yorumlarınız için özelden iletişime geçeceğim
-
@Regista kpss a kadro ile birlikte bir de yds olsun diyorsanız 2 senelik bir çalışma programı yapmanızın daha uygun olacağını düşünüyorum.
-
@Antimülakat Sağolun hocam. Biraz esnetip süreci yaymakta fayda olacağını düşünüyorum ben de, haklısınız.