2018 İdari Yargı Sınavı
-
@olursaolur Borçlar için Abdulkerim Yıldırımı almayı düşünüyorum hocam.Kitaba biraz göz gezdirdim baya sistemli ve güzel bir şekilde anlatmış.
-
Arkadaşlar evet ilanda iibf yazmıyor artık ama gidipte su ürünlerinden mühendislik bölümlerinden alacak değiller ya ? Yine iibfye verecekler kontenjanı. Ama bunlar her yere mühendis alıyorlarlardı değil mi bak onlara bile verilebilir bu hak , dinle ilgili yerlerden mezun olanlara da verilebilir
-
Arkadaşlar o bölümlere verilse bile bizi ne kadar etkileyebilir allah aşkına iibf olarak görmüş olduğumuz dersler ve hepimiz en kötü 1-2 yildir bu sinav tarzindan sınavlarla iç içeyiz motivasyon düşürmeye gerek yok
-
Kaymakamlığa 5 yıl tecrübe şartı getirilmiş. Muhtemelen aynısını hakimlikte de yapacaklar.
-
-
Maddenin ucu çok açık. İhtiyaç duyulması halinde diğer bölümlerden de idari yargıya atama yapılabilir yazıyor. İsterlerse iibf dahil etmeyip öğretmenlerden de alabilirler en kötüsüne hazırlıklı olmak lazım.
-
@sınavsınavsınav oldukça fazla etkiler, zira sınavın hukukla veya dersleri bilmekle pek ilgisi yok. Ezberi sağlam olan kursa ve kitaba parayı basar geçer.
-
@sınavsınavsınav baya bi etkiler. İstediğimiz kadar iç içe olalım, sınava girebilirsiniz demezlerse sınava giremeyeceğiz bile.
-
Bence bu degisiklik sonrasi herkes bi dusunup karar vermeli. Tabiki pes etmemek gerekiyo fakat ben kendi adima ilk kez hazirlanmis olacaktim. Ama icimizde cok daha fazla zamandir emek veren arkadaslar var. Kaymakamlik basvurusu gectimi bilmiyorum ama secim yapma noktasina geldik sanirim.
-
Simdi kaymakamliktaki 5 yil olayini da okudum. Sanirim biz iibf lilere en fazla bankaciligi yeterli goruyolar artik..
-
@burcuburcu yapilmaz demiyorum bende ama çok zor! Küçümsemek için demiyorum ama çok etkisi olmayan şeyleri düşünüp insanlarin motivasyonunu bosyere düşürmeye gerek yok. O söylediğin bolumlerdeki insanlarin bu sınavla ilgili bilgileri bile yok yüksek ihtimal ki ayrıca ilan gelse bile sınava çok kısa bir zaman kalicak bu süre zarfında yapılması ise mucize olur. O kadar iibf mezunu bu sinava girip başarı sağlayamazken su ürünleri gibi bir bölümün sınava girmeye hak kazanması halinde oluşacak durumu düşünüp buna moralimizi bozacak durumda isek birikimimizden şüphe etmeli ve en yakın zamanda vazgeçmeliyiz bu yoldan.
-
@lulu arkadaşlar çok umutsuz düşüncelere kapilmissiniz . Benim düşüncem bu bekleyelim görelim
-
@sınavsınavsınav birikiminize saygım var ancak sınav malesef iyi ölçüm yapabilen bir sınav değil. Bu yüzden olabildiğince dar bir kümenin sınava girmesi çok şeyi değiştirir. Unutmayın yanlışın dahi doğruyu götürmediği bir sınav bu. Diğer taraftan su ürünleri kadar uç fakültelere gitmeye gerek yok, sözel bölüm okuyup deli gibi ezber yeteneği olan insanlar var fen edebiyat başta olmak üzere iyi bir kursla anlaştıkları takdirde ilk 600'de 100 civarı yabancı bölüm görmek olası.
-
Ya alinmayacak olsa hic bahsetmezlerdi heralde sadece hukuk yazar gecerlerdi sanki senden benden mi cekinecekler bu kadar karamsad olmamak lazim bence guzel bir gelisme de olabilir bizim yorumlamamiz pek saglikli degil
-
@burcuburcu tamam burası türkiye ne zaman ne olacağı belli olmaz. Ama bu hakimlik sınavı na girecekler sadece ezber değil ekonomiden maliyeye iktisattan hukuka birçok bölüm hakkinda bilgi birikimi varken iibf olarak neden buranin önünü kapatip da orasi açılsın saçma amaç ezber yapma gücü değil yani o zaman bastan beri ilahiyati almaları lazim bizim önümüzü kapatma gibi bir ihtimali düşünemiyorum yani çok saçma geliyor açıkçası. Ayrıca yanlışın doğruyu goturmemesi Aöf değil ki bu mantıkla gidilsin gayet çelişkili birbirine yakın şıklar biz bile 2-3 şık arasında kalabiliyorsak onlarin 5 şık arasinda kalmasi kaçınılmaz. Neyse ihtimaller ihtimaller bitmez bizim konusmamizla birşeyler değişmeyecek bekleyelim görelim.
-
@sınavsınavsınav hocam benim eleştirim şuraya: sınavda bir çok soru süre veya usul sorusu ve cevap direkt olarak ezber hatta öyle ki kurslar artık işi sadece tablo ezberletmeye dökmüş. Yani adam ilahiyat mezunu ve girme yolunu açtılar diyelim ki başarı şansı oldukça iyi
-
-
@burcuburcu bizde tablo ile çalışıyoruz bizimde kendimize göre taktiklerimiz var ama ilk defa bu dersleri görüp bunlara tablo ile şekil ile olsa bile istediği kadar ezberci olsun ihtimal görmüyorum.
-
@sınavsınavsınav biraz iyimsersiniz.
-
@sbf13 bende öyle düşündüm eger önünü tam kapatmak isteselerdi sadece hukuk mezunu derlerdi. Belki eskisi gibi her idari sınavında yer verilmez iibf ye ama illa yer verilir.