Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
-
...........
-
Arkadaşlar merhabalar, ben de hala bu süreci takip ediyorum. Kurumu zaman zaman arayarak süreç hakkında bilgi istedim. Son olarak 1 hafta önce aradığımda yukarıdaki yorumlarda arkadaşların belirttiğine benzer bir muameleyle karşılaştım. Telefondaki sekreter sinirli bir şekilde lafı, hep arayıp duruyorsunuz, kaç kere dedik sonucu size maille bildireceğiz, ben şimdi nereden bileyim, aramayın artık demeye getirdi.
Neyse, benim şüphelendiğim nokta, bunlar listeyi yayınlamadan belirledikleri kişileri mülakata çağırmış, hatta işe alım sürecini bitirmiş olabilirler mi? Bu yüzden kastettiği sadece puanlarımızı bildirmek olabilir. Ayrıca bazı arkadaşlar güvenlik soruşturması yapılıyordur, o yüzden gecikti demişler. Daha önceki mülakatlarda gördüğüm kadarıyla mülakat günü bunun içinde genelde ayrıntılı bir form doldurulur ve bu form ilgili hakimlere teslim edilmesi suretiyle yargı tarafından yürütülür. Ancak yazılı öncesi böyle bir uygulama yapılmadı. Dolayısıyla güvenlik soruşturmasından dolayı gecikmesi bana göre ihtimal dışı. -
..............
-
@sekoras Benim onu deme sebebim bizzat oradaki görevlilerin söylediği laftır. Yanımdaki arkadaşım sınavdan çıkıp servise bindiğimiz zaman sordu ne zaman açıklanır diye onlar da 20 güne bütün kağıtları okuyup açıklamayı düşünüyoruz yalnız güvenlik soruşturmasını mülakatlardan önce yapacağız, o yüzden gecikme olabilir dediler.
Tabii böyle absürt bir şeyi kastetmediler herhalde. Ocak'ta, Şubat'ta bu yüzden gecikme olmasını anlardım ama Mart'a geldikten sonra artık bence de bu ihtimal kalmadı. Başka bir bürokratik saçmalıklar var herhalde.
-
@sekoras hocam ben sanmıyorum mülakatların sessiz sedasız bitirildiğini yani benim çok yok ama listede birçok tanıdığı olan insan var illa duyardık öyle bir şey olsaydı gibi geliyor.
Dediğiniz geçen benim de aklıma geldi biz Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması formu doldurmadık ki bunlar neyin soruşturmasını yapıyor şu an? Korkarım ki bu kocaman bir yalan. Birilerinin keyfi dışında beklenilen bir şey yok bana göre. Zaten telefondaki muameleyi gördükten sonra olur da mülakata kalırsak dayak yemezsek iyi diyorum ben -
Form doldurmaya gerek var mı ki arkadaşlar? Şu an bütün kurumlar ne kadar mülakata giren varsa dosyasını emniyete gönderip bir ön araştırma yaptırıyorlar. Soruşturmadan kasıt odur yani. Kazandığın belli olup bir soruşturma daha yapmaları ayrı konu onu saymıyorum. Bunlar da o ön araştırmayı mülakattan sonra değil de sınavdan sonra sınava giren herkes için yapıyoruz dediler.
Ne olursa olsun, 62 kişi girmişti sanırım bu sınava, bu kadar uzatılmasının hiçbir gerekçesi olamaz. Bürokratik ıvır zıvırlar işte, imza yetişmedi, Bakan'ın başı ağrıdı, komisyonun canı sıkıldı vs...
-
Dostlar o kadar üstü kapalı işler yapılamaz demek isterim, bu konuda müsterih olun. Mülakat meselesi biraz karışıktır ama ondan öncesi yapılan sınavlarda düşündüğünüz katakulli durumlar olmaz. Telefonu açan kişi memur, sürekli aynı konudan dolayı aranmayı biraz kompleks yapmış, bunlar oluyor maalesef.
-
@ErTuGS Anladım hocam. Artık ne olduysa bu kadar gecikti. Büyük bir alım da değil üstelik, 5 kişi alınacak sadece. Bari birazcık süreç hakkında bilgi verseler, en azında hangi aşamada olduğunu filan. Böyle olunca aklıma iptal mi edildi yoksa mülakat açık bir duyuru olmaksızın yapıldı mı gibi düşünceler geliyor.
