Ilk maaş❤
-
İlk maaşın önemi sadece maddi değildir. Psikolojik olarak işsizlikten kurtulduğun için içinde yaşadığın o rahatlamadır. Bu yüzden ilk maaşımı hatta birkaç maaşımı bu yolda bana destek olan aileme vereceğim.
-
@Antimülakat aynen, hayal dedigimiz bir cok sey istekler aslinda.
Benim de cok vardir hayallerim, birde arastirma huyum var. belkide hic gidemeyecegim ülkelerdeki en güzel restoranti bilirim, kafamdan hep planlar kurarim filan. Ama bi muddet sonra hüzün coker, arastirdin ama nerden gidiceksin diye. Bu kadar parayla vs.. sonra derim iyiki cennet var Kurdugum hayallerin sonunda hep tövbe ederken bulurum kendimi Umarim hepimiz cennete layik olabiliriz ve orada hayalimizden de guzel bir hayata kavusuruz. -
@kilici Çok doğru söylemişsiniz.İlk maaşın maddiyattan ziyade bahsettiğiniz yönü gerçekten çok tatmin edici olur diye düşünüyorum.
-
Tabiki soyle bir sey de var. Hayallerimiz gerceklestigi zaman mutlu olacagiz diye bir sey de yok.
Ben bu süreci yasarken de sadece "kpss/kurum sinavlari vs" ile sinav edilmedigimi unutmadan yasamaya calisiyorum hep. Bu sürecin manevi yöndende benim icin bir sinav oldugunun idrakinde olmaya calisiyorum. O yüzden "ise girdigim zaman"li baslayan her hayalime mesafeli yaklasiyorum. Cunku oan bu sabir sinavi bittiginde baska bir sinav verebilir Yaradan. Allah hepimizi büyük sinavlardan esirgesin. Bir yakinim vardi, evladini kaybetti. O donem dedigi sey suydu "ben sinavima razi olmadim, daha buyuguyle sinav oldum" demisti, Allah esirgesin. O yuzden bu sürecin yasattigi her olumsuzluga daha baska bakmaya calisiyorum ve bu zorluklar bittiginde "huzura ve mutluluga" kavusabilcem mi onuda bilmiyorum. Belki gercek huzurum suanimdir. suanimizdir. Yani belki mutluluk banka kredisi odemektir. Hic bilinmez. Ama yinede hepimize hayallerimizdeki güzel günler mutluluk ve saglikla nasip olur insallah:)
Biz hayal kuralim, gerisi ya nasip -
@kismetnasip
Ne güzel anlatmissin
Ben de ne zaman bu durumdan yakinmaya kalksam daha kotu gunler yasadim, her halime hamdolsun demeyi ogrendim.
Robot degiliz.Duygusal yogunluklarimiz, sabrimizin tukendigini hissettigimiz gunlerimiz, isyanin esigine geldigimiz anlarimiz elbette oluyo.
Ama,
Rabbim bu günlerimizi aratmasin
Alacagimiz maasi da sevdiklerimizle beraber agiz tadiyla saglikla, huzurla yemeyi nasip etsin.En onemlisi bu. -
Sizin de dediginiz gibi bir imtihan biter digeri baslar. Bunlar gecici seyler sagligimiz ailemiz sevdiklerimiz yanimizda olsun gerceklesmeyecek sey yoktur. Biz elimizdekilere sukredelim olmasini istedigimiz seylere de dua edelim. InsaAllah hepimiz en kisa en hayirli vakitte istedigimiz yerlere geliriz.
-
Yok mu bu ara ilk maaşını alıp, bir şeyler yapan başlık epeydir hareketsiz?
