TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. adamslani06
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 145
    • En İyi 76
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 1

adamslani06

Yasaklı

Hesap bir süreliğine kullanılmamaktadır. İlan gelince inş.

224
    İtibar
    1644
    Profil Görüntülemeleri
    145
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

adamslani06 Takip etme Takip Et
    Hazine ve Maliye Bakanlığı

adamslani06 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

Saat 13:50'den bu yana, Aydınlık Gazetesi muhabirlerinden Ercan Küçük ile, hepimiz adına, sorunlarımızı iletmek için görüşme sağlamaktaydım. Görüşmede (özetle):

•Doğrudan talep ettiğimiz ilanlar ve sayıları,
      •Kurum içi geçiş skandalı (detaylarıyla),
      •Başka fakültelerden mezun olup, bizim girdiğimiz sınavlara girenler,
      •Kamuda istihdam edilmemiz halinde doğrudan sağlayacağımız katkılar,
      •Kitlesel gücümüz, etki alanımız,
      •Uzun süredir bekleyen SGK mülakat mağdurları.

başlıkları halinde meramımızı iletmeye çalıştım...

İsmim yazılmayacak, elbette çekiniyor(d)um ama eğer önemliyse, yazılsa da problem olmayacağını kendilerine ilettim.
      HAKLI olarak bu çekinceyle, bu işe girişmeyenleri gerçekten anlarım ama burada bir arkadaş vardı, devamlı bir şey yapılmıyor diye milleti azarlayan, laf sokan vb. o arkadaş gibi yumurta kapıya dayandığında suspus olanların da çok temiz niyetli olduklarını düşünmüyorum. Sanki, yarın birgün atandıklarında bu tarz bir girişime "ne boş işler yığa bunlar" diyecek kadar da tuhaf geliyorlar bana...
      Millete izahat vermeye çalışma işi de bırakalım da adminlerin işi olsun, siz önünüzdeki işe bakın.
      Üniversitede bir sabah bir öğrenci bayılmıştı, hem de açlıktan... Sabahları poğaça dahi alamayanlar için ücretsiz çorba servisi başlamıştı, oysa poğaça 1 liraydı, olmayınca olmuyor demek ki.
      Hakkımızda hayırlısı olsun...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: BİZİMKİSİ BİR "GARİBAN" HİKAYESİ

@sucuklu_oralet Hocam hakkında hayırlısı olsun da bunca imla hatasının yanı sıra 0 iş tecrübesi ve yazından gayet anlaşılacağı üzere merkez sağ profiline rağmen yani bu mecrada 50 bin tane adam vardır seçilebilecek, neden bir vekil seni danışman yapsın ki? Gerçekten anlamadım. Yani illa bir başarı hikayesiyle hayatlarımızı süslemeye çalışmak gerçekten garip... Belki kızacaksın ya da kızanlar olacak ama vallahi billahi sadece kpss çalışmış birine ne danışabilirsin, hem de bir vekil olarak... Neyse, Crispino isimli markada, yazıyı yazdığın yıllarda takım elbisenin fiyatı 200 tl. Bunun ikinci eli taş çatlasa 100 tl eder. Yahu 100 tl için insan onca seçenek varken takım elbisesini mi satar?
      Etmeyin eylemeyin gerçekten bunlara, bu tarz hareketlere gerek yok. Garibanlik methiyesi dizilecek onlarca insan var bu ülkede ya da hakları yenmiş binler var. Sen baya önlerdesin bu hikayenle...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı

@hukukcukişi @bennu simdi arayip sordum. Telefona cikan adam (belirteyim de) bu hafta icinde takipte kalin dedi. Sirf beni savsaklamasin diye de dedim ki net bir bilgi verin foruma yazip sizin daha fazla rahatsiz edilmenizi onleyecegim dedim 🙂 o da 5 dakika bekletip, teyit edip tekrar bu hafta icinde aciklanir, foruma yazabilirsiniz dedi. Ins aciklanir, aciklanmazsa da hakkinizi helal edin elimden gelen bu, karsi tarafin soylemi de bu kadar.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: BİZİMKİSİ BİR "GARİBAN" HİKAYESİ

