Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
Şu guy sınavına kadar oraya yoğunlaşın tavsiyemdir en azından kafalar biraz dağılmış olur. Sınavı geçersiniz kalırsınız bu önemli değil ama en azından denemek te fayda var ve bir hafta bu mülakat bir nebze olsun akıldan çıkar yoksa bunalıma gireceksiniz kardeşlerim aman dikkat. İkinci olarak da guy sınavı geçsin etkinliklerin dozunun biraz daha artacağını düşünüyorum çünkü orayıda kaybeden çok insan olacaktır onlarında katılım sağlayacağını düşünüyorum tabi bu daha çok 9. pro ilanına dönük olacaktır. 8 için bırakın elinizden geleni yapmayı fazlasını kat be kat yaptınız yaptık. Eğer haftaya gelirse bu süper olur ama bir lütuf hediye alkış alacak bir husus değildir dile kolay 70 gün. Başkan muhtemelen yine küçük bir kusura bakmayınla ya da hakkınızı helal edinle olayı kapatacaktır. Edelim etmesine de sizin yediğiniz bunca insanın hakkı ne olacak? süreç uzayınca kafalardaki soru işareti acaba bişeyler mi dönüyor şüphesi? bu saatten sonra 8 açıklansa bile benim başkana diyebileceğim ve belki de en hafif tepki HELE ŞÜKÜR! olur.
-
........
-
@guyman aynen cok dogru soyluyorsunuz, guy treni de kacarsa vay halimize , kacti kacacak ztn bu saat olmus hala kitap acilmamis, kacti da diyebiliriz sonuc.
-
Fetoculer kurumlara kendi adamlarını yerleştirir mağdur biz oluruz, yerlesmelerine göz yumduklari Fetoculeri tasfiye etmeye başlarlar yine mağdur biz oluruz. Ulan bu ülkenin gerçek evlatlarinin devlet kademesinde hiç mi değeri yok ? Yazık değil mi bize emeklerimize ailelerimize !!
-
@yldzkrc hocam okadar güzel özet olmuş ki heba edilen zamanımıza.
Yüreğinize sağlık -
@hayalimsgk Aynen katılıyorum birde mülakat çok iyi bir şey gibi daha çok yayıldı yahu resmen kendi adamını yerleştirmenin bir yolu mülakata ilişkin 6-7 kriter var ama öylesine yazılmış gerçekten bu kriterler ölçülmüyor en fazla 3-4 tanesi ölçülebilir onlarda 5 dakikada ne kadar olursa. Bu torpil olayını da belgeyle görünce daha çok canım sıkıldı önceden de biliyorduk ama göz görmeyince gönül katlanıyordu şimdi 1 vekilin 3 kişiye referans olmasını görmek umudumuzu köreltiyor.
Bu güvenlik soruşturmasının sonuçtan önce yapılması da sağlıklı değil şuanda deşifre olmamış örgüt elemanları var. Misal 3 kişi var birisi fetöcü diğer ikisi temiz şimdi deşifre olmamış kişiler(polis/asker/memur) güvenlik soruşturmasında sahte delillerle(daha önce çokça yapıldı) diğer ikisini fetö ile bağlantılı gösterip kendi adamlarına yol açamaz mı? diğer elenen elamanlar mülakatta başarısız olduk diye düşünüp ses çıkarmazlar. Belki çok uzak bir ihtimal gibi düşünülebilir ancak muhatap olunan örgüt çok tehlikeli ve süreç şeffaf olmazsa bu tip bir olayın olması imkansız değil. İnşallah bunlar göz önünde bulunduruluyordur yoksa insanlar boşu boşuna mağdur olabilir.
-
@hayalimsgk adamsın kardeşim bunun üstüne daha yorum olmaz tam puanlari aldık fetocu serefsizler darbe yapti 14 temmuzda aciklandi sonuclar sevindik umutlandik 15 temmuzda hayallerimizi calmaya kalkisti hainler 1 senedir cekmedigimiz kalmadi bugunlere geldik nasip ins 2017 kpss hepimizin ozellikle bu forum uyelerinin cok daha iyi puanlar aldığı bir kpss olur
-
Babannemden duyduğum bi söz geldi aklıma : Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlar derdi. Totolarını sıcak koltuğuna dayayıp bizleri görmezden gelen herkesten ahirette hakkımı alacağım..
