GUY MÜLAKAT SORULARI
-
ALINTI
5. Komisyon bölüm işletme çok zorladılar beni mali analiz teknikleri yolsuz tescil ,malı kar ticari kar , zaman aşımı , gayrimenkullerde zaman aşımı süresi,neden İstanbul ,kar nedir bı kaç soru daha hatırlıyamiyorum -
Emlak vergisi oranlari .
Kit nedir . Cesitleri. Ozellikleri.
Vergi dairesinin istinaf temyiz hakki varmidir nasildir ? ( bunu sormak icin olay anlatti bu durumda hangi yolu nasil kullaniriz dedi ) -
@ali27 başlık için teşekkürler, elinize sağlık hocam, başarılar size de
-
Arkadaslar gordugum kadariyla 4 ve 5 . Komisyonun soru sayisi ve zorluk derecesi digerlerinden baya bir onde. Acaba bu istanbul komisyonu oldugu icin mi? Yoksa komisyon numarasindan mi kaynaklaniyor? Bir de mulakat sonuna kadar hep ayni komisyonlar mi oluyor degismiyor mu ? Ben de istanbul ili icin giricem nasipse arakadaslar da o yuzden soruyorum lutfen yanlis anlasilmalar olmasin ?
-
@Hipokrat istanbul a hangi komisyon bakiyor ki? Istanbul sorularinin zorlayici oldugunu soylemissiniz o yuzden soruyorum
-
ALINTI
3.komisyon (k yönetimi)
Devalüasyon ?
Gabin?
İrade bozuklukları nelerdir?
Kur sepeti ?
Tr de ki döviz kuru hangisi ?
Anonim limited farkı ?
Mutlak butlan ?
Gelir?
Maliyet? -
ALINTI
Şehir = İSTANBUL
Bölüm= EKONOMETRİ- ekonometri nedir
- mod , medyan açıklayın
- Excel de bir kodlama formülize edin
- vergi nedir
- parafiskal gelir nedir
-
ALINTI
- Komisyon bankacılık Kocaeli
Guy nedir ne iş yapar gelir idaresi ne iş yapar
Tahakkuk nedir kelime anlamı ne demek?
Gabin nedir örnekle aciklayin dedi bir kaç tane de kendi örnek verip gabin mı diye sordu
Şerefiye nedir nasıl muhasebeleştirilir
Sözleşme serbestliği ne demek
Şuan aklıma gelenler
- Komisyon bankacılık Kocaeli
-
ALINTI
2.komisyon ... temel mali tablolar , smm nin bilançodaki ilişkili hesapları ,düzcede ne yapıcan , başka bir kuruma geçecek misin ? , tam kamusal mal yarı kamusal mal nedir , farkları nelerdir , bedavacılık teoremi nedir , aş hisse senedi çıkarırsa Özkaynaklar ne gibi değişiklikler olur ... İnan'ın daha çok sordular bunlar hatırladıklarım -
ALINTI
Tanzi etkisi
Matrah yontemleri
Merk. yonetim butcesi
Kur sepeti -
ALINTI
TEK BİR KİŞİYE SORULAN DEĞİL KARIŞIK
1)Kaç adet belediye var
2) il özel idaresi kaç tane
3) olağan ve olağanüstü kanun yolları
4) Giffen paradoksu
5)En son büyükşehir olan iller
6) Arbitaj
7)Dara kaybı
8)Anayasanın 2. Maddesi nedir
9)cari oran nedir kaç olmalıdır
10)Ecrimisil nedir
11)pey akçesi -
@ali27 bölümü ne ki arkadaşın.eğer kamu mezununa sordularsa iyi
-
@ali27 garanti 5.komisyondur adamlar 7-8 sorudan aşağı sormuyorlar herhalde her giren en az 7 tane soru paylaşıyor
-
ALINTI
Marjinal fayda nedir ?
Eş ürün Eğrisi nedir mrts ile beraber de açıkladım
Üretim faktörleri nelerdir getirisi falan da açıkladım
Toprak vergisi alınıyor mu dediler. Ordan toprak üzerinden alınan vergiler e değinildi gms ve zirai kazancın toprak vergisi ile ilintili olmasına değinildi. -
ALINTI
V i V nedir?
-Veraset intikal vergisi bir kişinin bedelsiz veya karşılıksız kazanımdan alınan servet vergisi -
ALINTI
Bıg mac endeksı nedır bununla ılgılı ıslem sorusu , euro deger kazanması etkısı ne olur Turkıyeye bıde her ulke senyoraj gelır elde eder mı abd bu durum nasıldır dıye sorulmus bır arkadasa -
ALINTI
2. komisyon isletme
tufe ufe nedir bunlarin guncel oranlari
enflasyon nedir
satin alma paritesi
neden erzincan
ozsermaye sermaye nedir bilancoda anlat
hangisi daha buyuktur
borcu sona erdiren haller
eksik borc -
@sofuoglu 4 ve 5 mis konisyondan mi kaynakli istanbuldan mi anlamadim ki konisyonlar hep ayni mi olcak diye sordum ben millet hemen torpile bagliyo. Ama bariz bir 4 ve 5. Komisyon zorlugu var stresimize stres katiyolar iste son hafta
-
@duranvarlık burada paylaşılan sorulara göre söyledim hocam kendime göre zor geldi
-
@nrzmrh hocam takip ettiğim kadarıyla özellikle 5.komisyon nitelik olarak belki kolay gibi görünen soru soruyorlarmış;fakat, tepkiyi ölçmek amaçlıdır herhalde tam bilemiyorum bir soru için cevap verirken birden kesip başka bir soru da sorabiliyorlarmış. Girenler genelde güleryüzlü ve yardımsever olduklarından bahsediyorlar. Tabi girince göreceğiz. Ben mülakat komisyonlarının sürekli olarak değişeceğini düşünmüyorum tabi her gün kişiler de değişebilir bunu bilemeyiz.Bununla alakalı pek bir malumatım yok ama görünen şu ki diğer komisyonlara göre biraz daha soru bazlı olarak zorluyorlar.