@sucuklu_oralet
      Work and Travel dediğin belli bir alanda, genelde kas gücüyle, maks. 100 ingilizce kelime kullanarak çalışmak, şükür biliyoruz ya da stajlarla ısrarla kariyerini doldurma çaban gerçekten hoş değil, bahsettiğin şirketlerden birinde uzun yıllar çalışmış biriyim, stajyer fotokopi makinasının önünde düzenli nöbet tutan arkadaşlara denir...
      6 yıllık Vergi Müfettişiysen o ayrı, onu da belirtmemişsin, belirtseydin anlatından "yalnızca" danışılan olma durumuna eyvallah der geçerdik, en azından bir konuda danışılacak insan profiline girdiğine kanaat getirirdik ama sözümün hala arkasındayım; -kpss çalışan öğrencileri küçümsemiyorum, kendim de çalıştım belki de tekrar çalışacağım, farklı mecralara çekmeyelim iddiamı- ilk yazındaki vaziyetinle mümkün değil danışılan olamazsın, bunu en az bizler kadar bilmektesin...
      Takım elbise meselesine gelince, anlamadığım imasında bulunmuşsun, yahu ironi ya da başka bir şey fakat anlattığın hikaye bunu gerektirmiyor ki... Gayet de normal bir hikaye, neden buna ihtiyaç duyuyorsun, hele de eminim defalarca bu milletin garibanlığına, ezilmesine şahitlik etmişken... Ayrıca dokundukça daha da saçma bir hal alıyor hikaye ve de hiç gerektirmiyormuş bu anlatım tarzını, idari hakimlikten elendim, çok perişanım hakkım verilmiyor'u anlatmaya çalışan adam müfettiş çıkıyor yahu etme eyleme 🙂 hocam inş daha da yükselirsin de yukarıda anlattığın kuru ekmek, elindeki yağlı gevrek...
      Ayrıca mesele sen de değilsin, en az bizim kadar bilmektesin ki ilk yazdığın yazı tutarsız ve de yetersiz, biz de ona göre yorum yaptık.
      Ben daha çok insanların kendilerini ve hayattaki kazanımlarını zoraki başarı hikayelerine sıkıştırmaya çalıştıklarına hayret etmekteyim. Bunlara gerek yok, garibanlık arıyorsak eğer ya da başarıya giden yolda perişanlıklara şahitlik etmek istiyorsak sokağa çıkmamız yeterli...
      Hocam, amacım şahsına yönelik itham değil dediğim gibi sadece yanlış, tutarsız, amacının dışında bir çaba gördüğümde kendimce tepkimi koyuyorum. Hakkında, hakkımızda hayırlısı olması temennisiyle.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: 29 iletişim uzman yardımcılığı

@jellinek özelinde (o sormuştu sanırım) hazırlanmayı düşünen arkadaşlar, az evvel kurumu aradım, mevzuat kısmı sanki ayrıca bir başlık gibi lanse edilmiş malum, o durumu sordum. Oradan şunu anlamamız gerekiyormuş: Mevzuat başlığı altında DMK, THVÖ, 14. Kararname mevcut. Yani ekstra mevzuat diye bir konu başlığı yok. Rekabetin eşit olanı makbuldür. Hakedenim benden önce girmesi temennisiyle.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: 2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu

@alican-dovletov
      Beyefendiyle, bu platform üzerinden yaptığımız görüşme neticesinde tartışmayı tarafımca sonlandırmaktayım. Beyefendi de yaptığının hata olduğu düşüncesiyle hesabını sileceğini, silmesinin daha doğru olacağını belirtmiştir. Burada, şahsım adına, bu tartışma vesilesiyle kime rahatsızlık verdiysem özür dilerim. Hiçbir zaman unutmayalım ki bizden başka bizi sırtlayacak kimse yok, yarın bir gün idari birimlerde yöneticilik yapacak olan bu yiğit arkadaşlar bilmelidir ki bizler bu zaman da o zaman da pazarlama konusu yapılacak kimseler olmayacağız. Haklarımızı her platformda, buradaki gibi özgürce savunabilmemiz umuduyla...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: 10 KASIM :( Bazı Borçlar Vardır ÖDEYEMEZSİN....

