@aliveli hocam spk sitesinde; "yatirimcilar>yatirimcilar icin bilgilendirme kitapciklari>kaldiracli islemlere iliskin bilgilendirme kitapcigi" sekmesinde detayli bilgilendirme var. Eskiden 1/100 kaldiracla kir uzerinden islem yapiliyordu ve giris icin alt sinir yoktu. Bu ne demek; ornegin, 100 usd tutarinda kurun yukari gidecegine dair bir kontrat aliyorsunuz, kaldirac oldugundan sanki 100.000 usd tutarinda islem yapmis gibi kar ya da zarar ediyorsunuz. Diyelim ki kur %0.1 artti, 100 usd ile girmistiniz ancak kaldirac nedeniyle sanki 100.000 usd islem yaptiniz. Kariniz 100 usd olur. Tam tersi duserse paraniz kalmaz:) tabi margin call vs detaylari var ama ozeti bu. Cok canlar yandigi icin spk 2017 subat ayinda kaldiraci 1/10 a cekti ve min. giris tutarini da 50.000 tl olarak belirledi.
spinoza tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Forex nedir? Forex nasıl para kazandırır ?
-
RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
@Tabularassa insallah fazladir hocam. Ise baslayan arkadaslardan rica etsek, yedeklerle ilgili bilgi edinebilirler mi? Kac kisi? Ne zaman liste yayinlanir? Ne zaman baslariz tahminen? Olursa, coluk cocuk Ankara'ya yerlesecegiz. Onumuzu gorebilsek keske. Bilgi alma konusunda yardimci olabilecek arkadas olursa simdiden tesekkur ederiz.
-
RE: SPL 1.2.ve 3.Düzey Lisanslama Sınavı HK.
@krm01 temel kaynak SPL'nin sitesindeki ders notlaridir. Biraz uzundur ancak kendi notlari oldugu icin bakmak gerekir. Sermaye piyasalari ile ilgili temel bilginiz varsa o notlar isinizi gorur. Sermaye piyasalari ve urunler hakkinda bilginiz yoksa, SPK'nin sitesinden yatirimcilar icin bilgi notlari ve urun tanitimlari mevcut. O dokumanlari once okumanizi oneririm. Tabi eger imkaniniz varsa ders bazinda birkac gunluk kurslar da faydali olur. Tek seferde tum dersleri gecmek cok zor. Bu nedenle birkac derse once odaklanip gecmek, bir sonraki sinavda da kalanlari gecmeyi dusunmek mantikli olacaktir. Ozellikle bankacilik, finans alaninda calismayi dusunen arkadaslar icin bu lisanslar ise girmek icin sart olmasa da, sahip olunmasi halinde buyuk avantaj saglar. Ise girdikten sonra zaten bir cok birim icin bu lisanlarin alinmasi ya zorunlu tutuluyor, ya da calisanlarin almasi icin tesvik ediliyor.
-
RE: Sozlesmeli baslamali mi, A grubu yedek beklemeli mi?
@Antimülakat ,@burcuburcu yanitlariniz icin cok tesekkur ederim.
-
Merhaba arkadaslar. Emniyet ziyareti/aramasi sonrasinda ortalama ne kadar zaman sonra tebligat geliyor? Bana dun emniyetten ulastilar. 16 Ekim'de belgeleri vermistim. Canakkale'de oldugum icin sanirim hizli oldu.
spinoza tarafından gönderilen son iletiler
-
@tabularassa oncelikle hayirli olsun hocam. Tebligati alip ankara disindaysaniz 15 gun icinde atandiginiz genel mudurluge gideceksiniz hocam. Yapmaniz gereken baska bir sey yok. Tebligatta son kisimda Sn. Tabularassa kismi sizi ilgilendiren kisim. Ustteki yazilar diger ilgili birimlere yapilan bilgilendirme. Yani ayni yazi 3 yere gidiyor.
-
Arkadaslar bana bugun geldi tebligat. Canakkale ikametgahim. Insallah bekleyenler de kisa surede alir bekledigi postayi.
-
RE: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı AB Uzman Yardımcısı Alım İlanı
@odtüsbky bir konuda gorusunuzu merak ediyorum. Sgk uzman yardimciligi da oldu benim ancak henuz baslamadim. Burada da mulakata kalmisim. Iki pozisyon arasinda karsilastirma yaparsak Ankara'ya mulakata gitmeye deger mi sizce? Bir de diyelim ki burasi da oldu ve gecmek istedim. Sgk'dan muvafakat almakta zorluk yasar miyim? Simdiden tesekkur ederim.
-
Merhaba arkadaslar. Emniyet ziyareti/aramasi sonrasinda ortalama ne kadar zaman sonra tebligat geliyor? Bana dun emniyetten ulastilar. 16 Ekim'de belgeleri vermistim. Canakkale'de oldugum icin sanirim hizli oldu.
-
@tabularassa sadece gss ve kyk ise yazmana gerek yok hocam. Isim soyisim tarih imza alanini doldur, zarfa koy formu. Zarfin ustunede mal bildirim formu, isim-soyisim, tckn yaz. Zarfi kapattigin yerini imzala.
-
@tabularassa daha once @osman61 verdigi bilgiye gore, tecili olanlarin edevlet kabul ediliyor. Terhis veya muaf durumundaysaniz askerlik subesinden belge almaniz isteniyor. Ben bugun direk birlikten verdikleri terhis belgesinin aslini goturdum. Fotokopisine 'asli gibidir' kasesi basarak aldilar. Belge aslini bana geri verdiler.
-
@thepacemaker daha once @osman61 yazdigina gore eksiklik olmamasi kaydiyla belgeleri yakinimiz getirebiliyormus. Tabi yine de arayip sormak da fayda var.
-
Oh be!:) Bekleyen tum arkadaslarin gozu aydin.
-
@umutsuz06 bos kalan kadro 15ten fazla anladigim kadariyla. Tum yedeklerin (15 kisi) kesin olarak cagrilacagini soyledi konustugum kisi.
-
@umutsuz06 28 eylulde aramistim. Bugun asillerin sorusturmasi tamamlandi demislerdi. 15 yedegin tamamini cagiracagiz diye de ekledi. Ayrica 1-2 hafta icinde duyuru cikar demisti. Ayni kisiyle gorusmemis olabiliriz. Belki bilgi eksikligi olabilir sizin konustugunuz kiside. Sonuc olarak, sanirim artik epey yaklastik:) bekleyen tum arkadaslarin yuzunun en kisa zamanda gulmesini diliyorum.