Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
-
@uche Haziranida doldurdun bir duyum bir tahminle ️ Darisi temmuza olmaz insallah.Amacim tartisma cikartmak degil yanlis anlama surec o kadar uzadi ki artik her seyle kaynatir olduk ️
-
@gmsmustafa kardeşim bende SGK başkanı , yardimcisi , mustesari , müfettişi , memuru değilim. Sizler gibi yeni mezun işsizler grubundayim. Ve duyduğum herşeyi paylaşmaya özen gosteriyorum . yoksa kimseyi yaniltmak umudunu kurmak gibi bir niyetim yok. Hepimiz ayni yolun yolcusuyuz
-
@atiba hocam 1-9 haziran arasında aciklanirsa ben bir sürpriz bekliyorum ilana cikalacagi konusunda inşallah hakli cikarim.
-
Kimi övsek zamanla kendini bozuyor. Başkanı başlarda çok sevdik gerçekten şaşırdık bu kadar etkili olması iletişim halinde olması vs. övgüleri de hakediyordu kendisine de ilettik bunu twitterdan vs. fakat şimdilerde ya bizim twitler görünmez oldu ya da sallamıyor. Bu böyle olmaz. Elinden bişey gelmiyorsa kimseye baştan umut pompalamayacaksın hepimiz ailelerimize 9. promosyonun gelebileceğini söyledik gözlerinde ki ışıltıyı gördük. Şimdi ki yıkıma bak? peki bunca insan o mülakatlara girdiğinde (8. pro için söylüyorum) anne baba inşallah kısa sürede açıklanır olumlu olursada kpss ye girmem yaza doğru da işe başlarım demedi mi? Yazık günah hayatımızda plan yapamaz olduk 1500 kişi yahu sülalesini araştırsan şimdiye biterdi. Buradan bir kez daha gelir idaresi başkanlığını tebrik ediyorum kim ne derse desin yine en hızlı işleyen kurumlardan bir tanesi. Başkan da bu noktadan sonra gittikçe gözden düşmektedir.
-
@atiba bir sonraki alım için istatistikten alınmaması konusunda baskı yapılmalı.Alınacaksa 25-50 arası bir sayı olmalı.Diğer türlüsü bizim açımızdan büyük haksızlık.
-
@uche kurum içerisinden kimse bilgi paylaşmiyor zaten. Tanıdık bir il mudur Yrd daire başkanı arkadaşını yanımda aradı yine sonuçsuz kaldı. Müfettiş bi tanıdık zaten bilgisiz ondan hiçbi bilgi alamadım. . İş bakanlıkta bitiyor onlar da dediğim gibi en gec 12 haziran diyor..
-
@eomer hocam öncelikle bu yorumunuza katilmiyorum. Bende istatistik mezunuyum ve 87 puanim var . p113 de ise 84 puanim var. Mülakat tercihimi istatatistikten yana kullandim 1 ibfli kardeşim daha mulakata girebilsin diye. Ama istatistik mezunlarinin pek bir is imkani ne yazik ki Tuik haricinde yok . üniversitede sabahlara kadar bilgisayar başında programlarla ugrastik , sizin sadece mezun olmak için hazirladiginiz 40 50 sayfalik bitirme tezlerini biz her ders odevinde yaptik , sayisizca bilgisayar programı görüp onlari öğrendik , tanimadigimiz insanlara gidip anketler yaptik. Simdi bu kadar üniversitede emek vermişken hic alim yapilmamasi ya da 25 50 gibi komik rakamlarla alim yapilmasi hak adalet değil kendimce.
-
@uche arkadaşlarla 101 atarken mi duyum alıyorsun anlamadım ki sürekli bir duyum sürekli bir duyum kurumdaki adamın bu kadar duyumu yok
-
Dostlar bugün hiç bişeye katılamadim etkinlik yapılmış sanırım haberim olmadı pek int girmedim bugün hakkınızı helal edin. İnşallah tez zamanda dileklerinize kavusursunuz dostlar.
-
@dembaba burda konuşulanlards duyum sonuçta konuşulan herşey duyum her duyduğun duyum benim bir sözüm vardır ölmek istiyorum.
-
@uche bizim çabamızda sadece 40 50 sayfalık bitirme tezi diye küçümseyemezsin kardeşim herkesin kendine yaptığı zor gelir yok o alınsın bu alınsın tartışması yapmaya gerek yok
-
Tamam bi dakine istatistikçi alınmasın diye baskı yapın
İstatistikçiler de .......... da çalışsın
Hakszisiniz demiyorum lakin insan bir düşünür
-biz guy vmy uy dy olabikiyoruz ama o adamlarin elinde bi sgk var diye ama nerde rabbena hepbanacilar var içiniz de
Çoğunuz belki benim istatistikçi olduğumu bilmiyordunuz
Ki ben tweettlerimin bazısında iibf ibaresi kullandım hic ist kullanmadım
Tek yumruk olacağımız yere birbirimize yumruk atar olmuşuz ne diyelim yolunuz açık olsun -
Şu alınmasın bu alınmasın diyeceğimize alımların daha fazla olması için baskı yapalım bence.. Rizki veren hudadir diyoruz hep ama başka arkadaşlarımızın rizkini engellemek için elimizden geleni yapıyoruz. Doğru değil bence.
