Sevgili Günlük📝
-
Sevgili günlük..
Keşke hatalarımı gösteren bir ayna olsa her şey daha kolay olurdu -
Geceler uzun;
Gündüzler kısa
Hayaller uzun;
Ömürler kısa -
Sevgili gunluk hic bir şeye tahammülüm kalmadı. En dip noktadayım.
Hani en son nokta diyoruz ya haa işte onun arefesindeyim. -
@te_go_çı gunlukle arana girmek istemem ama bazen dibi görmek gerekir. tekrar yükselişe geçtiğinde güçlü bir bagisiklikla kalkarsin yerinden çünkü. her insan hayatinda bir kere deneyimlemelidir.
-
Merhaba Sevgili günlük..
ben buralarda yeniyim, yeni olmanın vermiş olduğu duygularla her yazılanı okur anlamaya çalışır yorum yapmaya çekinir bi halde, konuyu bilmediğimden yorum yapacak bilgimde yok ya her neyse , ama her ne kadar tanımasam da bu kimseleri gaye ve sa'ye şevkleri daim arzularında muaffak olurlar inşallah..
Zannedersem bu yazımı gören burada zalım hocalar (herkes birbirine hocam diyor ) bu yazımı da görmeyecek okumayacak belki de oralı olmayacak..
Sitem etmim de ne edim her kaymakamlık grubuna sınavla alakalı ne sorduysam cevap vermediler , biri de demedi şu zat-ı akdesin derdi ne çözelim ..
Nerde ..
neyse sevgili günlük bunları buraya yazalım da
Vefa severler vefalı olurlar belki görüp okumakla kalmaz bi kaç kelam ile çare olurlar .. inşallah .. -
Sevgili günlük,
En son ortaokul birinci sınıfta sana yazıyordum, seni özledim günlük. Ancak hala değişen bir şey yok aradan 15 sene geçti insanlar yanı, dünya aynı, dertler aynı, aynı saçmalığın peşinde koşturuyoruz. -
Sevgili Günlük;
Bugün farkettim ki - aslında daha önce farketmiştim de bugün iyice anladım- insanın birine muhabbet duyması için illa yüzyüze tanıması,bilmesi gerekmiyo. Bazen aynı dertle dertlenmek yeterli olabiliyor. Dertdaş desem bilmem ki doğru olur mu? Biz bu forumda diğer yerlerden farklı olarak bunu başardık. Birbirimizin derdiyle zaten hemhaldik ki şimdi bide bizim dışımızda olanların dertlerini kendimize dert edindik. Zira mü'min asla' Ateş düştüğü yeri yakar' insanı değildir. Ne mutlu burda bu sözü yaşatan insanlarla birlikteyiz. İyi ki varsınız dertdaşlar,gönüldaşlar,forumdaşlar...:) -
@bombiksmori Arkadaşım, bence yanlış yoldasın. Yüzünü gördüğün, huylarını bildiğin bir insanı bile tam anlamıyla tanıyamıyorsun. Şahsen ben, kendi ailemden başka kimseye güvenmem. En umulmadık zamanda, en umulmadık insanlardan, en umulmayacak hareketleri görebilirsin. Bu yaptığına Asyalı Duygusallığı deniyor. Onun kurbanı olmaktan korkarım ben.
-
@polisiye-roman bu söylediginizden annemin hastaligi zamani yasadiklarimizi hatirladimda, insanin ailesinden bile darbe yiyebiliyor en muhtac aninda. Yani aileyi bile o listeden cikartabiliriz. Ama soyle bi sey var hayata küsülmüyor. Insan bu, beser sasar. Unutup yola devam etmezsen yasamak iskenceye donusur. Insanlarin bize yasattigi hayal kirikliklarina baglanip kalip insanliga kusemeyiz ki. Tedbirli olmak gerek ama kalbi de sevmeye,guvenmeye acik tutmak lazim:) hem bence @bombiksmori cok baska bi sey soylemek istemis️Ben onu yurekten anladim. Yuzunu gormesen de kalpten kalbe bag kurmak diye bir sey varmis..ne mutlu bugunumuzehamdolsun.
-
@baymayanbayan deneyimlemeyi zaten deneyimlemiştik oysaki..
Paradoks nöbetleri tuttu gene -
Sevgili günlük;
Mutlu nasıl olunuyordu unuttum. İnsanları kırmadan nasıl yaşanıyordu.Hayallerime yaklaşmışken bile mutlu olmayı özgürleşmeyi beceremiyorum artık. Demir parmaklıklar arasına hapsettim sanki kendimi , çıkışı biliyorum ama o kadar alışmışım ki çıkmaya korkuyorum. Yoksa acı çekmekten zevk almaya mı başladım günlük?
Dip not: O gün sinirle diğer sınavlara da başvurucam demiştim. Vazgeçtim günlük kurunun yanında yaşı yakmam ben. Sevgilerle günlük..
-
...