Ne eski ne yeni, statükoculuğun hem sivil hem askeri, nasıl olursa olsun terkedilebildiği,

Vatandaşlığın X'ci, Y'ci olarak değil, hizmet, liyakat, "insan olma" temelinde değerlendirildiği,

Kimsenin bir vesayet şekline bağlanmak, onu arkasına almak zorunda bırakılmadığı,

Kapitalist yalakaların, birkaç reklamla her iki statükoya da göz kırpıp, toplumsal zaaflara ithafen sahtekarca davranmasına müsaade edilmediği,

Her gelenin rantı kendi çevresine yedirmekten vazgeçtiği,

Vatan, Millet, Bayrak ya da Kur'an, Camii, Namaz başlıkları altında, bu denli kozmopolit olan bir coğrafyada kimseye doğrudan ya da dolaylı zulmedilmediği,

Sermayeye değil emeğe, insana yatırımın olması gerektiği,

Toplumsal kanaat önderlerinin bilim ve insaniyetle yoğrulmuş karakterler olabileceği

bir Türkiye umuduyla, emperyalizme karşı verdiğin halkçı mücadeleden ötürü sonsuz şükranlarımı sunarım...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: Geceye bir söz bir şiir bırak :)

Halkım ben,
      hani şu sayılamayan,
      hani şu çok halk!!
      Soluğumun öyle bir gücü var ki
      sessizliği deler geçerim, dinlemem,
      filiz verir, boy atarım,
      zifiri karanlık demem.

Zulüm, acı, ölüm, şu bu...
      bir anda gizlerse de tohumu,
      ölmüş gibi görünürse de halk,
      döner gelir elbet bir gün nisan ayı,
      kavuşur baharına toprak,
      kızgın eller dağıtır atar ağır havayı!!
      Ölümün içinden yeşerir yaşamak.

Pablo Neruda

DİĞER içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: BOTAŞ 186 İşçi İlanı

@djeoly
      Önceki sınavlarım var oraya basın, geliyor olması lazım. Sanırım İşkur sitesini Sincan Sanayide bir kaportacı hazırlamış.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

@tripaxxxx
      Bu yakarış sadece düşük puanlıların yakarışıymış gibi bir algıyı kendiniz kurdunuz kendiniz oynamaktasınız. Buradaki mücadelenin temelinde "herhangi bir puan aralığında ilansız kalma" ve bunun paralelinde de en çok alım yapılması muhtemel olan GUY ilanı talebi var.
      Yani 92 alan bir aday da bu yakarışa ortakçı olmuş olabilir şuanda.
      Sizin işinize gelen ve ısrarla üzerinde durduğunuz mesele "düşük puanlılar kendileri için uğraşıyorlar, hak eden kimse o girsin" hayır, meselemiz bu değil.
      Hem kim bilebilir ki 2019 kpss'nin zor olmayacağını. Zor olsa puanlar düşer, puanlar düşerse olası 2018+2019 yarışında 2018'liler avantajlı olur.
      Rica ediyorum tam idrakına varalım vakaların.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

adamslani06 tarafından gönderilen son iletiler

@maliyeci123 okudun mu Hocam? Meselenin ne olduğuna baktın mı? Allah için, kişisel bir çıkarım var mı? Lütfen...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

@tripaxxxx
      Kaygım ne biliyor musun, lafın ortasında editörün biri gelip, konu benlikmiş gibi "tartışmanızı özele taşıyın" diyecek odan yılıyorum:

