Teog Yerine Sizce Nasıl Bir Sınav Olmalı
-
Bu sene ilk kez uygulanacak olan liselere giriş sınav sistemi sizce nasıl olmalıdır? Teog yerine uygulanacak olan sınav formüllerinden hangisi daha idealdir? Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı yerine olabilecek sınav hangisidir? Teog yerine gelmesini istediğiniz sınav sistemi tercihinizi yaparak anketimize katılabilirsiniz.
https://www.tercihiniyap.net/anketler/teog-yerine-tercihini-yap
-
Biz oksye girmiştik gayet iyiydi. Bence yeniden anadolu-düz ayrımı olsun,puanı yeten anadoluya, yetmeyen evine yakın düze gitsin. Eve yakın diye ihlye zorlanmasın tabi çocuklar.
-
Öncelikle Anadolu liselerine iade-i itibar yapılmalı ve eski düzene geri dönülmeli. ah ahh bizim zamanimizda boyle miydi? Anadolu lisesinin bir agirligi bir karizmasi vardi boyle ele ayaga dusmemisti. Sınava gelecek olursak tek sinav ve öğrencinin not ortalaması baz alınmalı. sorular acik uclu degil coktan seçmeli olmali.
-
Bence sistem liselerin basarisina ve ozellikli olmasina gore revize edilmeli. Sanat, spor vb liseler kendi sinavlarini yapmali. Geriye kalan liseler ise belirlenecek kriterlerden aldiklari puana gore ayrilmali. Ornegin, mezunlarinin ygs'deki basarisi, ogretmen basina dusen ogrenci sayisi, kurulus yili, ogrenci sayisi, yurtdisina gonderdigi mezun sayisi, vb kriterler esas alinarak agirlikli bir puan her lise icin olusur. Sonucta aldiklari puana gore siralanan;
En iyi ilk %10'daki liseler -galatasaray, kabatas, istanbul erkek gibi...- belli cerceve icinde kendi belirleyecekleri kriterlere gore adaylara kendi sinavini yaparak ogrenci alir.Sonraki %40'ta yer alan liseler-anadolu liseleri-genel merkezi sinavla ogrenci kabul eder.
Geriye kalan %50 ise genel lise olarak adrese dayali ogrenci kabul edebilir.
Boylece liseler arasinda bir basari yarisi baslar ve her sene tekrar hesaplanacak puanlama nedeniyle hem bir ust skalaya girme niyetinde olanlar kalitesini artirmak icin calisir, hem de ust skaladakiler alta dusmemek icin caba sarfeder. Boylece toplam kalite artar ve ogrencinin uzerindeki yaris yukunu okullar da paylasmis olur. Tabi ki bu benim gorusum. Gelistirilebilir, degistirilebilir:)
-
@baymayanbayan hocam okulların düzeyi aynı değil, not ortalaması iyi bir kriter olmayabilir.
-
@burcuburcu O zaman hepsini ayni sinava sokmakta pek adaletli olmaz. egitim sistemimimiz tepeden tırnağa hata. Neresinden tutsak elimizde kalıyor.
-
size birşey anlatıyım bizim üniversiteye bi çocuk gelmişti doğudan. konuştuk falan çocuk da matematik yok inşaat kazanmış nasıl oldu dedim okul birinciliği kontenjanından yerleşmiş. nasıl birinci oldun diye sordum. annesi her hafta öğretmene 5 kilo süt 5 kilo yağ veriyormuş öğretmende okul birincisi yapmış çocuğu ne anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir diye umuyorum
-
@busus Okul birinciligi kontenjanından universiteye ogrenci alan sistem utansın. Ortalamanın üniversiteye ya da liseye geciste bu kadar etkisi olmamali ama az da olsa hisse sahibi olmasi bence cokta rahatsiz edici bir sey olmaz. Butun bir ogrenim hayatinin kucucukte olsa soz hakki olmali ortalamadan +40 puan aldigim icin soylemiyorum bunlari yanlis anlasilmasin Firsat esitliginden yanayim keske butun okullarda verilen egitim ayni seviyede olsa ama mevcut sistemde boyle bir sey yok.
-
@baymayanbayan hocam yine bir nebze kişisel çabayla tolere ediliyor ama bedava not direk puana etki ederse felaket
-
@burcuburcu bedava not degil hocam. ben ortalamami yuksek tutmak icin beynimi surekli aktif tuttum full konsantre bitirdim okulu bu hicte kolay bisey degil
-
@baymayanbayan tamam işte siz bunu yaparken yoğurt süt taşımak suretiyle not alanlarda var hocam arkadaşımız yukarıda anlatmış.
-
@burcuburcu Evet var. bir yemek ismarlayip tayin yerini belirleyen de var. Her alanda karsimiza çıkıyor zaten adam kayirmaca bunun onune gecilemezki. Sistem yok çünkü.
-
İnternette buna denk geldim:)
https://youtu.be/ysD5K-MYYsU -
@bombiksmori ülke olarak izahını yapamadığımız her şeyin mizahını çok iyi yapıyoruz
-
O değilde teog sistemi değişecek deyipte aynı sistemin laciverti uygulanır milyon diye düşünüyordum. Öyle olacağı açıklandı. Her sene yapılan okul sınavlarından biri merkezi sınav olacakmış. Bari her dönem yapında birebir aynısı olsun. O halde niye kaldırdık? Neyse ki kimse aldırış etmeden çalışmalarına kaldığı şekilde devam ediyor.