Adalet
-
Akşam çay içmeye kafeye giderken bir yaşlı hanımefendi teyzen takribi 70 li Yaşlarda çöpü karıştırıyo elinde de bir ipe bağlanmiş sebze kasası çöpten bulduğu kartonu toplayıp kasanın içine koymultum ve kasayı başlamış olduğu iple sürükleyerek uzaklaştı çok acı verici bi olay Sonra mı sonra ne oldu arkamı dönüp içimden şunu söyledim ADALETİNİ .......... DÜNYA
-
@raki malesef adalet artık yok, bana göre adaletsizliğin ve benzeri sorunların sebebi nüfus artışı ve buna bağlı olarak insanın değersizleşmesi.
-
adalet'i sadece insanların eşit şartlarda adil bir şekilde sürdürmesi düşünülmemesi gerekir. Zenginin mahkemesi ile fakirin mahkemesi farklıdır zenginin eli açıklılığı kazanç iken fakirin sabrı,şükrü kazançtır. Adalet ancak Allah katında uygulandığında gerçek adalettir o yüzden fakir şükrünü zengin sadakasını verdiği sürece adalet hep baki kalır.
-
@guyan-gelmiş biraz iyimser bir düşünce değil sizce de? Yani ne bileyim bir tarafta zengin bir eli yağda bir eli balda diğer tarafta kuru ekmeğe muhtaç insanlar.
-
@burcuburcu sizce 70-80 yıl çok uzun bir süre mi ? bak mesela benim 28 yılım gitti sorsan hiçbir şey hatırlamıyorum.Uzun vadeli yatırım kazanç getirir hocam bu dünyadaki adalet için uğraşalım ancak gerçek adaletin bu olmadığını da aklımızın bir köşesinde dursun:)
-
@guyan-gelmiş şimdi herkesin öbür dünyaya inandığı varsayımı altında söyledikleriniz makul ancak öbür dünyaya inanmayan çok insan var ve bu açıdan hiç caydırıcı değil. Diğer taraftan öbür tarafta yapılacak olan yaptırım bu dünyadaki hiç kimse tarafından görülmüyor bu da yaptırımın caydırıcı gücünü düşürüyor.
-
@burcuburcu nasıl ki bu dünyada zengin olma ihtimali olmasına rağmen beceremeyen insan var ise veya zengin doğup zengin ölen fakir doğup fakir ölen var ise,
öbür taraf için de inanan inanmayan ve inanan ancak inandığını yaşamayan olarak ayrılacaklar insanlar olacak.
Caydırıcılığı ''önce insan'' olma fikri ile yaşamadığımız için oluşmuyor istediğiniz kadar kanun madde yasak koyun.Eğer adalet arıyorsanız adaletin kimden geldiğini ve gerçek hesabın ne zaman nerede olduğunu bilmeniz gerekir.Eğer toplum bunun bilincinde olur ise zaten hak'ta adalet'te bulunacaktır. -
@guyan-gelmiş bunun bilincinde olmayan ve olmayan istemeyen insanlar mutlaka olacaktır. O yüzden adalet diyorsak bunu ertelemenin anlamı yok gecikmiş adalet adalet değildir.
-
Adalet tam olarak karşılığını hesap edemeyeceğimiz bir kavram. Çalışanın çalıştığı kadarı kadar kazanması ise adelet, o halde kimsenin çok aşırı kazanamayacağı bir çerçeve belirlenmeli. Yoksa bu tip tartışmaları çok yaparız. Herkesin her şeyi hakkı olaral gördüğü bir sistemde net bir adalet çerçevesi çizmek bana epey uzak görünüyor.
-
Adalet tam olarak karşılığını hesap edemeyeceğimiz bir kavram. Çalışanın çalıştığı kadarı kadar kazanması ise adelet, o halde kimsenin çok aşırı kazanamayacağı bir çerçeve belirlenmeli.