Sana son kez cevap veriyorum:
      "Anayasanın hangi maddesinde yazıyor" çok sığ ve acımasızca...
      Bize izahat vermeye çalışıyorsun ısrarla, sen fakesin, amacın kışkırtmak, insan soru-cevap paylaşılan sayfada 1 yorum bile mi yapmaz bir soruyu merak bile mi etmez 🙂 vallahi sana üzülüyorum. 94 net yapan adam, burada yazma hakkını kendinde gören adam, 1 soruya muhalif de mi olmaz arkadaş 🙂

Allah seni, senin gibi GSS ile yaşayanları, dedikodu yaparken öğrendiği hak-hukuk terimlerini burada pazarlamaya çalışanları, uğraşsızlıktan milletin emeğine göz dikenleri ıslah etsin.

Bence telefonu bir kenara bırak, az sayıdaki arkadaşlarından birini çağır, en yakın cafeye git, dedikodu yap, gözünü seveyim buraya yazma.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

@tripaxxxx ( @kadr )bak arkadaşım, konu seninle kapatmıştı lakin bir destek bulunca tekrar haklıymışcasına, yalnızca mantık dahilinde yorumluyormuşcasına koşturup, gelip bir şeyler yazmışsın.
      Forum editörlerinden de ricam: bu mesele kişisel değil aksine bir gruba ithafen, ithamlar içeren bir mesele, değerlendirme yapacaklarsa da ona göre yapsınlar:
      Hayatımda ilk defa bu denli anlamamakta ısrar eden, konuyu tıpkı kafatasçıların "o zaman sevmiyorsan terket" değerlendirmesine yakın bir biçimde değerlendiren ve direten bir insan görüyorum, madde madde yazacağım ve lütfen ciddi analiz kastığın saikinle beraber burada daha fazla magazin yapma...

1 İlan isteyenlerin aslında söylemek istedikleri: devlet, neredeyse her kpss alan sınavından sonra GUY ilanı açardı, bu yıl neden açmadı. Meali: senden, üstün başarılarından azade, haksızlığa uğranmış olması...

2 İlan gelecekse 2018'lilere gelmeli zira 2019'da minimum X kişi daha girmiş, bunlardan minimum Y kişi daha GUY iddiasını sürdürecek puan almış ve BİZLERİ elerler diye değil, toplam düşünüldüğü takdirde atanan sayısı azalır diye, her yıl yapılan bu yıl uygulanmaz diye seslerini duyurmaya çalışmaktadırlar. Meali: kimsenin korkusu 2019'lular sınava girerse onlar atanır değil, biz 2018'deki puanımızı HERKES gibi yalnız kullanalım, seneye gerekirse onlar için de uğraşırız mahiyetinde...

3 Israrla, burada haksızlığa uğradım diyenlerin sadece düşük puanlar almış olanlar olduğundan, emek/getiri meselesini, kpss A özelinde değerlendiremeyecek acizlikte olduklarından, istense sınavsız geçişe bile tenezzül edebileceklerinden dem vurmaktasın oysa profiline bakıyorum ne 2019 için net yazmışsın, ne yorum yazmışsın sadece pusuda, yalnızca GUY sayfası için bekleyip, buradaki insanları küçümseme/germe amacıyla kendince yorum kasmışsın.
      Sana o zaman da dedim, -şundan da adım gibi eminim bu arada, kessinlikle 2019'da ya sınava girmedin ya kötü geçti zira insan 1 yorum yazmaz mı- üniversite giriş sıralaması gayet iyi, puanı, normal GUY skalasının üzerinde olan birçok kişi var bu haykırışa ortakçı olan, yalnızca kamu memuru olmak, onun da en basitinden GUY aracılığıyla olunacağını bilen birçok kişi var. Meali: seninle kapışsalar dünya görüşü, üni giriş sıralaması, kpss puanında seni madara edecek adamlar da hak arayışındalar...

