Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı 763 Memur Alımı 21 Ekim - 31 Ekim
-
Arkadaşlar gümrük muayene için 2 mülakat deneyimim var. Gördüğüm şu ki komisyon her konudan soru sorabilir. Öyle ki benden önce mülakata giren Kamu veya İktisat mezunu arkadaşlara dünya haritasından bir iki ülke soruldu "nerede yer alıyor gösterin ? " diye. Naçizane tavsiyem güncel olaylara ve güncel ekonomik rakamlara bakmanız. bunu yanında Gümrük Bakanlığının teşkilat yapısı ve seçtiğiniz pozisyonla ilgili mevzuata bakmanızı tavsiye edebilirim. Atıyorum Gümrük bakanı kimdir ? ya da muayene memuru, muhafaza memuru ne iş yapar?
-
@celiktencere bir önceki yorumda bahsettim ama birde anayasa hukuku, idare hukuku ya da maliyede belli konulara (özellikle devlet borçlanması, devlet bütçesi) bakabilirsiniz . Zaten mülakat yerine gittiğinizde orada mülakattan çıkanların bazılarına denk geliyorsunuz, sorulan sorular da az çok birbirine yakın oluyor.
-
Benim ilk mülakatım olacak korkuyorum ne sorulacak ne cevap vereceğim hiç bilmiyorum bununla ilgili tecrübeli arkadaşlarımdan yardım bekliyorum bölüm : uluslararası ilişkiler
-
Arkadaşlar gümrük muhafazayla ilgili bir kaç sene öncesine dair birşeyler okudumda yapan herkes iğrenç bir meslek diye anlatmış,gerçekten şartları ve özlük hakları bu kadar mı kötü mesleği icra eden veya eden birini tanıyan bir arkadaş bilgilendirirse sevinirim.
-
@mscd hocam meslek zor bir meslek ama şunun altını çizelim yapılan iş ve eline geçen para bir çoğunu memnun edecek düzeyde. Özellikle sınır kapılarında çalışanlar için çeşitli riskler barındıran bir meslek ama iç bölgelerde çok abartıldığı kadar zor değil. En zor yani çalışma saatleri olarak görülebilir. 12-36 veya 12-24 çalışma saatleri olabilir, bunun dışında yurt dışında gelen eşyanın, gümrüklü alanlarda, gümrükçe onaylanmış bir işlem yapılana kadar muhafazasının sağlanması. Her an bir bir uyuşturucu, insan veya eşya kaçakçısı ile karşılaşma riski söz konusu, bunun içinde silahlı kolluk görevlisi diyebiliriz.
-
Piyasada tüyo diye bi kitap var mülakatlar için onun faydası olurmu
-
Geçmiş dönemlerde çıkan mülakat sorularına linkten ulaşabilirsiniz.
-
@Antimülakat hocam ben şöyle bişey okudum muhafaza memuru amirin el ayak işlerini yapar,misafirlerinin veya hanımının arabasını parkeder falan bunu bir kaç sene öncesinden muhafaza memuru olduğunu söyleyen bir arkadaş yazmış merqk ettiğim bunların gerçeklik payı var mı acaba?
-
@mscd hocam bunları kim söylemişse, saçmalamış. Devlet memurusun, görev tanımın belli, ekstradan amirin sana niye ayak işi yaptırsın, aralarında abi kardeş ilişkisi vardır o ayrı.
-
@Antimülakat anladım hocam bana da öyle geldi ama yine de bi kurt düşüyor insanın içine böyle şeyler okuyunca çok sağol..
-
Arkadaslar bende muhafaza memuru olan kadın arkadaslarin sartlarini merak ediyorum es durumu nobet sistemleri her yerdemi 12/36 falan bilgisi olanlar rica etsem yazabilir mi?
-
@Antimülakat Hocam merhabalar bir sorum olacak benim için çok önemli bir durum.. eğer mülakatı geçersek göreve başlamamız ne kadar sürer bir bilginiz var mı acaba? teşekkür ederim .
-
şimdi bu mülaktlara gittik diyelim akabinde merkezi alımlar var oraya başvurduk ve atandık nasıl olacak burası sıkıntı olmaz mı sonra biri yanıtlasa çok sevinirim
-
Merhaba arkadaşlar sizin için Tüketici Hakem Heyeti Raportörlüğü ile ilgili kısa bir tanıtım yazısı hazırladık. İsteyenler http://tercihiniyap.net/tuketici-hakem-heyeti-raportorlugu/ buradan ulaşabilirler. İyi çalışmalar dilerim
-
@Oğuzhan-Yarışçı mülakat sonucu başlangıç en erken Nisan-Mayıs arkadaşlar. Ohal nedeniyle'de süre uzayabilir,kısalma ihtimali yok.
-
Gümrük memur tasra ne is yapar bilgilendirebilirmisinizz
-
@ftmgnl Gümrük ve Ticaret Bakanlığı memurları servislerde çalışır. Servislerde, Bölge müdürlüğüyle ilgili yazışmaları ve mükelleflerin talepleri doğrultusunda kendilerine gelen yazıları cevaplandırır. Bazı konularda mükelleflerin talep ettikleri şeyler için izin verip vermeme yetkisine sahiptirler. Bağlı bulundukları serviste yapılması gereken ve kendilerine havale edilen işleri sonuçlandırarak amirlerine sunar.
-
Arkadaşlar muhafaza için ben de mülakata kaldım,mülakat öncesi yapmamız gereken bir işlem veya vermemiz gereken bir belge var mı acaba?
-
@mscd döner sermaye yazsam gelir derken 80.7 ile muhafaza yazdım. Nasipte olacaksa muhafaza var. Mülakat öncesi belge işlem olmaz hocam. Belirtilen gün ve saatte Bakanlıkta ol yeterli
-
@AlpEren ben de il göçe yanlış başvurdum diye sınava giremedim,bir daha öyle birşey olsun istemiyorum hocam çok sağol : )