2018 İdari Yargı Sınavı
-
Dün bu haberi alınca oturup kaymakamlığa hazırlanayım dedim. Hem anayasa idare de idmanlıyım üstüne ekonomi insan hakları koyar hallederim dedim ama orasıda karıştı bu sabah simdi elim kolum bağlı kaldım böyle hayırlısı bakalım.
-
@mühlet nereye birakiyorum zaten?Tabi ki oyle birsey yok.
-
@mühlet hocam size diyorum ki üniversite hayatı boyunca 1 kere diplomatik ilişkilere dair kitap okumayı geçtim yazı bile okumayan adama ''aday meslek memurluğu'' ilanı açtılar. Aday meslek memurluğunun ne olduğunu biliyorsunuz değil mi ? Büyükelçi olabilmeye kadar yolu olabilen bir meslek.
Bu adama hayatında sıfır bilgiyle bu kurumun ilanı açıldıysa , aynı ilan idari hakimlikte de açılabilir. Yani idari hakimliği de gözünüzde öyle çok büyütmeyin. Siz hukukçular nasıl bakıyorsunuz olaya bilemiyorum ama benim tanıdıklarım da var iibfden mezun olup idari hakim olan. Yani kendini kapatıp adam akıllı 2 yıl çalıştığında ve şansında yaver giderse bu iş olmayacak bir şey değil. Ki benim tanıdıdığım kamu yönetimi bölümünden mezun , üniversite hayatında idari hakimliği kafasına koyup çalışmaya başlayan birisi ve mezun olduktan sonraki ilk idari hakimlik sınavında sınavları geçip idari hakim olmuştu.
-
@sayıştay ben kazanamazlar yapamazlar demiyorum, Sayın Bakana güveniyorum. Ankara Hukuk Fakültesi mezunudur kendisi. Hukukçuluğuna güveniyorum.
-
@mühlet inşallah sizin dediğiniz gibi olur ama ben geçmişteki örnekleri de verdim yani öyle çokta güvenmeyin açıkçası ben böyle bir şey bekliyorum.
-
Suanda baska bolumlerle alakali yorum yapmamiz cok gereksiz. İibf demis yada dememisten ziyade o ihtiyac olursa ibaresi onemli. Bence birbirimizle ilahiyattan mi alacak edebiyattan mi diye konusmak yerine bunu netlestirmeye ugrasalim.
-
@ecem hicbir karanlik tablo ders calismana engel olmasin. Burasi icin calisirsin bura olmaz belki ama o calismalarinin ekmegini baska yerde yersin. O yuzden bizi uzecek her tabloya inat derse oturalim:(
-
@1umut bu iyiydi 1 umut diysinız yani..
-
@1umut ben şuan bir kurumda çalışıyorum zaten benim hedefim idari hakimlikti sadece onada giremezseniz bırakıcam çalışmayı. Umarım bir açıklama yaparlar
-
Arkadaşlar ,ben haberi sizler için aradım bulamadım ama şöyle denmiş.Vergi mahkemelerine sadece İİBF li hakimler alınacak.
-
@çinkoçaydanlık Ne demektir bu? Kaynağınız nedir acaba?
-
@mminervaa
Bir başka forumda okudum .Sadece bu kadar yazıyordu. -
@çinkoçaydanlık uygulamada da öyleydi zaten. bence özensiz yazılmış bi maddeden fazlası değil. kotayı kaldırmışlar ve yalapşap bi madde yazmışlar.
-
-
Arkadaşlar ben bu kararı avukat bir arkadaşımla da konuştum. Diğer alanlar diyerek yine İİBF'ye atıfta bulunulmuştur ama alıp almama bakanlık takdirinde kalmış dedi. Yani tutup da bir fen edebiyat mezunu hakim olamaz olay çıkar cidden. Kalbimizi ferah tutalım
-
@musthosgor buradaki problem fen edebiyat fakültesi yada diğer bölümler değil bende iibf alanı dışında başka bölümlerden alım yapılacağını düşünmüyorum. Mesele şu ki artık iibfli alınmayabilir
-
2016 daki idari hakimlik ilanı geldiğinde facebookta birisi fakülte isminin iibf veya siyasal olmamasından dolayı başvuranadığını ve bakanlığa bunu bildirdiğini söylemişti. Şimdi hatırlayamıyorum ama okuduğu bölüm maliyeydi galiba ama sırf fakülte ismi farklı olduğu için başvuramamıştı. Belki de bu tür mağduriyetlerin olmaması için direkt fakülte ismi olmadan genel bir tanım yapıldı.
Ama yine de bu metnin değiştirilme amacını ilan gelene kadar anlayamayacağız.
-
-
arkadaşlar bende bimer'e yazmıştım 1 ay önce kotanın kaldırılmasını talep etmiştim. şuanda öyle bir çalışmamız yok diye cevap gelmişti. anlaşılan adamlar bizi yanlış anlamış. arkadaşlar kota kalkmış gibi görünüyor fakat kota kalkmamışta sanki gizlenmiş gibi olmuş. bakanın keyfine kaldı bizim iş isterse alımların hepsinde bizden de alır istemezse hiç almaz hukuk dışından. benim şahsen istediğim bu değildi. ben hukuk mezunu ve hukuk dersi alan bölüm öğrencileri her alımda aynı şartlarda yarışsın isterim. ama bakıyorum ki kotayı kaldırmakla iyi birşey yaparken bizim umutlarımızı ihtiyaç şartına bağlamak çok hoş olmadı. yine haksızlık yapılıp yapılmayacağı bakanın insafına kaldı. bize böyle kota, ihtiyaç halinde gibi engeller koyarken hukuk mezunları o zaman neden istedikleri her yere engelsiz bir şekilde girebiliyor. arkadaşlar burada hukuk mezunu arkadaşlar bana kızmasınlar ben sadece eşitlik istiyorum. her zümreye eşit yaklaşsın devlet adam kayırmacılık yapmasın. sonuçta herkes bu devletin vatandaşı. devlet herkese eşit olmak zorundadır.
-
Bakanın keyfine kaldi madem bunaltiriz bundan sonra bakanı