Söylenecek sözleri yutkunmaktan içerde yer kalmadı usta. Bir yandan ailenin üzerine hala yük olma düşüncesi bir yandan sevdiğim hanımefendiden biraz daha sabretmesini istemek ve bir yandan dost bildiklerinin vefasızlığı.. Hangisine yanmalı hangisi için dertlenmeli veya hangisi için yıkıldığı halde ayağa kalkmalı insan Bunca sıkıntımın arasında çok şükür ki evlenmeyi düşündüğüm kişi en büyük destekçim. Allah ondan razı olsun. Her girdiğim sınavda başarılar dileyen ve her elendiğim mülakatta benim yerime de üzülen güzel insan. Beni yüzüstü bırakmayışı, ve her elendiğimde aslında evliliğimizin geciktigini bilerek ve buna içten içten üzülerek ancak " olsun ben beklerim " deyişi bana öyle güç katıyo ki.. Allah bekleyenlerin beklentilerini boşa çıkarmasın. Amin
Ve şairin dediği gibi ;
Dedim hafız bu ne ağır yüktür
Dedi sabret Allah büyüktür../ -
@te_go_çı Baya zaman geçti şimdi iletinizi görünce aklıma geldi
Romanlarındaki kahramanlar da kendisi de yaşadığı toplumun kültüründen bi haberdir.Kahramanlarından başka yazı dilinde de bunlar görülür.Büyüdüğü çevreden çok kopamamıştır.Orhan Pamuğu göme göme bitiremem şimdi
Burjuva Lümpenliği ondaki. Avamınkinden daha fena. -
@magduriibfli Allah tamamına erdirsin.Böyle güzel ilişkiler kolay bulunmuyor.Çevremde sevgilisini işsiz diye bırakıp başkasıyla evlenen çok insan gördüm.Allah daim etsin hocam.Geçer bu günler.
-
@onuktekin tesekkur ederim kardesim. Benimde bir arkadasimi sevdigi kiz bu sebepten terketti. Bu davranış hem onur kirici hemde mücadele gücünü yitiriyor insan. Çok şükür ki hanımefendi öyle birisi değil. Gerçekten bazen benim bile umutsuzluğa düştüğüm zamanlarda öyle dirayetli duruyo ki şaşırıyorum. Evlenmek kolay iş de hocam " eş " bulmak hakkaten zor. Allah hepimize eş olabilecek, zor günde yanında dimdik duracak hayirli insanlar nasip etsin.
-
@magduriibfli Amin hocam.Maşallah diyelim size de
-
Sevgili günlük
Bu dünyayı sevmedim,sevmiyorum,sevmeyeceğim.Bugün 17 yaşında bir çocuğun elleri kesildi,elektrik direğine takılan kuşu kurtarırken yanan elleri.Dua etmekten ötesi gelmiyor elimden.17 yaşında çobanlık yaparak ayakları üstünde duran gencecik delikanlı.Şimdi ne yapar,nasıl devam eder bilmiyorum.
Oysa ki kötülere birşeycikler olmuyor,daha dün küçücük yavru köpeği suratından tüfekle vuran mahluklara bir şey olmuyor.Kötüler için bile iyilik düşün derim kendime,artık zorlanıyorum.
İnsana,hayvana,doğaya en çok da gücü yetenin gücü yettiğine yaptığı bu zulüm ne zaman biter bilmiyorum.
Bazı acılar tüketiyor insanı sayın günlük. -
@niloya hocam banada hep oyle geliyordu, dunyaya tahammul etmek gercekten zor oluyor boyle anlarda. Ama bizim en buyuk yanlisimiz hayati bugunden veya yarindan ibaret saymamiz.aceleci davranmamiz. Kotunun cezasi hemen gelsin istiyoruz, iyininde mukafati. Suan hersey kotulerin lehine olabilir ama onlarin sonu asla iyi olmayacak ve iyiler mutlaka sonsuz alemde mukafatkarini alacaklar. Insanin cani toplu ignenin ucu kadar yansa bile gunahlari dökülürmüs.bugün o kotulerin hayrina gozuken sey aslinda onlarin zararina.yaptiklari gunahlar boyunlarinda kaliyor ve hesap gunune kadarda kalmaya devam edicek.ilahi adalet elbet bigun tecelli edicek.ve o gun geldiginde tum kotuler cezasini gorucek.insaallah.
-
@kismetnasip dertlerimizi paylaşmak için tanımak gerekmez, kısmından dolayı o anda dostane bir uyarı yapayım demiştim ancak sonra, acaba kötü mü yaptım dedim, kendi kendime.
Her konuda bize en güzel örnek olan Efendimiz (asm) derki; dostluğunuzu gereğinden fazla ilerletmeyin; dostunuz birgün düşmanınız olabilir. Düşmanlığınızı da gereğinden fazla şiddetlendirmeyin; birgün dostunuz olabilir.
İyi düşüncelerle dertlerimi paylaştığım insanlar çok sonra bana karşı bunları kullandı. Bırakalıö, bizde kalsın hepsi.
Ama akıl akıldan üstündür, herkes dilediği gibi yapar. -
@polisiye-roman evet bu konuda haklisiniz hocam, insan darbe yedikce anliyor derdinin bile kendisinde kalmasinin gerektigini. O konuda hak veriyorum,cunku ayni durumu yasadim bende. Fakat yinede icimedeki o sevmeyi cok seven kisi elimde olmadan insanlara sevmeye guvenmeye devam ediyor:) hatta babamda der senin bu safligindan dolayi daha cok kandirirlar diye ama bakalim ne denir, Allah iyilerle karsilastirsin cumlemizi:(