Okuyalım! Bol Bol Okuyalım! Vaktinde Okuyalım! Ama Ne Okuyalım? Kitap Öneri Tavsiye Başlığı
-
Ahmet Ümit ve Elif Şafak okuyan var mı? Çok popülist olmaları gerekçesiyle ben pek okumak istemedim ama bu ara şöyle kadar dağıtmalık önerilere açığım.
-
@sınavsayar Elif Şafak okumamak için 10 neden diye bir başlık açsak herkesin rahatlıkla nedenleri sıralayabileceği bir başlık olurdu sanırım
-
Arkadaşlar öğrenmek sadece kitap okumaktan çıktı biliyorsunuz görsel videolarla da bilmediğimiz,yaşamadığımız yaşamlar,olaylar hakkında bilgi,tecrübe edinebiliyoruz.Güzel bilgiler veren,faydalanabileceğimiz mütevazi kanallar var.Sayın adminler bu konuda başlık açmayı düşünür mü acaba?
-
@sınavsayar ben ilk çıktığında Aşk diye kitabını okumuştum. Sırf yarım bırakmamak için devam ettim. Lakin onun yerine aynı konuyu işleyen Ahmet Ümit’in Bab-ı Esrar’nı daha çok beğenmiştim.
-
@argos Aşk kitabı - Elif Şafak ‘ın. Ama okumak isterseniz tabi beğenir misiniz bilmem ama Ahmet Ümit’in lisedeyken Patasana diye bir kitabını okumuştum yaklaşık 8 yıl olmuştur. O dönem her şeyi okuduğum için beğenmiştim ama şimdilerde daha seçiciyim
-
@argos o alanda Sinan Yağmur daha farklı bir tokluk sunuyor sanırım
-
@tıpınbiraltdalı evet ama arkadaş sadece 2 yazardan bahsettiği için iki yazarı kıyasladım
-
@argos haklısınız benim kafa konuya gitmiş=)
-
@tıpınbiraltdalı yok estağfurullah
-
Şerif Mardin okuyan var mı aramızda? Bana Şerif Mardin ağır, İlber Ortaylı da fırçacı geliyor. Osmanlı'nın En Uzun Yüzyılı kitabını aldım elime, Başladı İlber hoca tarihi okumak ve anlamak için şu dilleri bilmek gerekir, şu kökleri bilmek gerekir. Filoloji gerekir, sanat bilimi gerekir, Farsça ve Arapça zaten olmalı. Latin dillerine hakim olmazsa niye okuyorsun? Derken kitaptan soğudum. Yahu hoca tamam işte bilmiyoruz, bildiğimiz yerden bize hitap et. Zorlama işte o seviyelere öyle kolay ulaşılmıyor.
-
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
(Okumayan kalmamıştır.)Ilgın Olut- Neva
( Herkes sever diyemem.)Mahbod Seraji- Tahran’ın Damları
(Farklı ülkelerde aşklar nasıl yaşanıyor diye merak etmiştim ; yazar İran’da popülermiş , aynı zamanda gerçek , yaşanmış bir aşk hikayesini anlatıyor.)Sinan Akyüz- İki Kişilik Yalnızlık
(Gerçek yaşanmış bir öykü.
Belki de bu durumla karşılaşan binlerce kadınımız var. )Not; (Aşk üzerine, kadınların yaşadıkları toplum hayatında ki sorunlar ve kadınların psikolojisi üzerine okuduğum kitaplardan birkaçı. )
Kadınların rolünün hayatta ne kadar ağır olduğunu anlarız belki. -
Bab-ı esrar okuyorum tavsiye ederim
-
@antimülakat Şerif Mardin ağır geliyor demişsiniz bahsettiği kavramları tahlilleri merak ediyorsanız anlayabilmek anlamlandırabilmek için kendisinin tavsiye ettiği İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası'nı okuyarak başlayabilirsiniz aynı şekilde makalelerini de okuyabilirsiniz merkez çevre kuramı mahalle baskısı kavramı bunları öğrendikçe algılamak bir tık daha kolay oluyor sanırım
-
@argos havada feminizm kokusu alıyorum.
-
@agor Canan Tan adlı yazarımızın “Piraye” adlı bir eseri var o da gerçek hikaye tavsiye ederim . Dil düzeyi basit olmakla birlikte akıcı bir kitap belki de bazı gerçekleri göstermek için ağır dile ihtiyaç yoktur.
Okumuşsunuzdur belki ama o zaman size başka kitap öneri olarak yazayım :
Cemil Meriç - Bu Ülke
-
@tıpınbiraltdalı kesinlikle elif şafak mı aslaaa çocuklarımıza falan asla okutmamalıyız bu tür yazarları
-
Antony Giddens üzerine okuyan var mı? Bana dili ağır ve ağdalı geldi, elbette biraz çeviriyi yapanla da ilgili ama sosyolojik temel kuramlar için bir arkadaşım önermişti. Anlaşılan daha akamedik bir hava ile yazılmış.
-
@sınavsayar hocam geçen yıl derste hoca İngiltere'de bir arkadaşıyla olan sohbetini anlattı. Giddens artık okutmuyoruz biz onun teorilerinin dönemi geçti falan gibi şeyler söylemiş. Tabi ki önemli bir kuramcı, literatür açısından okumak lazım fakat çok da detaylarına dalmamak lazım sanırım.
-
@agor ne önerirsiniz hocam? Sosyolojik temelli çalışma yapmak istiyorum. Belki YL bile yapabilirim?
-
@sınavsayar sosyoloji kurucuları diyebileceğimiz Comte, Kant, Durkheim, Marx ve Weber'in eserlerini iyi bir okuyun, literatürün temellerine hakim olun derim; Foucault, Bourdieu, Chomsky, Habermas'ı da üzerine ekleyin diye önerebilirim. Bunlar sanıyorum ki bakılması gereken en önemliler, bunun ötesi beni de aşar hocam kusura bakmayın. Bunun ötesini sosyoloji konusunda uzman bir hocaya sormak gerek.