TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
-
ANKARA SİYASAL TABAN PUANLARI
İktisat : 335,87 : Sıralama yaklaşık 100 binlerde
İşletme : 329,90 : Sıralama yaklaşık 109 binlerde
Maliye : 343,74 : Sıralama yaklaşık 84 binlerde
SBKY : 377,22 : Sıralama yaklaşık 36 binlerde
Uİ : 359,17 : Sıralama yaklaşık 58 binlerde
ÇEKO : 302,35 : Sıralama yaklaşık 175 binlerdeÇok düşmüş be dostlar. Siyasal, ciddi güç kaybediyor diye düşünüyorum.
-
@antimülakat ah be siyasalim
-
@antimülakat Bir zamanlar sbky 6-7 bin, iktisat 30 bin civarlarındaydı.
-
@plansız sen daha düşük hallerini hatırlıyormuşsun. Ben 300 + 80 = 380 puan olan ÖSYM sistemi varken, 2003 yılında oluşan taban puanları paylaşayım :
Ankara Hukuk : 344,66
Ankara İktisat : 345,571
Ankara İşletme : 347,977
Ankara Tıp : 361,123 -
@antimülakat iktisata 20 binle girmiştim üst dönemler o kadar düştü mü diyodu şimdi o üst dönemler biz olduk galiba..
-
@fg94 hocam düşse yine iyi sanırım yuvarlanarak inmiş. Bu sene Sayısal Puan türü yüksek olup, eşit ağırlık puanlarında epey yüksek olan kişi var ama bu durumda EA'çıların epey başarısız olduğunu gösterir.
-
Bir zamanlar Hukuk Fakültesini geçen Fakültenin şimdi Hukuk Fakültesinin taban puanı arasında 100 puan farkı oluşması. Olayın neresinde bakılsa SBF adına üzücü. SBF'ninde bu noktaya gelmesinde kısıtlı iş olanakları, her yere İİBF açılması olduğu çok belli. O kadar uyarıldık ama yine de okuduk şu İİBF'yi
-
Tabi acilan özel universitelerin ve farkli bolumlerin artık daha cazibedar olmasi da siyasal in tercihlerde alt siralarda yer almasina sebep oldu.Eskiden universite deyince yada politika deyince siyasalin yeri farkliydi.Ancak herşey gibi belli bir ünden sonra etkisi geciyor.
-
Ne hale geldi güzelim okul.
-
merhaba mülkiyeli kardeşler umarım buradaki mülkiyelilerin hazırda işi vardır,artan iibf li oranı yüzünden hiç bir farkımız kalmadı ,okulu 3,80 le bitiren arkadaşım şuan migrosta kasiyer
-
tüm mülkiyeli dostlara selamlar tahsildarlardan var mı .)
-
Mezun olmak ayrı dert mezun olduktan sonra iş aramak ayrı proletarya dan selamlar
-
İyi geceler tullab. 2012 yılında büyük heyecanla geldiğim mülkiye adlı eğitim yuvasından 2017 de mezun oldum. Şimdi burada bu süreçte gördüğüm geçirdiğim ne varsa anlatsam belki sorunun kaynağını oluşturan noktaları görürüz, ama ne bu mecrada okulumu gereginden fazla kötülemek ne de boşa kürek çekerek yorulmak istemiyorum. Boşa kürek çekmek deyimi canınızı sıkmasın çünkü kaçınılmaz son; mülkiye uzun bir süre biz ne yaparsak yapalım 'mülkiye' olamayacak.
Ben girdigimde arka bahçe yemsesil çim di, inek bayramlarında yüzlerce kişi otururdu bilirsiniz o fermanlar sonrası geçilip gece karanlığında ayrıldığımız çimler işte. Bikac yildir oralar hep toprak. Kenardaki banklar akşam üstleri üç kisinin oturup altı yedi kişinin dikilerek sohbetin dibini vurduğu o arka bahçe boyunca dizili banklarin arka kısmındaki çiçekler için ayrılan kısım safi kum, çünkü çiçekler ya kopariliyor ya da kuruyor. He kum işe yarıyor tabi izmaritleri çöpe değil oraya salıyoruz artık. İlk geldiğim sene rengarenk olan o bikac metrekarelik alan şimdi Ankara'nın Kırıkkale çıkışı gibi çıplak,itici.
Akvaryum.. uğrama şansınız olursa üzeri tamamen çöp dolu masalardan birine oturur etrafa bakarsiniz. Yan masada batak oynayan, öbüründe küfürlü kelimelerle sınıf arkadaşı bir kizin bilmem neresini anlatan, futbol, akşamki TV programları üzerine hararetli tartışan , derslerin zorluğundan bahseden ama asla ders çalışma üzerine diyalog duyamayacağıniz kimselerden fırsat bulursanız biraz da yanınızdakini dinlersiniz. Eski mülkiyeyi, ülkenin diplomat bürokrat yuvasını konuşursunuz. Sonra çay ictigi bardağını bisküvi paketini çöpe atmayan adamların ülkeye ne katacağını düşünür dertlenirsiniz. Neyse, bi lavaboya uğrayıp çıkayım dersiniz ama içeri giremez kapıdan döner ve yolda bı cafede hallederim dersiniz işinizi.
