BİZİMKİSİ BİR "GARİBAN" HİKAYESİ
-
SATILIK TAKIM ELBİSE
İşçi bir babanın Haczedilemeyen Asgari Ücretinin 3/4 İle Alınmış.
Beden Ölçüsü 52, Normalde üstüme Tam Oturduğunu Düşünmüştüm.
Ancak, Bedenime Kat Kat Büyük Görülmüştür.
Buram Buram Basiretsizlik Kokar. Halbuki Anam Ne güzelde Koktuğumu Söylerdi Giyince.
Önünde İlikleri Yoktur, Sadece Hak Yolunda, Allah Katında Saygıdan İliklenecek Yedek Bir Düğmesi Vardı. (Torpilsizdir)
Rengi laciverttir, Mavinin Huy Olduğu Bedenime Yakışan, Ancak başkaları tarafından Yakıştırılmayan.Belki de yakıştırılmak istenmeyen…
Geniş dünya görüşüme göre, Basmakalıplığı Darlığı Sevmediğimden, Paçaları Biraz boldur. Türk Usulü, İtalyan Usulündan Uzak.
Kravat Bordo renktir. Renk tercihini Meslek uğrunda "Bordo Bereli" gibi hissettiğimden. Ülke Aşkı, Görev Aşkı, Vatan Millet sevdası Misali.
Anla işte Kardeşim Nasip Değilmiş, Yoksa Satar mıyım ?
"İşçi Bir Babanın Haczedilemeyen Asgari Ücretinin 3/4 ile Alınmış, Anamın giydiğimde gözünü dolduran, Çok yakışmış Oğul diyen . Ah bir de 8 Yaşında bir kardeşim var her giydiğimde, Abim “Hakim” oldu diye sevinen. Çok yakıştı abi diyen. Anla işte kardeşim ""Dünya Değerlisini""
Üstüne Hayaller, Emekler, Kazanırken Mutluluklar. Tebessümler Verilecektir.
Kaybedilirken, Hayal Kırıklığı, Üzüntüler...Sahibinden Kalacaktır.
Arkadaşlar İdari Yargı Hakimliği 3 Deneme. 3 Başarısızlık 3 Mülakat elenme Hikayesi. Vardır Bunda da Bir Hayır, Vardır Vatanımın Milletimin Devlet Erkanlarımın Bir Bildiği.
Sağlıcakla,CENNET KOKULU’LARIM…
Bugün Elendiğimde, Annemin elini öpmeye gittim. Kokladım Cennet Kokusunu, Hakkını helal et anne Yine olmadı dedim. Yine üzdüm sizleri.
Hak etmiyorum anne örtme üstümü gece, Hak etmiyorum anne getirme Meyve tabağını ders çalışırken, Hak Etmiyorum anne vermeyin Harçlığı, Sınav için gittiğim Yol parasını. Hak etmiyorum anne deme "Oğul" hiç bir oğul üzer mi Annesini ?
ANNE : Alnımın ortasında öyle bir öptü ki, Sen var ol oğlum. Rabbim Bahtını yolunu açık etsin, Bize iyi oğul ol hep. Biz makam Mevki Bilmeyiz. Asıl sen Hakkını helal et oğul, baban işçi annen ev hanımı, hayatın torpilsiz. Böylesi belki de daha güzel bee Oğul...!
Ana fikir Belli : Aile ve Sağlıktan öte yoktur.HAYAT İŞTE BE KARDEŞİM…!
Öncelikle “Bir kapı kapatan Rabbim başka kapı açar” sözüne her zaman inanmışımdır. Yukarıda yazdığım (yazmaya çalıştığım) şeyler 02.06.2017 tarihinde çeşitli forumlarda paylaşılmıştı.(Not: Kaymakamlık ve idari yargı hakimliği mülakatından elenmiştim o tarihlerde).Kendi halinde yaşayan, ailemin geçimini sağlayan, hayatın “Sillesini” yemiş, ama her zaman “Şükür” eden biriydim. Üniversite mezuniyet sınav süreçleri vesaire derken, Sosyallikten yavaş yavaş soyutlanıyor insan Ders, Sınav… Kendimi yazılara (Çeşitli forum, blog ) vermiştim. Birkaç blog yarışmasında ödüller almıştım, yerel bir gazetede bazen köşe ayırırlardı sağolsunlar Bir kar tanesi ile başlayan hayat hikayesi, Bugünlerde Çığ aşamasında. Hatırı sayılır bir Büyükşehir Belediyesinin Danışmanlık işin görüşme yapmıştık, Temmuz ayında. Ve ertesi gün görev icrasına başlamıştım. Ve bugün yine hatırı sayılır bir milletvekiliyle Danışmanlık için görüşme gerçekleştirdim ve olumlu geçti.