-
Bencede doğru tepki birilerin emeğini küçümsemek olamaz en iyisi alımlaın artması için baskı yapmak ve birbirimize sahip çıkmaktır
-
@guyman Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı içinde söyledi:
Kimi övsek zamanla kendini bozuyor. Başkanı başlarda çok sevdik gerçekten şaşırdık bu kadar etkili olması iletişim halinde olması vs. övgüleri de hakediyordu kendisine de ilettik bunu twitterdan vs. fakat şimdilerde ya bizim twitler görünmez oldu ya da sallamıyor. Bu böyle olmaz. Elinden bişey gelmiyorsa kimseye baştan umut pompalamayacaksın hepimiz ailelerimize 9. promosyonun gelebileceğini söyledik gözlerinde ki ışıltıyı gördük. Şimdi ki yıkıma bak? peki bunca insan o mülakatlara girdiğinde (8. pro için söylüyorum) anne baba inşallah kısa sürede açıklanır olumlu olursada kpss ye girmem yaza doğru da işe başlarım demedi mi? Yazık günah hayatımızda plan yapamaz olduk 1500 kişi yahu sülalesini araştırsan şimdiye biterdi. Buradan bir kez daha gelir idaresi başkanlığını tebrik ediyorum kim ne derse desin yine en hızlı işleyen kurumlardan bir tanesi. Başkan da bu noktadan sonra gittikçe gözden düşmektedir.
Canım dostum sonun kadar haklısın. Lakin musadenle şunları belirteyim; ciddi manada yapılan soruşturmalar yüzünden olay bu durumda. Bu olayın kesinlikle başkanın insiyatifinde olmadığını düşünüyorum. Bu başkanı savunduğum anlamına gelmemeli öyle bir şeyi yapmam çünkü herkesten çok ben kızginim ona. Maç twittinden dolayı. Biraz iyimser olup söyle düşünmek istiyorum. Başkan soruşturmaların bu kadar uzayacagini kestiremedi o da bizim gibi sıkıntı yaşıyor bu durumdan otürü bu nedenle yeni bir açıklama yapıp tekrar yanlış yapmak istemiyor olabilir. İkinci seçenek ise ya bu gençlere umut verdik ama bizim disimizda gelişen olaylardan dolayı mahçup OLDUK, bu saatten sonra birseyler betlesinceye kadar tek kelime birsey yazmicam diye düşünüyor olabilir. Dün açıklanan mülakat sonucu topu topu 15 kişiydi ve her aradığımızda soruşturma bitmedi dediler gelir gelmez yayınlarız dediler ve 15 kisi 70 günden fazla sürdü. Yani demem o ki kardes bazı şeyler insanın dışında gelişebiliyor. Başkanı savunmuyorum, hele ki o tweeti nden sonra ama biraz empati yapmaya çalışıyorum. İnşallah az kaldı biraz daha sabir kardeşim.
-
@FATMAN06 Ben bu söylenenleri üzerime almıyorum ama genede bisey söylemek istiyorum. Benim o yazdıklarimda ıstatistik ı.i.b.f tartışması çıkarmak değildi amacım. Ben sizlerin alımına da göz koymadım. Sadece sayı da sıkıntı var dedim ve o konuda haklı oldgumu rakamlar ortaya koyuyor. Istatistik alim yok diyor istatistikçiler ama 400 kişilik kontenjan dolmuyor ı.i.b.f de o kadroya talip 4000 insandan fazlası var onu demek istedim. Ben 82.1 ile dışarda kalırken istatistikten açık olmasindan yakındım. Yoksa sizlerin ekmeğinde gözüm yok burda ki kimsenin de oldgunu düşünmüyorum. Genede yanlış anlasildiysam özür dilerim hakkınızı helal edin.
-
Bir de üstüme vazife olmadan şu bölüm tartışmasına da deyineyim. Arkadaşlar her şeyden önce istatistikci alınmasın demek kimsenin haddine değil, o adam alınmadığı taktirde onun yapacağı işi sen yapamazsın çünkü. Sgk sadece idari memuriyetle yürüyen bir kurum degil. Kurum içinde herkesin yapabileceği işler var. İstatistikcinin yaptığı uzun dönem kısa dönem planlamalar ve istatistikler olmasa kurum 1 yıl sonrası için karar alamaz önce bunu idrak etmek lazım. Istatistikciyi aldığı için iibfnin kadrosunu kisiyorlar düşüncesi tamamen gerçek dışı. Adam planlama ve ihtiyaçları doğrultusunda eleman alır ona göre de görev dağılımı yapar. Bu dediğiniz sürekli döner ustası alınıyor diye donerci lerde Bulaşıkcilar is bulamıyor gibi birsey. Kurum personel politikasına bakıldığında %80-85 iiBF %15-20 istatistik matematik şeklinde olduğunu görebilirsiniz. Yani 400+100 , 500+125 şeklinde bir dağılım her zaman olacaktır.
-
@FATMAN06 Hocam sen en çok emek verenlerden birisin, senden Allah razı olsun. İstatistiklere de yer verilmeli tabi ki ama daha orantılı neden dersen ?
İstatistik bir fakültenin bölümü iken İİBF ise bir fakülte. Yani İİBF içinde, kamu, çeko, maliye, iktisat, işletme, uluslararası ilişkiler gibi bir çok bölüm var. Ondan dolayı orantılı olsun diyorum sadece.
-
mülakat sonuçlarını açıklamamakta and içmişler sanki... sgk müfettişliğine bile gönülsüz başvurdum.anca mülakatlar seneye bugün belli olur diye
-
@dembaba hocam ne ictiysen soyle bize bizde ondan içelim neyin kafasini yasiyorsun bilmiyorum ama Allah yardimcin olsun.