Sporcu Gıdaları Tavsiye Öneri
-
@heredotolga hocam ben de sorayım size bir şeyler. Ben yaklaşık 1 yıldır düzenli spor salonunda spor yaptım o süreçte whey, kreatin, l arginine kullandım. Lakin 2 ay kadardır sınavlardır, iştir güçtür derken tamamen saldım. Şu an bildiğin basen bölgelerim yalandı, göbek çıktı moralim bozuldu. Şimdi tekrar başlayacağım ama size sorum şu sizce ilk 1 ay cardio ağırlıklı çalışıp spora yeni baştan başlar gibi düşük ağırlıklarda mı çalışmalı yoksa kaldığım yerden devam mı etmeli. Mesela bench press te 25 x 2 çalışıyordum şimdi göğüs çalışırken 25 den mi başlayayım yoksa 15 ile başlayıp katarak mı gideyim? Cevap verirseniz çok memnun olurum.
-
@murky yağ oranınızı yüzde 20 nın altında ise önerim farklı üzerinde ise farklı olacaktır. 20 bin altında ise anladığım katarı ile kilonuzdan rahatsızsınız katobolik bir program uygulanmalı bilidiği üzere yağ yakımı katabolik kas kütlesi artırımı ise anabolik bir süreçtir dolayısyla iki süreçi aynı anda uygulayabilmek doğal vücut mekanizması aykırıdır tavsiyem ağırlık egzersizlerinize düşük ağırlıkla başlamanız kaldığınız yerden başlamak sakatlık riski yarayabilir zira 2 ayda kasta bir miktar atrofi meydana gelmiştir 20 25. Tekrar yapacagınız ağırlıklar secebilirsiniz 2 hafta sonra normal çalıştığınız rutinizi uygulayabilirsiniz ağrılıka ek kardio ve diyette uygulamalısınız zira kilo vermek istiyorsunuz anladığım kadarıyla
-
@heredotolga, içinde söyledi: Sporcu Gıdaları Tavsiye Öneri
@murky yağ oranınızı yüzde 20 nın altında ise önerim farklı üzerinde ise farklı olacaktır. 20 bin altında ise anladığım katarı ile kilonuzdan rahatsızsınız katobolik bir program uygulanmalı bilidiği üzere yağ yakımı katabolik kas kütlesi artırımı ise anabolik bir süreçtir dolayısyla iki süreçi aynı anda uygulayabilmek doğal vücut mekanizması aykırıdır tavsiyem ağırlık egzersizlerinize düşük ağırlıkla başlamanız kaldığınız yerden başlamak sakatlık riski yarayabilir zira 2 ayda kasta bir miktar atrofi meydana gelmiştir 20 25. Tekrar yapacagınız ağırlıklar secebilirsiniz 2 hafta sonra normal çalıştığınız rutinizi uygulayabilirsiniz ağrılıka ek kardio ve diyette uygulamalısınız zira kilo vermek istiyorsunuz anladığım kadarıyla
Yağ oranım yüzde 16 şu an hocam kilom 81 boy 1.82. 3 ay önce yüzde 12 idi. Kilodan ziyade biraz yağ oranıyla alakalı problem yaşadım sanırım. Onun için acaba 1 ay yalnızca cardio protein diyeti, barfiks mekik şınav 3lüsü uygulayıp sonrasında mı ağırlığa geçsem diye düşündüm siz ne dersiniz?
-
@murky yanlızca kardio ve diyet size kilo verdirir muhakkak ancak genelde ihmal edilen önmeli bir husus var oda evet tartıda bu kombinasyon la kilonuz azalır ama nasıl? Ağırlık egzersizi yapılmadan diyet kardio kombinasyonu ile verilen kilonun içinde kas da olacaktır yani kas kütlenizdede azalma yaratırsınız önemli değil demeyin bence zira bazal metabolizma hızını belirleyen kas kütlesidir kas kütleniz azaldığında bazal metabolizma hızınız azalacak buda sanıyede yaktığınız kalori miktarını azaltacak dolayısyla benim tavsiyem kas kütlesi kaybı yaşamamak için diyet kardio ağırlık üçlüsünü uygulayın kas kaybı yaşanmadan amacınıza ulaşın süreç sonunda ztn kendi antrenman be besleme rutinizedönersiniz
-
@heredotolga çok teşekkürler hocam yorumlarınız için.
-
@heredotolga işte işini ciddiye alan birisi. Bana kendini anlat sonrasına bakalım birlikte diyor.
-
@heredotolga hocam salona başlamayı düşünüyorum. Şimdi salonları gezdim, haftada kaç gün gitmeliyim. Amacım sadece sağlıklı yaşam. Vücudum aşırı kas olsun gibi bir derdim yok. Üzerimdeki hamlığı atayım yeter.
-
@sınavsayar kişiden kişiye değişmekle birlikte 4 günlük bir program başlangıç için kafi. Kas gelişimi uzun ve meşakkatli bir süreçtir aşırı kas istemiyorum demişsiniz ya o zten çok uzun yıllar çalışarak oluyor isteyip istememekten bağımsız biraz neyse konu o değil değerli dostum sana yeni başladıysan full body bir program uygun olur kaslarının egzersizlere alışmasına yardımcı olmak hamlığı atmak için idealdir bunun haricinde gym lerde en cok görüyorum yeni başladıysanız lütfen öncelikliniz egzersizlerin doğru formda yapılması olmalı onyuzden düşük ağırlıklar 20 25 tekrarlar uygulamalı ilk etap da amacımız doğru formda egzersizssiz yapmayı öğrenmek zira yanlış öğrendiğiniz hareket ağırlık çalışmayan başladığızda sakatlık riskini artıracaktır bir diğer husus beslenme olmazsa olmazimiz spor yapıyorsanız sporcu gibi beslenmelisiniz ideal karbo protein yağ makrolarını tüketmelisiniz ilk etapta bunlar yeterli olur