2018 İdari Yargı Sınavı
-
@marjinalmaliyt57 Dediğim husus idare hukuku konu anlatımı arkasında yer alan soruların cevap anahtarı ile ilgili.
Monopol soru kalitesi olarak da anlatım olarak da çok iyi. Tavsiye ederim. Ben seviyorum severek çalışıyorum
-
@mehmetemir sadece idarede mi var hocam? Ayrıca konu anlatim değil de soru bankasini almayı düşünüyorum faydasını görürmüyüm?
-
@mehmetemir da soru bankasi yokmuş galiba adlinin var da idarinin yok ders notu şeklindeymis
-
@sınavsınavsınav idari yargı için çıkarılmadı henüz soru bankası, çıkar mı bilmiyorum ama adli idari ortak dersler için konu anlatımı kitaplarını öneririm. Adli soru Bankası da çok güzel ordan ortak konulara bakabilirsiniz ama bildiğim kadarıyla Savaşın idarisi var. Ondan bakmanız sizin için daha iyi olacaktır.
-
Arkadaşlar benimde bir sorum vardı.
Vergi, iktisat, maliye hepsinin bir araya toplandığı Tensip soru Bankası kitabını önerir misiniz?Çok güzel gibi duruyor lakin baskısı 2017. Acaba 2018 çıkar mı ki?
-
@mehmetemir teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar şimdi klasik soruyu soracağım,yukarda sorulmuşsa ve cevaplanmışsa şimdiden özür dilerim; sınav mi Aralık gibi olacak yoksa ilan mi Aralıkta gelecek?
-
arkadaslar bi önceki sınavda mülakata kalan 600 kişiden 283 'ü iibfdenmiş.ve yüzde 20 kotadan 40 kişi alınmış.
gerçekten çok yüksek iibf oranı.
100 kişi alınırsa muhtemelen yine iibfden baya mulakata girer.
şu sayı ve sınav tarihi belli olmadan baslamadim daha.
aralık ihtimali çok uzak artık sanki. -
Ben de aralik ihtimalinin artik giderek uzaklastigini dusunuyorum. Sonraya kalacak. Ilan gelmeden insan motive olamiyor. Ilan gelsin yolumuzu cizelim.
-
@foucault Valla şu an için Aralık olmasın istiyorum yalan değil. Çünkü kurum sınavları üst üste geldi, hangisini çalışacağımızı şaşırdık.
-
arkadaşlar adalet bakanlığı personel başkanlığına bir mail attım fakat kaç gündür cevap gelmedi rica etsem sizde atar mısınız ?
Sayın Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül'ün TRT 'de yapmış olduğu 100 kişilik idari yargı hakim alımı olacağı ve müracaatların Aralık ayında başlayacağı yönündeki açıklamalarına istinaden hakim alımı hakkında detaylı bir açıklama bekliyoruz. bilindiği üzere hakim savcı alımlarında bir takım değişiklikler yapılmış olup sınava kimlerin katılacağı tam bir sorun haline gelmiş bulunmaktadır. yapılacak bu alımda da kimlerin sınava katılabileceği veyahut kimlerin katılamayacağı bilinmemektedir. dolayısı ile sizden ricamız kapsamlı bir açıklama ile sınava girmeyi düşünen biz adayları bilgilendirmenizdir. Saygılarımı sunar, iyi günler dilerim.
mail adresi : pgm@adalet.gov.tr -
@merasim34, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
arkadaslar bi önceki sınavda mülakata kalan 600 kişiden 283 'ü iibfdenmiş.ve yüzde 20 kotadan 40 kişi alınmış.
gerçekten çok yüksek iibf oranı.
100 kişi alınırsa muhtemelen yine iibfden baya mulakata girer.
şu sayı ve sınav tarihi belli olmadan baslamadim daha.
aralık ihtimali çok uzak artık sanki.Son 3 sınavdır iibf kotasının tamamı dolduruluyor.
-
İlanın gelmesi için sınavdan önceki 45 gün yeterli teamül olarak .Olası aralık sınavına 3 ay var haliyle sınavın sarkması uzak ihtimal ekim ayından ilan gelir sınav aralık sonu yapılır.24 aralık 2017 sınavının ilanı sanırım 3 ekim de geldi ve başvuru 1-8 kasımdı.
-
@marjinalmaliyt57, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@mehmetemir nasil hocam peki monopolun sorulari? Inceleme imkaniniz oldumu ?
Monopolun önceki baskıyı kullandım Soru kalitesi iyi cevap anahtarında birkaç hata olabiliyor.Ama çözülmesi gereken bir kitap.
-
@aslan-reyiz hocam pek umudum yok acikcasi aralik icin ama insallah dediginiz gibi olur. Kaymakamlik ve sayistay bu sene benim icin olumsuz oldu fakat son virajda zor da olsa idari hakimlik sinavi guzel olurdu:) Nasip bakalim.
-
@aslan-reyiz 18 agustosta bir ilan gelmisti ama 950 kisilik.Ekim'de bu sayi 1500 oldu.Sinavin olacagi 18 agustosta ilan ile belliydi hatta kismen sayi da belliydi yukselttiler daha sonra.Simdi ki durum biraz karisik.Pgmde yayinlanan bir ilan yok sadece soylem var.O soylemde dr aralikta basvuru alacagiz dendi.Kafam baya karisik:)
-
@ömerhayyam, içinde söyledi: 2018 İdari Yargı Sınavı
@aslan-reyiz 18 agustosta bir ilan gelmisti ama 950 kisilik.Ekim'de bu sayi 1500 oldu.Sinavin olacagi 18 agustosta ilan ile belliydi hatta kismen sayi da belliydi yukselttiler daha sonra.Simdi ki durum biraz karisik.Pgmde yayinlanan bir ilan yok sadece soylem var.O soylemde dr aralikta basvuru alacagiz dendi.Kafam baya karisik:)
Evet 2015 sürecinde de ilan edilip sonra sayı artırımına gittiler ama bakanın burada bir ifadesi var 1000 adli 100 idari diye inş yakın zamanda resmi ilan gelir keşke sayı da artsa
-
100 idari denildi ama iibfden alım olup olmayacağı da kesin değil.2016 dan beri hayal kırıklığı yaşıyoruz her ilan dönemi.Bunu açıklamak bu kadar zor olmamalı.
-
Arkadaşlar değer verdiğim bırsinin rıcası uzerine yarın akşam saat 20 de kamuda 35 yaş sınırının kalkması için etkinlik yapılacak , hepimiz bir gün 35 yaşında olacağımıza göre katılımınızı rica ediyorum ... tag yarın paylasilacaktir
-
@aslan-reyiz kesinlikle haklısınız. Piyasadaki bir cok kaynagi cozmeyi dusunuyorum acikcasi themis başucu kitap olması kosuluyla. Anlasilan o ki vakit cok daha bir cok kitapta biter gibi duruyor. Monopol cok populer şuan sanırım tek ciddiye alan onlar oldugu icin simdilik.