Açıköğretim 2017-2018 kayıt dönemi
-
@politicssbf kesin kayıt için internet çıktısı ve diplomayla aöf kayıt bürosuna gitmeniz lazım.
-
@burcuburcu teşekkürler
-
Ben ikinci üniversite aöf'de iibf tercih etmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum.
-
@genclerbirlikli
ortak dersler sistemden kendiliğinde düşer muaf yazar almazsınız -
@genclerbirlikli
örgün iktisat mezunuyum sonradan kamu açıköğretime başladım benim iktisat okurken aldığım muhasebe işletme iktisat kamu hukuk ink.ing vs hepsi muaf oldu içeriği aynı olunca o derslerden muaf kılınırsınız. -
@Antimülakat bizim dershane de bir eleman vardı, matematik öğretmenliği okurken bi yandan isletme okumuş a grubuna hazirlaniyordu, örgün iibflilerden daha iyiydi.
Bi de kendi okulumdan bir arkadaşım var, 2. Sınıfta baktı ki kendi bölümü bitmeyecek aöf ua ilişkilere yazıldı 3 senede bitirdi, örgün isletme daha bitmedi. En azından mezun olup guya girerim mantığıyla yaptı bunu da.
Böyle mantıklı örnekleri var aöften iibf okumanın
-
@rlg nereye nasıl ne zaman başvurdunuz peki
-
@genclerbirlikli
açıköğretim bürosuna gidin ilinizde oradan yapılır kayıt evrak isterler internet başvurusu falan oraya gidin yönlendirirler sizi. -
@genclerbirlikli
bitti benim 4 yıl önce başlamıstım -
@rlg eyvallah bi araştırayım
-
@genclerbirlikli okulun bitmemesi açısından bakmamıştım olaya. O anlamda mantıklı ama mülakat komisyonu karşısına da AÖF mezunu olarak girmek ne kadar garanti sağlar bilemedim.
-
Bende aşçılık mı okusam diyorum En kötü bi yerde aşçı olurduk:)
-
@Antimülakat iibf den başka doğru düzgün bölüm yok ki felsefe türk dili sosyoloji okuyacağıma uluslararası ilişkiler ingilizce okurum daha iyi hem onun sayesinde belki yds yi 80-90 seviyesine çekerim ama işte para yok okuyamıyoruz mesele ilgi meselesi bir de kim neyi okumak istiyorsa hangi alanı seviyorsa onu okumalı ben sayısal çıkışlıyım bizim zamanımızda uluslararası ilişkiler yazılamıyordu ortak alandan iktisat okudum iktisadı da seviyorum ama dış politikaya diplomasiye ayrı bir ilgi ve hayranlığım var işe girince ilk işim aöf uluslar ingilizce okumak olacak
-
@Antimülakat evet mülakat konusu ayrı. Ama dediğim elemanların biri odtülü biri siyasallı. Bunu belirtirlerse şansları artar
-
@genclerbirlikli hocam bu da sanırım Türkiye'de olabilecek çarpık durumlardan bir tanesi. Her ne sebeple olursa olsun bu insanları AÖF'ye iterek bir çözüm yolu buldurmaya çalışmak sistemin büyük bir ayıbı. Türkiye'nin geleceği dediğin insanların burnunu sürte sürte bırak bir gelecek yaratmasını kadere razı ediyorsun. İşleyen demir pas tutmaz derler ama biz de boşa işlemekten körelen demir ustaları oluyor. Vallahi umut denilen şey tükenmez ama bu anlamda ciddi engeller var. Bu engelleri aşamıyoruz, aşmaktan ziyade de daha fazla duvar yükseltiyoruz. Siyaset, devletin bütün organlarına hükmediyor, siyasal olan ayakta kalıp yükselme trendine geçerken, diğerleri hep diğerleri olarak kalıyor. Bu meselenin çözülmesi yakın zamanda da mümkün olacağa benzemiyor.
-
Geçen sene Yönetim Bilişim'e kaydoldum fakat hem vize (ilkbahar gelmedi sanırım) hem finalleri kurum sınavlarına geldi, tekrar 1. sınıfım. Çalışılacak pek ders yok (İstatistik, İşletme bilmeyenler belki) ilk dönemlerde. Şimdi inşallah gelmez kurum sınavlarına diyerek tekrar kayıt parası ödedim ve bu sefer sistemden muafiyet de aldım (Türkçe, İngilizce, Tarih). Soracağım fazladan ders alınabilir mi diye erken bitirmek için, acelem o yüzden. Bence 500-1000 üstü parayı belki hiç giremeyeceğiniz sınavlara vermek mantıklı değil, işe girmeyi beklemek lazım.
-
Ben de sosyolojiye kaydoldum. üniversite tercih zamanı zorla ailem sildirmişti sosyoloji tercihlerimi, içimde kaldı.
-
Yeniden üniversite okuma cesaretini gösterenleri de takdir ediyorum, gerçekten sıfırdan başlamak kolay değil, çoğu kişi göze alamıyor.
-
Ben yakın zamanda tek meslekli ölmeyeceğimizi sadece kamuda olanların ve tabiki Türkiye teknoloji üreticisi değil kullanıcısı olarak bizlerin (inşallah yanılırım) 1980-2000 arası doğanların bir kısmının değişmeyenlerinin (teknoloji ile yenilenen işlerine uyum sağlayamayanların) yine işşizlik gibi yapamazlık sorunu olanlar olacağını düşünmekteyim. İkinci üniversite bilgiyi sağlayacaksa (ileride post-doc sonrası devamlılık ile) teknoloji tek alan olmadığından sosyal alanları dönüştürmek (Türk robotların ve Alman robotların vergi hukuku, farklı pasaport ve SGK, aidiyet) için de devam edilmesi gerekli bir eğitim diye düşünmekteyim de.
-
Örgün işletme mezunuyum aöf adalete kaydoldum. Türkçe tarih ing muaf oldum ama işletme de aldığım diğer derslerden muaf olamaz miyim ticaret hukuku vs