Şimdi bunları neden yazdım ? Güzel kardeşim, “Bir Kapı Kapatan Rabbim Başka Kapı Açar” İdari yargıdan elendim, kaymakamlıktan elendim, hiçbir torpili olmayan, işçi bir babanın çocuğuyum. Siyasete hiç bulaşmayan, Ailem de geçim sıkıntısını düşünmekten siyasi idareye sahip olmayan kırsal kültüre sahip bir yapıdaydı. Hayatı tırnaklarınızla kazıyın Değerli dostlarım, Yazın…Çizin…Okuyun…Öğrenin…Tecrübe ve Birikimlerinizi hayata uyarlayın…Yılmayın…Şükredin…Dua Edin…Hayat Edin…Hepsinden Önemlisi Her şeye Rağmen Hayata Tebessüm Edin Sırt çevirip, Küsmeyin…!
Beni soracak olursanız, Ben yine aynı ben. Kendi halinde, kibirden uzak. Yazmayı çizmeyi seven, Çayı-Kahvesi, kapısı herkese açık olan, evinde haczenilen ev eşyalarını yenisini almaya çalışan, Ailesine gözü gibi bakan, Sizleri (Grup/Forumdakileri) çok seven, Herşeye rağmen makam-mevki bilmeyen bir annenin, Makam mevki bilmeyen bir oğluyum. Herşey herkesin gönlüne göre olsun, Güzel kardeşlerim. Hepinizi çok seviyorum.
Sağlıcakla,Sucuklu_Oralet, Nam-ı Diyar "İdari_Katip"
(16/08/2017) -
@Sucuklu_Oralet
Ah be sucuklu oralet, hüznüm gökyuzundeki kara bulutlara dogru uzanmisken bu yazin yagmurlar yagdirdi gozlerime, kalbimde simsekler cakti.Nasil da guzel yazmissin.
Ben de isci bi babanin kiziyim, nasip olur da ise girebilirsem ilk maasimla, bayramdan bayrama giydigi yipranmis takim elbisesi yerine ona en guzelinden bi takim alicam goturup."Alma kizim benim var, sen kendine al masraf etme benim icin " der yine en dusunceli, tamahkar haliyle ama dinlemem.Alirim.
Bilirim onlarin cennet kokusunu, nasirli ellerini, nur yuzlerini.
Allah gönlune gore versin, yaz arada buralara.Allah' emanet ol. -
@1903bjk İnş. Güzel yürekli insan. Güzel haberlerini bekliyorum. Rabbim sizlerinde gönlüne göre versin. Bugün kara bulutlar olan yürekte, yağmurlar olan gözlerde, Bir Gün "Gökkuşağı" açacaktır, Rengarenk...!
Ayrıca, Bayram vakti yakın. Olurda takım elbise giymek isterse cennet kokulular, İlk maaşı beklemeden, Özelden yazabilirsiniz.
Dediğim gibi, güzel haberlerinizi beklerim, Sağlıcakla...!
-
-
@1903bjk Dostum 1 Sene geçmiş, Var mı Güzel Haber ?
-
@sucuklu_oralet Göç Uzman Yardımcısı oldu. Pek uzun süreli olarak gelmiyor buralara. Hakkında hayırlısı oldu diye düşünüyoruz.
-
@antimülakat Eyvallah Dostum, Bilgilendirmen İçin. Gelir buralara inş. Buralar "Kutsal Topraklar"
-
@sucuklu_oralet pek geleceğini sanmıyorum.