Mulkiyeye ilk geldiğimde şıkır şıkır ortama nasıl girsem diye düşündüm,bikac ay önce ugradigimda nasıl bu hale düştü nerede benim mülkiye dedim. -
Mülkiyenin düşme trendine girmesinin en büyük sebebi, mülkiyenin yenilikçi olmayan düşünce yapısıdır. Sadece Mekteb-i Mülkiye ismiyle çok iyi öğrencileri, çok iyi akademisyenleri elinde tutamayacağını göremedi. Çok değerli hocalarını vakıf üniversitelerine kaçırdı. Zamanında 73 yaşında aman hocam emekli olma, buralarda dur tek derslere girme ama başımızda dur denilen akademisyenler tek celsede emekli edildi. Bu emeklilikte de sadece bireysel öne çıkma çabaları ön planda idi. Nasıl olsa alttan yetişen jenerasyon bu mektebin tornasında yetişirse aynı düzeye ulaşır mantığı güdüldü. Yani, Mekteb-i Mülkiye ötekiler gibi oldu, kendi değerlerine sahip çıkamadığı gibi yenilikçi olmak adına da bir şey yapmadı. Elbette bunda ülkenin değişen ekonomik, siyasi ve sosyolojik yapısı da etkili oldu ama Mekteb-i Mülkiye adının ağırlığına beklenildiği kadar sahip çıkamadı. Aynı durum dikkat edilirse ODTÜ ve Hacettepede bu kadar olmadı. Onlar eskiden olduğu gibi yine çok sağlam ilerliyor ve günden gün Ankara, Gazi gibi okullarla eğitim farkını açıyor. SBF İngilizce eğitim diline dahi adaptasyon sağlayamadı. İngilizce eğitim dili gereklidir, gereksizdir, daha iyidir, daha kötüdür tartışması bir kenara; diğer üniversiter ile farkı ortaya çıkaran bir unsur olduğu aşikar. Daha iyi puana sahip öğrenciyi çekmek isteyenler bu durumu hep kendi lehlerine çevirmek için İngilizceyi ön plana çıkardı. SBF %30 İngilizce olan bölümlerinde bile İngilizce eğitimini beklenildiği kadar veremedi, ısrarcı olmadı.
Eski dönemlerde Siyasal mezunu insanlara Tıp mezunu gibi bakılırdi, günümüzde o bile çok kolaylaştı. 4 yılda okulu bitiremeyen sayısı çok azaldı.
-
Bir marka değeri yaratmak çok önemlidir ama asıl mesele bu marka değerini korumak ve güçlendirerek geleceğe taşımaktır.
-
Kendisini mülkiyenin sahibi zanneden,diğerlerini dışlayan ,100 sene önceki ideoloji ile bu milletten kopuk yaşayan azınlık kesim temizlenmedikçe mülkiye hakkında ki bu
kötü algı değişmeyecek ,istediğiniz kadar eğitimin seviyesizliğinden bahsedin ,asıl sorun bu -
@antimülakat hocam ben 2001 isletme girisliyim fen lisesi mezunuyum ea siralamam 7718 idi ben nereye gitsem kurutuyorum:)
-
@sbf1983, içinde söyledi: TY MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ
@antimülakat hocam ben 2001 isletme girisliyim fen lisesi mezunuyum ea siralamam 7718 idi ben nereye gitsem kurutuyorum:)
Hocam genel anlamda digerleri de dusmustur. Hacettepe istanbul marmara gazi. Sanirim odtu bogazici stabil. Ilk sene 97.5 ortalama yapmistim onur belgemi saklarim hala. Ama o gunleri cok ozluyorum:) devrem 2005 mezunu ben 2007 de üc ders sinaviyla mezun oldum.
-
@sbf1983 anlıyorum hocam hem de çok iyi anlıyorum. Benim kızgınlığım size bu tercihi yanlış yaptıranlara. Bu işin böyle olacağını uzun vadede büyük problemler doğacağını hiç kimse mı göremez?
-
@antimülakat hocam saka bir yana, en buyuk pismanligimdir eczacilik ve tıp okumamak. Bir sonraki tercihim hacettepe eczacilikti. Bizim de cekilecek cilemiz varmis... yillarca bunun pismanligi ve kizginligindan a grubu icin calismadim. Ama sonra bu bolumu bitirdeysem geregini yapmam gerekir dedim ama tabi genclikteki gibi olmuyor. Hem is hem evli olmak hem cocuk sahibi olunca bir kac parcaya bolunuyorsunuz. En buyuk kotulugu de bu durumun, sizi cok tahammulsuz biri yapiyor. Fedakarliklar zorluyor insani...