Hazine Müsteşarlığı Uzman Yardımcılığı sınavı
-
Ayrica geçen sene puanlar cok kıt okunmustu yani soruyu yarim yaptim 6 puan alırım sanmayin bu sene de ayni sekilde okunursa.
-
@14140154 Kıt ya da bol puan verilmesi önemli değil bence. Sonuçta kıt verilirse herkese kıt verilir. Gerekirse mülakata kalacaklara topluca 70'i geçmeleri için gereken puan eklenir. Alınacak kadronun 4 katı ilanda bahsedildiği gibi mülakata çağrılır. Burası SGK müfettişilik gibi yapmıyor diye biliyorum...
-
Evet aynen öyle, ama yarim sorulara 0.5 puan verilmiş geçen sene. Ki gecen sene bir soruda a ve b şıklı sorularda a şıkkı tam yaptiniz mesela yine de 1 puan falan almıştı cevremdekiler. Değişik bir okuma yöntemleri var. Yani puan hikaye sinavda direk en iyi kagitlarin sıralaması oluyor.
-
Saolun arkadaşlar Umarım herkes emeğinin karşılığını alır
-
Ekonometri sorunu şu şekilde yaptım bilen varsa yeşillendirsin.
T scoreları çok düşüktü bu yüzden en düşük t scorelu independentı çıkarıp yerine ya başkası koyuyorduk yada modele onsuz devam ediyorduk. -
@comeraden12 modelde çoklu doğrusal bağlantı problemi vardı, gelir ve servet değişkenleri model içinde ayrıca birbirlerini etkiliyorlardı. Bunu servet değişkeninin beklenen işaretinin zıttı yönde olduğundan , Rkare değerinin yüksek fakat t değerlerinin küçük ya da anlamsız olduğundan anlayabiliyoruz. Böyle bir durumda elde edilen sonuçlar anlamını yitirebilir. Variance Inflation Factor hesaplayıp ÇDB'nin varlığına karar verdikten sonra sorunu gidermek için en basit anlamda 3 adet yöntem var, 1)Ön bilgi yöntemi(Değişken Dönüştürme) 2)Fark denklemi yaratıp çözümleme 3) Sorunlu değişkeni modelden atma.
-
Ayrıca belki dikkat etmemiş olabilirsiniz, geçen yılki ilan metninde mülakata 3 katı çağrılır diyordu ama bu yılki ilan metninde ise 4 katı çağrılır diyor. Geçen sene iktisattan 25 kişilik kontenjan için 76 kişi çağrılmış yani çan yapıp aynı puanda olan son iki kişiyi de mülakata almışlar. Bu sene 3 yerine 4 katının çağrılması forumdan bazı üyelerin de mülakata kalabileceğinin bir göstergesi zannımca...
-
@uyanikcaner sağol
-
@uyanikcaner tebrikler doğru cevap ancak VIF hesaplamak için bildiğim kadarıyla bağımsız değişkenlerin diğer değişkenleri ne kadar açıkladığına dair ayrı ayrı R kareler verilmesi gerekmiyor muydu? Tabi yanlış biliyor da olabilirim ya da bu değerler vardı da ben mi göremedim sadece modele dair R kare gördüm ben orda.
Geri kalan durumlar hemen hemen aynı inşallah yarım puan da olsa alabilirim çünkü ekonometriden umudu keserek girmiştim. ayrıca keşke t testi için tablo değerleri verilmiş olsaydı, böylece yaptığımız yorumlar, ayrıca matematik olarak da desteklenirdi. -
@alihusssain hocam, hazine sınavındaki modelde hesaplama imkanımız yoktu, dediğiniz doğru, I ve W değişkenlerinin kısmi korelasyon katsayısını bilmemiz gerekiyor. O verilmemişti. Ben genel çözüm olarak paylaştım. Yoksa sınavda hesaplama yapamadım, yazmakla yetindim.
-
@uyanikcaner anladım hocam sağolun cevap için.
-
Ekonometri sorusunu hatirlayan var mi ?
-
Geçen sene 21 Kasım'da yapılan sınav 11 Aralık Cuma günü açıklanmış. Sınavı takip eden 20. Gün yani. Bu yıl 3 Aralık'ta yapıldı. Sınavı takip eden 20.gün 23 Aralık Cuma. İnşallah bu Cuma açıklanır.
-
@paretosef şöyle bilgileri çok seviyorum, umarım hesapta sıkıntı çıkmaz, dediğiniz gibi bu Cuma açıklanır.
-
Bu sene hic birseyin yolunda gitmedigi goz onune alinirsa tarihi ileri atabiliriz:)
-
bi dahaki haftaya kalmış sanırım!
-
@alihusssain normaldir hocam, acik uclu iktisat 1. Ve 2. Sinif ogrencisinin en azindan birşeyler yazacağı soru sorarsan 2 sayfayi herkes doldurur, kağıtları okumak zorlaşır. Haftaya aciklanacak ins, universite hocaları sınavı degerlendirmesi ve 2. Vizelere denk gelmesi bu surecin etkeni olabilir.
-
@alihusssain nerden bilgi?
-
@kalemiye valla haklısın hocam bi 2012 ve öncesi sınavlarda cidden seçici sorular varmış ancak şimdiki sorular da çalışan da çalışmayan da bişeyler yazabiliyor.
-
Aman uzun uzun okusunlar yeterki kazanalım.