-
@sucuklu_oralet
Evet oldu sonunda. Göç Uzman Yrd. Olarak çalisiyorum 2 aydir. -
@antimülakat @James-Buchanan buralardayim aslinda:)
-
@1903bjk aktif olmanıza alışmışız hocam. Aktif göremeyince öyle yazdık. Nasıl gidiyor iş hayatınız? Alıştınız mı memuriyet hayatına?
-
@1903bjk işsizler burda.
-
@sucuklu_oralet Hocam hakkında hayırlısı olsun da bunca imla hatasının yanı sıra 0 iş tecrübesi ve yazından gayet anlaşılacağı üzere merkez sağ profiline rağmen yani bu mecrada 50 bin tane adam vardır seçilebilecek, neden bir vekil seni danışman yapsın ki? Gerçekten anlamadım. Yani illa bir başarı hikayesiyle hayatlarımızı süslemeye çalışmak gerçekten garip... Belki kızacaksın ya da kızanlar olacak ama vallahi billahi sadece kpss çalışmış birine ne danışabilirsin, hem de bir vekil olarak... Neyse, Crispino isimli markada, yazıyı yazdığın yıllarda takım elbisenin fiyatı 200 tl. Bunun ikinci eli taş çatlasa 100 tl eder. Yahu 100 tl için insan onca seçenek varken takım elbisesini mi satar?
Etmeyin eylemeyin gerçekten bunlara, bu tarz hareketlere gerek yok. Garibanlik methiyesi dizilecek onlarca insan var bu ülkede ya da hakları yenmiş binler var. Sen baya önlerdesin bu hikayenle... -
@adamslani06 seni birazdan taşlarlar hocam gardını al.
-
@harun-resid Hocam sıkıntı yok, hakaret edilmediği müddetçe her söyledikleri kabulümdür. Ben sadece yapmacıklığa, ideolojik, etnik, inanç temelli bencilliğe dayanamıyorum. Sokakta millet yoksulluktan, haksızlıktan kırılıyor oysa ki... Eminim o yazıyı beğenenlerin çoğu da aynı şeyleri düşünüyor fakat dile getiremiyorlar. Bunda, bu platformda oluşturulmaya çalışılan "sakin, her şey yolunda, sadece az-biraz müdahele gerekiyor" imajının da ciddi etkisi var. Oysa gerçekler çok daha fazla acı... Takım elbise satmak nedir? Nereye satılır? Alıcılar kimlerdir? Hepimiz bunları ve cevaplarını, midemiz bulanasıya biliyoruz fakat idari hakimlik mülakatına girmeye hak kazanmış birine, bağıra bağıra yapmak istediğimiz eleştiriyi yapamıyoruz, yakıştıramıyoruz belki de...
-
@antimülakat
Evet aktif degilim bi suredir. Oyle gerekti diyelim ama takipteyim. Tam anlamiyla alisamadim ama alismaya calisiyorum hem ise hem cevreye hem de sehre. Sagolun sordugunuz icin. Sizler de iyisinizdir umarim..
@James-Buchanan
Senin de guzel haberlerini aliriz insallah. Vakti zamani gelince oluyo, rizki veren Allah. Bol dua ve sabir.. -
@1903bjk inşallah. guy'da mülakata gireceğim. ama birşey çıkmaz.
-
@1903bjk çok şükür bir sıkıntımız yok. Aynı TY ekibi ve forum üyeleri ile dertleşmelere devam. Sitemiz ve sitemimiz hep sisteme şeklinde devam ediyoruz
-
@james-buchanan
Ah guy ah:( gecenlerde OECD binasinin onunden gectim de icim yine bi kotu oldu:(
Umarim olumlu sonuclanir surecin..
@Antimülakat
Sevindim iyi olmaniza. Dedigim gibi takipteyim buralardayim birakmadim burayi:) kurum icinden sinavla ilgili bi duyum aldigim takdirde paylasicam. -
@james-buchanan
Ah guy ah:( gecenlerde OECD binasinin onunden gectim de icim yine bi kotu oldu:(
Umarim olumlu sonuclanir surecin..
@Antimülakat
Sevindim iyi olmaniza. Dedigim gibi takipteyim buralardayim birakmadim burayi:) kurum icinden sinavla ilgili bi duyum aldigim takdirde paylasicam.