Ylsy 2016
-
2016 ylsy başvuruları bugün itibariyle başladı. Konu ile ilgili tecrübesi, tavsiyesi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim.
-
@vanim hangi konuyu merak ediyorsunuz hocam
-
Genelde kadro konusunda sıkıntılar yaşandığı söylenmiş, benim bölümümde yalnızca Ankara Üniversitesi adına gönderme yapılıyor ve zamanında ylsy kadroları konusunda oldukça sıkıntı çıkmış. Yani gitmeye değer mi? Dönüştü çok büyük sıkıntılar yaşanır mı? Daha çok genel bir değerlendirme, fikir alışverişi olsun diye yazdım hocam.
-
@vanim hocam ylsy ile giden arkadaşlarımız var , siyasi olaylar haricinde geleceğe yönelik bir endişeleri yok genellikle dönünce kadrolarında başlıyorlar
-
@aliveli Birkaç hocamla konuştum, kadroya çok güvenmememi yökün üniversitelere danışmadan kadro verdiğini ve özellikle büyük okullarca bu kadroların reddedildiğini söylediler. Ben de o kadar uğraştan sonra gelip bakanlıkta memur olmak istemiyorum açıkçası.
-
@vanim hocam bölümünüz nedir
-
@aliveli siyaset bilimi ve kamu yönetimi
-
@vanim hocam tüekiye de yıllar sonrasını kestirmek güç tabi ama yurtdışında aldığın eğitimle burda bakanlıktan daha iyi bir iş bulursun
-
@aliveli hocam sorun iş bulmak değil de dönüşte zorunlu hizmet olduğu için öngörülen yerde çalışma mecburiyeti var.
-
@vanim gidilen üniversitelerin de pek kaliteli olmadığını söylemişti ankara üni.den bir hocamız , o da aklıma gelen bir diğer konu
-
@aliveli hocam surecle ilgili bilgileri paylasabilir misiniz?
Yurtdisinda gidecegimiz okulu kendimiz bulup, kendimiz o okuldan kabul aliyoruz degil mi?
Dondugumuzde gecirdigimiz surenin iki kati olarak mecburi hizmetimizi bizi gonderen kurumda mi yoksa mebin yonlendirecegi yerde mi yapiyoruz?
Mecburi hizmetimizi tamamladigimizda adina gittigimiz kurumda 657/sozlesmeli olarak goreve mi basliyoruz?
Donusunuz icin simdideden tesekkur ederim...
-
@edibudu hocam bu hususu ayrıntılı olarak yazalım süreci vs belli ki çok merak edilen yer var
-
@edibudu Hocam kabul kısmı bireysel, yalnızca size sunulan ülkeler çerçevesinde Times Higher Education listesinde ilk 500 okulun içinde olması koşulu ile her yere başvurabilirsiniz. Döndüğünüzde üniversite adına gönderildiyseniz araştırma görevlisi olarak istihdam ediliyorsunuz. Benim bir hocam bu bursla doktorasını yaptı ve şu an yardoç olarak zorunlu hizmetini yapıyor. Fakat herkes bu kadar şanslı değil, üniversitelerde kadro konusunda sıkıntı çıkabiliyormuş. Bu noktada sanıyorum fazla eğitim almış bir memur olarak size gösterilen pozisyonda ve kurumda zorunlu hizmetinizi tamamlıyorsunuz.
-
@vanim hocam o durum pek sık olmuyordur , çünkü sürekli yeni üniversite açılıyor.
-
@aliveli hocam kılavuzda odtü boğaziçi gazi ankara üniversitesi itü ytü gibi üniversiteler de var nisbeten daha küçük ve yeni okullar sorun olmuyordur dediğiniz gibi