-
Kamu denetçiligine basvuru yaptım bu artık bir maduriyet degil işkence arkadaşlar basvurmak isteyen burdan gonderebilir
https://ebasvuru.ombudsman.gov.tr/Giris.aspx -
Dostlar 70 günlük kaybınızın ve bu konudaki siteminizin ne kadar doğru olduğunu biliyorum. Ancak burada şöyle bir parantez açmak gerektiğini düşünüyorum: Maliye Bakanlığının referandum öncesine kadar bütün atamaları bıçak gibi kestiği, İçişleri Bakanlığının alımlarından hiçbir sesin çıkmadığı bir yıl da en gözde ve en kariyerli yerlere ÇSGB ve SGK alım yaptı. O kadar garabet ve kötü bir yıl içerisinde 400+400=800 (7. ve 8. Pro.) SGK Den. Yard. alımına çıktı. Şu süreçte, bir bakın diğer bakanlıklarda bürokrat kalmadı ama üst yöneticiler süreçteki belirsizlik ve endişelerinden kafayı kuma gömdüler. Gümrük Müfettiş Yardımcıları için yazılı sınav sonrası 5 aydır mülakat tarihleri açıklanmadı.
Benzer şekilde Rekabet Kurumu 40 kisinin GV'sini yaklaşık 4 aydır tamamlayıp sonuçları açıklayamadı.
Örnekler çoğaltılabilir. Yalnız kimse kusura bakmasın zaten her sene azalarak azalan İİBF/ SBF istihdamına son yıllarda en büyük katkıyı ÇSGB gerçekleştirdi.Bana kizarsaniz canınız sağolsun ama bir admin olarak gerçekleri hatırlatmak bir yerde görevimiz.
-
@Antimülakat söyle de bir gerçek var ki SGK denetmen Yrd kadrosu Mayıs 2016 da torba yasayla verilmişti. Maliyenin iznine ihtiyacı kalmamıştı yani. 1000 kişilik kadro verildi 400u alındı 400 alınmaya bekliyor kalan 200 nerde ? Bu açıdan baktigimizda bile yine zararda olan biziz.
-
@Antimülakat Hocam doğru diyorsunuz, alım konusunda çok katkısı oldu. Ancak, kurum darbe teşebbüsü olduğunda dahi 72 Günde açıklıyorsa, Sayın Başkan da az kaldı diyorsa herkes geçirdiğimiz hafta beklentiye girmekte haklı. Sürecin uzun süreceğini söyleseydi kimse beklentiye girmez yoluna bakardı.
İİBF istihdamına ÇSGB çok katkı yapıyor evet ama hala Maliye Bakanlığı 2000 GUY ve 300 VMY ile bu süreçte de en çok katkıyı yapan bakanlık oldu. Geçmiş yıllarda da böyle olmuştu. ÇSGB ise yeni yeni sağolsun alımlarını artırdı ve haklısınız ki kimse sesini çıkartamadığı dönem ilana çıktı o konuda teşekkür ediyorum.
Hocam ayrıca, diğer kurumları örnek göstermişsiniz, aylardır tamamlanmadı demişsiniz. Evet biz buna da karşı duruyoruz, o alımlar sayıca az olduklarından arkadaşlarımız sesini duyuramıyor. Hocam, kötü örneklerle kıyaslama yapmanın yanlış olduğunu düşünüyorum, bu kıyaslamalar bizi geri götürür. Ben örnek olarak kendime SGK 6 ve 7. PRO alıyorum maksimum 72 GÜN ki darbe dönemi. MEB öğretmen mülakatları nasıl 15 GÜN de tamamlanıyor onu da örnek alalım. Hem de bizden kat ve kat daha fazla alımlar oluyor. Bizim mesleğin onlardan çok mu fazlası var
Kesinlikle tartışma yaratmak için yazmadım, yanlış anlaşılmasın, kızmak vs. de değil Sadece ben böyle düşünüyorum demek için yazdım.
-
@wesley10 kardeşim yüzde yüz haklısın. iibf ve sbf mezunlarının yıllardır yaşadığı istihdam haksızlıkları, bütün alımların da mülakat engeli konulması, iibf/sbf mezunlarına özgü kadroların 4001 olarak bütün lisans mezunlarına açılması. Tercihiniyap ailesinin en çok üzerinde durduğu ve her platformda bunları dile getirdiği konular. Biz iibf ve sbf mezunlarının sesi olmak için bu platformu kurduk. Ben kıyası sadece kendi mecramizda yaptım. Yoksa öğretmenler dediğin vakit çok kötü olurum ve kim ne derse desin, öfkemi kontrol edemem. Nitekim, belki geçtiğimiz yıl face grubunda takip etmemişsindir, bu kardeşin iibf'lilerin haklı isyanı yazısını 100 binlik öğretmenler grubunda paylaştı diye linç edildi. O konularda ne kadar haklı olduğumuz konusunda hemfikiriz endişen olmasın.
@hayalimsgk kardeşim doğru diyorsun da, şu süreçte ben bu aldığım istihdam iznini sonraki yıllar içerisinde kullanmak istiyorum demiş olsa sayın bakan. Sence durum ne olurdu? Gerçekten bu konuda ben ÇSGB'nin elini taşın altına koyduğunu düşünüyorum. B kadrolar içinde 2016/1 atamalarında da iibf'liler adına gönüllerde taht kurdu.
