Sozlesmeli baslamali mi, A grubu yedek beklemeli mi?
-
Yedeklerden B grubu sozlesmeli bir is icin sira geldi ve sorusturma surecim tamamlandi. Sozlesme imzalamaya cagirildim. Henuz sozlesmeyi imzalamadim. A grubu bir sinavda icin de yedeklerdeyim ve takip ettigim, ogrendigim kadariyla oradan da cagirilacagim. Sorun su ki, A grubu ne zaman cagirir hala belli degil ama yakin gorunuyor. Cagirsalar da belge teslimi, tekrar guvenlik sorusturmasi derken yine en az 2-3 ayi bulacak surec. Bu surecte, B grubu sozlesmeli ise baslamamin bir dezavantaji olur mu? Ornegin muvafakat almak, istifa, yazisma ve bunlarin sonucunu bekleme sureci gibi. Maddi olarak deginmem gerekirse; cok sukur ki B grubuna baslamam veya baslamamam 2-3 ay icin beni ciddi sekilde etkilemeyecek. Diger taraftan, her ne kadar A grubu kurumu aradigimda, iceriden bilgi aldigimda 'yedekler kesin cagirilacak sadece zaman ve sabir' bilgisini alsam da malumunuz burasi Turkiye ve her an her sey degisebilir endisesi de var. Bu durumda sizce nasil hareket etmeliyim? Yorum ve bilgilendirmeleriniz icin simdiden tesekkur ederim.
-
@spinoza çok yüksek ihtimal a kadro yedeklik hakkınızla geçişiniz sorunsuz sağlanacaktır. Sözleşmeli kadro için şunu hesaba katmakta yarar var: Hangi ile atamanız olacak? Tam oraya alışmışken bir de a kadro ataması ile yeni bir ile atanmak... Şayet, bu size sorun teşkil etmeyecek ise, hangi a kadro meslekte yedektesiniz bilmiyorum ama sözleşmeli mesleği de değerlendirmelisiniz. Bir de sözleşme şartlarına dikkat ediniz, sizin istifa etmenizi zorlaştıracak bir madde yoksa güle oynaya a kadroya geçiş yaparsınız.
-
@spinoza a grubu mesleklerde imza vs gibi süreçler sebebiyle aylarca bekleyen var o yüzden mutlaka sözleşmeli başlayın, zaten b grubundan sözleşmeli olsa dahi üst kadroya geçişte hiç bir sorun yok.
-
@Antimülakat ,@burcuburcu yanitlariniz icin cok tesekkur ederim.