-
arkadaşlar bugün kurumu arayan bir tanıdığın edindiğe bilgiye göre bizim sınavla personel işlerinden Zeynep Hanım ilgileniyormuş, numarası da 0312 449 28 35 imiş. Ben bu numarayı bugün iki kez aradım ancak artık numaram mimlenmiş olacak ki uzun süre çaldıktan sonra meşgule attılar iki seferde de hâlâ şansını denemek isteyen dostlar olabilir diyerek burada paylaştım. kolaylıklar herkese
-
https://www.gtb.gov.tr/duyurular/basin-duyurusu-b-grubu-personel-alimi-hakkinda
Arkadaşlar bu, ab uzman yardımcılığı sınavıyla aynı dönemde b grubu personel alımı içn yapılan sözlü sınavın sonuçlarının hala açıklanmaması sebebiyle yapılan duyuru. zannedersem binden fazla kişi girmişti. açıklanmaması yüzünden büyük bir telefon bombardımanına tutulmuş olmalı ki en son böyle bir duyuru yapmışlar. bizimki de galiba açıklamadaki gibi güvenlik soruşturması yüzünden gecikti. Ancak mülakat öncesi böyle kapsamlı bir güvenlik soruşturmasını hala aklım almıyor. -
@sekoras http://egitim.gtb.gov.tr/data/587c81d71a79f5b6ecae40ee/2017 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI.pdf
hocam bu GTB'nin eğitim programı, baktığınızda bizim eğitimler için (49.sıradayız) Ekim 2017 öngörülmüş. Bilmiyorum atanma zamanı ile eğitime başlama zamanı arasında nasıl bir ilişki kurulabilir @Antimülakat hocam belki bizi aydınlatabilir bu konuda. fikir vermesi açısından paylaşayım dedim.
Ama eğer bir ilişki varsa zaten ta Ocak ayından bizim sürecin uzun süreceği Bakanlıkça takdir edilmiş demektir.Bir de merakımdan soruyorum cehaletimi mazur görün, Ramazan'da mülakat yapılmaz gibi bir kaide var mıdır? Yazılı olarak olmadığı aşikar da teamülen yani?
-
@giantsbane hocam Gümrükte eğitim programı önceden belli olsa da, bu durumun mülaktlarin geç açıklanması ile ilgisi olmadığını düşünüyorum. Mülakat sonuçlarının açıklanmasının tek sebebi: Güvenlik Soruşturmalarınin devam ediyor oluşu. Yoksa eğitime bir kaç ay geç gidilmesinde bir sakınca olmuyor.
-
@Antimülakat hocam bu arada biz mülakat sonucu değil yazılı sınav sonucu bekliyoruz hâlâ inşallah mülakat sonucu bekleme aşamasına da geliriz
-
@giantsbane sizin ki fena olmuş, ben AB Uzman yardımcılığı içinde yazılı sonuçlar açıklandı, mülakatlarda yapılmayı bekliyor veya mülakat sonuçları bekleniyor sanıyordum. Burası tamamen bocalamış hocam, gerecekten çok kötü.
-
@Antimülakat malesef öyle hocam, o yüzden sınav kağıtları mı kayboldu, sınav unutuldu mu gibi normalde ihtimal dışı olan şeyler aklımıza geliyor
-
@giantsbane hocam valla hiçbir sebep bulamadım, yazılı sınav sonucunun açıklanmaması için. Çok enteresan bir durum olmuş, müfettiş yardımcılığı mülakat tarihleri de açıklanmadı onu bile anlamak zorken, bu durum garip olmuş.
-
@Antimülakat İyi günler, flaglamaya çalıştım ancak yeterli saygınlığınız yok uyarısı verdi, önceki sayfalardaki tam listeyi kaldırabilmeniz mümkün mü? İsim soyisimle google araması yaptığımızda ilk sayfada Antimülakat ismiyle çıkıyoruz da Listedekilere sıkıntı yaşatmaması açısından o iletiyi silebilir miyiz? Herkese iyi forumlar.
-
@Antimülakat hocam zannediyorum GTB'nin bu yılki alımlarında yaşanan sıkıntılarla ilgili bir haber yapıcaksınız, bizi de unutmayın lütfen. Alt tarafı 5 kişilik ilan 7 aydır yazılı sonucu beklemek duyulmuş şey değil.
-
@Antimülakat hocam zannediyorum GTB'de her şey açıklandı bi biz kaldık Var mıdır bir duyum, tahmin vs.?
-
@giantsbane aynen hocam, bu ara tayin meselesi ile uğraşıyorum. Duyum yok maalesef, kurumda da baya bir hareketlilik söz konusu taşra açısından, bir de teftiş dönemindeyiz.