-
@wesley10 aynı şeyi düşünüyorum öğretmenlik ile maaş olarak bir birine yakın sayılır ama demek ki a kadroların önü çok açık ondan çok dikkatli davranılıyor
@Antimülakat hocam sizlere neden kızalım söylediklerinizde haklısınız ancak biz sürecin çok uzamasına kızıyoruz ve sadece sgk değil diğer kurumlar içinde aynı şeyi düşünüyoruz. Ayrıca sgkya buhranlı dönemde alıma çıktığı için teşekkür ettik bizde farkındayız ancak mülakatların bu kadar uzun sürmesi herkesin canını sıkıyor ve dikkat ederseniz alım sayısı düştükçe mülakatların açıklanması ters orantılı şekilde artıyor nasıl bir mantıktır anlamadım ki -
@Antimülakat hocam sizi zaten beğenip takip ediyoruz kızmak ne demek bize Yok göstericisiniz siz,kesinlikle istihdam konusunda en iyisi çsgb bu da tamam. Ama açık ve net
hala işsiz miyim ? (evet )
hala gelirim Yok mu ? (evet )
KPSS bilgim eskisi kadar kalmadı mı ?(evet )
yaşım bir yaş büyüdü mü? ( evet)
önüme yeni ve çok iyi hazırlanan 500-1000 kişi geçecek mi ? (evet)
ozaman sonuç lanet olsun ne alım yap ne de bizi bu hale getir! Alım alım diye öldünüz alım yaptık daha konuşuyorsunuz mu diyorlar kusura bakmayın ben bunu 2 yıldır hakettim zaten lütfetmedi kimse bana bunu öyle bir dünya İnanın ki Yok!! Belki önceki yıl lütfedebilirlerdi yada şansına belki yüksek bir puan alıp çalışmadan da oluyormuş diyen vardır onlara lütfetmiş olsun ama ben utanmadan söylüyorum ben 2 yıl gece gündüz eşimden evimden ailemden fedakarlık etmişken arkamdan ne söylenir bakmadan gece kütüphaneden gelip belim kırılmış halde diğer günün yemeğini yapayım diye mutfakta 1 2 de yemek yapmışken bazen dayanamayıp ağlama krizlerine girmişken kimse bir şey lütfetmedi bana bunu ben Söke söke aldım. Hiçte bu saatten sonra Allah razı olsun diyecek durumda değiliz olursa seviniriz olmazsa üzülürüz bukadar. -
@Antimülakat 2016 gecerliligi iki yila cikmasi gerektigi bu yazdiklariniz ile ispatlanmis oluyor. Yapsinlar iki yil , aglamayalim
-
Pazartesi açıklanır mi sizce illa cumaya mi kalır?
-
@kütüphanesakini Akıldan çıkmıyor değil mi Artık birşey söylemek güç kanımca, belirsizlik devam ettiğine göre ...
-
Haftasonlari geçmek bilmiyor haftasonundan nefret eder hale geldik
-
@yldzkrc arkadaşlar yazıyı yazarken yanlış anlaşılma riskini göze almıştım. Yıldız hanım yazdıklarınız kesinlikle doğru. Bir iibf/sbf mezunu olarak bu yaşadıklarınız hepimizin yaşadığı bana göre en stresli ve en anlamsız geçen dönemler. Kimse bana KPSS veya kurum sınavının öğreticiligini ve/veya kattıklarını anlatamaz. Mecburiyetten doğan öğretiler, kalıcı olmadığı gibi bizi gelişme noktasında da köreltiyor. Elimden gelse tamamen kaldırırım bütün bu süreci. En olmadı mülakat meselesini kaldırırım. Hiçbirimiz kariyer mesleklere girdiğimizde efsane değişiklikler yapma ehliyetine sahip olmadığımıza göre, kimin puanı varsa listeleyerek ona göre kuruma atama yapılmalı. Olmadı kurum sınavı, olmadı mülakat, olmadı referans vs. Tamamen anlamsız geliyor bana, tek yazılı sınavla bu mesele çözülür. Bu nedenle işin bu kısımlarında kesinlikle haklıyız, yıllarımız heba oluyor, hayata hep birlikte geç adım atıyoruz. Sevdiklerimizi bekletiyor, sevenlerimize yeteri kadar vakit ayiramiyoruz. 3 yıldır bu saçmalıklardan uzağım, kafamı yeni toparladim. Herşeyi unutmak için elimden geleni yaptım, anlamsız ve tatsız hırslarımdan uzaklaştım.
Tekrar söylüyorum işin burasında değilim ben. Sizin de belirttiğiniz gibi mevcut sistemle ve kurumlarla ÇSGB/SGK mukayesesi yaptım