-
@antimülakat benim bu başlıktan haberim yoktu ama görünce hepsini okudum ve çok merak ettim yazanlardan isteğine kavuşan oldu mu diye. İnşallah bir çoğu ilk maaş isteğine kavuşmuştur
-
@kismetnasip aa bu arkadaş niye yasaklanmış şaşırdım
-
@busus hesabını dondurmak istemiş o yüzden yasaklandı ibaresi çıkıyor
-
@burcuburcu teşekkürler yanlış bi yazısını görmedim de o yüzden merak ettim
-
İlk maaşım üzerinden tam 57 maaş geçmiş. Neredeyse 5 sene mi 657'ye tabi olarak yaşamışım. Dönüp bakınca ne de çabuk geçmiş demekten kendimi alamıyorum. Hep yeni ürettiğim borçları ödemekle geçirdiğim bu zamanın para üzerine endekslenmesinin sonucu olarak önemli bir kaç büyük mutluluk anı dışında akıp geçmesini 57 kez tekrar etmişim
-
@antimülakat kapitalizm konfor verir özgürlüğümüzü alır. Herşeyi ihtiyaçmış gibi gösterir. Birşeye sahipken yenisini almak isteriz mesela.. Böylelikle siz zenginleşemez sınıf atlayamazsınız.. Kapitalizm asla sınıf değiştirmenizi istemez.. Zenginler zengin orta sınıf yerinde alt kesim fakir kalacak ki.. Ürettiğini sürekli satabilsin.. Ford bant sistemini bulduktan sonra bunu farkediyor yani ürettiği arabaları satın alabilecek bir sınıf olmayınca bu sınıfa fiziki imkanlarını karşılayıp çok küçük bir artı değer bırakmak gerektiğini düşünüp bu yolda iktidara baskı yapıyor. İşte o küçücük artı değeride elimizden alıp sınıf atlamamızı engelliyor.. Mesela derlerki iphone 1 çıktığında apple şirketi şuan günümüzdeki telefonları üretecek zeka bilgi birikimine ilk icat edildiği zamanda sahipti fakat her sene bir özelliğini değiştirip piyasaya sürmek ve artı değeri her sene insanların elinden almak daha mantıklı idi.. Abd de walmart marketler zincirinin fişinin en altında save money better life yazar.. Bu deyimin altına makale yazılır
-
@genclerbirlikli seni buraya alalım artık
-
@kelaynak yok ki
-
@reagan teşekkürler hocam çok yerinde bir özet olmuş. Bir çoğumuzun hayatının özeti de diyebiliriz. Her şeyi ihtiyaç gibi sunmak ve bunu bile bile böyle olduğuna inanmak.
-
@antimülakat malesef kardeşim. Kapitalizm sloganlarla insanların beyinlerini yönlendirir.. İşçi patron gibi düşünmeye başlar.. Patron faha çok kazansın daha çok üretsin.. İş yerlerinde çalışmayan kaytaran ya da yavaş çalılan işçileri patronlara gammazlar.. Bu insanlarda sınıf bilincinin gelişmesini ve birlik olup patrona başkaldırmayı yani örgütlenmeyi engeller ki zaten proleterya diktatörlüğü bu gibi sebepler yüzünden oluşamadı..
-
@reagan kesinlikle haklısınız. Şirketlere denetime giden bir bir kuruluşta görev yapıyorum ve şunu net şekilde görebiliyorum; personelimiz direkt şirket sahibi ile empati kurum sürekli onu haklı çıkarmaya çalışıyor yaptığı hukuksuz bir davranışa bir ''ama'' uydurma çabasındayız adeta
-
@burcuburcu böyle yapılarak sizi sizden daha çok düşünüyoruz izlenimi veriliyor.. Slogan işte bu:)
-
@reagan Ve malesef bu sömürü duzeninin devamlı bekçileriyiz hepimiz. Isci üretir, patron mulkune mülk katar. Kapitalizm 21. Yy da da yolunu buldu hepimizi düzenin bir parçası yaparak ölumsuzlesti. Bizden aldığı mutluluğu bile bize satmaya çalışarak zirvede bana kalırsa. Bugün elimizdeki telefonlara , AVM lere , HAPPY MEAL ile toplumları nasıl zehirledigini görüyoruz. Velhasıl EMEK-DEGER teorisi cozulemedi:). Patron artık değeri cebe indirmeye devam ediyor. Yoksa yüzde onluk bir kesimin dünyadaki yüzde doksanlik sermayeye sahip olmasını aciklayamayiz. Bu da nasıl bir çürümüşlüğün içinde olduğunu gösteriyor. Ama zaman ve mekânda bütün dayanaklarimiz imha edildiği için bunları artık dusunemiyoruz. Zaman da hızlı yükseliyor muhtemelen çökmesi de hızlı olacaktır.