Velhasıl ikiniz de analiz kasmayı, duygusala bağlamayı bırakın, empati yapın: her askere her öğünde yemek var, bir öğünde 1 askere yemek yok, sonra birden yemek sayısı sabit tutulmasına rağmen asker sayısı arttırılıyor. Diğer askerler de yemek talep etmekte haklılar elbette ama nizam için düzen için vicdan için de hareket etmek gerekmekte...

Lütfen bu konuda buraya yazmayın, görünen o ki istediğiniz oluyor hem maşallah bu kadar eleştiriye rağmen GUY bekliyor olmanız da skandal... Zira sizin KPSS A ile NASA'ya atanmaniz lazım.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: 2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?

@monopolcü yazının başında evet haklı eleştiri deyip, sonunda hayır benim kitaplara eleştirim yok demenizi tam anlamadım, art niyetsiz soruyorum.
      Hocam, amacım burada milletin kafasını ağrıtmak değil de varsayalım ki; ÖSYM dedi ki türev soracağım, integral soracağım ve gitti en kazık sorularını sordu, öğrenciler de gümlediler diyelim. Bir Hoca da çıkıp dedi ki heey sakin, benim kaynaklarımda benzer onlarca soru vardı, kaynağımı almayanlar elbette patladılar dedi...

Bizim sorunumuz tam olarak bu, piyasada kendini tanıtırken az evvel kendisine verilen nobel ödülü törenine gitmemiş gibi davranan birçok hoca, garip soru tipleri geldiğinde, sanki sene boyu özlü sözlerle teşvik etmeye çalışan, öğrencileriyle mentionlaşan kendileri değilmiş gibi tutum takınıp ya terslemeye ya da yanlışlarını kabul etmemeye başlıyorlar.

Ya çok örnek var kitap bazlı da hukuki sorumluluktan endişe ettiğim için geri duruyorum.
      Sizi de anlıyorum, madem tuzsuz yemeğe alıştırdınız neye tuz katarsınız diyorsunuz ama bize önderlik edenlerin sorumluluk alması gerekmekte zannımca.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06
    • RE: 2019 KPSS İçin Kullandığınız Kaynaklar Yeterli Oldu mu? Hangi Kaynaklar Sınıfta Kaldı?

@paretowilfredo
      Yüzde 100 katılıyorum 🙂 biz söylesek HAKLI olarak tepki olabilir de özellikle bu rt meselesine atfın gerçekçi...

Hocalarına duvar olan arkadaşlar, biraz olsun yapılan eleştirilere "şuna bak, altı üstü lisans mezunu, X hocaya laf eder olmuş, hadsiz..." demekten kendilerini alıkoyup, kavgamızın aslında ekmek kavgası olduğunun, dolayısıyla da "ulan yeni kitap mı alsam, bir gömlek mi" ikilemi kadar acınası seçenekler arasında kalmış olduğumuz bilincine varabilirlerse eğer, destek olmasalar dahi engel olmamalarını
      herkese yeteceğini de belirtmek isterim.

Mesela çok sağlam kara kapaklı bir maliye kitabı vardı, herkes beğenisini 10larca entry ile dile getiriyordu sonra ne oldu, Hoca gitti tek kitaba sığabilecek meseleyi 8 kitaba böldü hiç olacak iş mi yani bu...

Bir başka Hoca, bu platformda soruları cevaplıyor, kendi twitter hesabında sorulan soruları görmezden geliyor diye eleştirildi, üzerinden 1 yıl geçmiş hala bir eğlence aracıymışcasına kendi sayfasında konuyu hatırlatıp destek görmenin peşine düşer olmuş, yazıktır...

Zamanında Mülkiyeye en yakın dershanelerden birinde bir Kamu Hukuku Hocası(2017), dershane öğrencisi tarafından memurlarnette eleştirildi diye ki asla hakaret de yoktu, namusum ve şerefim üzerine yemin ederim, taa memurlarnetin yönetimine ulaşılıp, normalde asla olmayan bir şey yaptırılıp yazılan yorum sildirildi, biz bunu da gördük...

Ben iddia ediyorum bu alana hazırlanan öyle karakterli öyle sağlam çalışan insanlar var ki vallahi çekindiklerinden bu piyasaya girmiyorlar, girseler çoğu Hoca işsiz kalır...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

@Baelish
      Aynen katılıyorum size(2. yazınıza da). Bu toprakların en büyük sorunlarından biri de bu değil mi? Bizim okumuşlarımız, okumamışlarımızdan daha ketum...
      Bu hususta da birbirimize destek olup, Hocalara, kaynaklarının yetemediğini anlatabilmek lazım.
      Burada da karşımıza şöyle bir sorun çıkıyor: "X Hoca bence kaynaklarını güncellemeli" diyorsun, karşına bir grup çıkıyor ve "nasıl yaa X Hoca öyle iyi bir insan, öyle eğlenceli ders işler ki" diyor. 🙂 Hocaları değerlendirme kıstasları da sorunlu. O yorucu psikolojide kendimize duygusal paydaş arıyoruz çoğunlukla ve Hocaların iletişimi başarılarının önüne geçebiliyor.
      Kendini güncel tutan, soru soru kitabını güncelleyen Hocalarımız da var mesela ve Allah biliyor ya, fotokopisini almak zorunda kaldım kimi zaman, atanır atanmaz hepsini yemeğe çıkarıp helallik isteyeceğim o derece...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

Arda Hakan Hoca twitterda: "cümle değişir, konu değişmez." demiş. Böyle de kötü bir huyu var bu branşa hazırlananların, Hocalarının. Mümkün mertebe burunlarından kıl aldırmamakta direnirler...

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

@adamslani06, içinde söyledi: 2019 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı

@tripaxxxx
      Bu yakarış sadece düşük puanlıların yakarışıymış gibi bir algıyı kendiniz kurdunuz kendiniz oynamaktasınız. Buradaki mücadelenin temelinde "herhangi bir puan aralığında ilansız kalma" ve bunun paralelinde de en çok alım yapılması muhtemel olan GUY ilanı talebi var.
      Yani 92 alan bir aday da bu yakarışa ortakçı olmuş olabilir şuanda.
      Sizin işinize gelen ve ısrarla üzerinde durduğunuz mesele "düşük puanlılar kendileri için uğraşıyorlar, hak eden kimse o girsin" hayır, meselemiz bu değil.
      Hem kim bilebilir ki 2019 kpss'nin zor olmayacağını. Zor olsa puanlar düşer, puanlar düşerse olası 2018+2019 yarışında 2018'liler avantajlı olur.
      Rica ediyorum tam idrakına varalım vakaların.

🙂 hakkımızda hayırlısı olsun.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

@ekofirat
      Ne kadar olgun bir arkadaş 🙂 gülücük de koyuyor, o kadar olgun ki geç cevap yazıyor tesadüfen, soru tavsiyesi veriyor bir de 🙂 çok şirin.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06

@ekofirat
      Yumurta kapıya dayanmış fikir vermenin peşindesin. Daha önce neredeydin? En marjinal çözümler üretilene kadar da ağzını açmadın.
      O yoğun analiz kabiliyetin, sana iibf yazdıran muazzam vizyonunla çözüm önerilerini dile getirir misin lütfen?

Zira sen olmasan kimse Demet Akalın'lı paylaşımdan rahatsız olunması gerektiğini anlamayacak, susmaya devam edecekti...

Bazen diyorum çoğunuz şeye benziyorsunuz: bedelli için az evvel amcasından borç isteyip, 1 saat sonra şehit haberinin altına "ya apaçık tehlike var orada, ne gezersin, yolu değiştirsen bunlar başına gelmezdi" diyen muazzam yurttaşlara.

KPSS A içinde yayımlandı
      A
      adamslani06